Lastvagnar

Volvo FM – ditt mobila kontor

Ett fullbokat schema kräver rätt verktyg för att göra din vardag ännu smidigare. Volvo FM är den aktiva förarens arbetsplats och kombinerar utmärkt komfort med smidighet, bekvämlighet och enastående sikt. Beställ din – skräddarsydd efter din arbetsdag.

Skräddarsydd för dig

Din Volvo FM – byggd för dina behov

Rätt effekt för ditt uppdrag

Detaljerad information om Volvo FM-drivlinorna

Nästa steg i evolutionen

En ny modern profil – i bättre form än någonsin

Snabba fakta om Volvo FM

Motoreffekter: 330–500 hk
Sex hyttstorlekar
Diesel, biodiesel, HVO, LNG och el
Dragbil eller jämnlastbil
Detaljerad information i specifikationerna

Anpassat för din produktivitet

Ett chassi anpassat för ditt arbete

Ett brett utbud av tjänster

Få ut ännu mer av din verksamhet

Volvo FM – hyttalternativ

Volvo FM – några höjdpunkter

Vad tycker andra om Volvo FM?

Vi har nu gått över helt till Volvo eftersom vi känner att deras kärnvärden ligger väldigt nära våra.

Tjänster som stöder din verksamhet

Tillbehör till din lastbil

Känn dig som hemma. Här är detaljerna som gör
en vanlig Volvo FM till ditt unika hem på vägen.

Frågor och svar om Volvo FM

Det kan skräddarsys för ett stort antal olika transportuppdrag. Förutom möjligheten att välja olika hytter och drivlinor kan chassiet optimeras för transportuppgifter som omfattar allt från stadsleveranser till container-, bulk- och anläggningstransporter. Den nya Volvo FM-hytten erbjuder komfort på premiumnivå vid långkörningar, samtidigt som den är bekväm att komma in i.

Du kan få din Volvo FM med en robust tandemdriven boggi. Den erbjuder en utmärkt kombination av lastkapacitet, dragförmåga och bränsleeffektivitet, framförallt i kombination med tandemaxellyften. Den tar dig långt i tuffa förhållanden. Om du känner att du även behöver en drivande framaxel rekommenderar vi att du tar en närmare titt på Volvo FMX.

Det beror på vilken hyttversion du väljer. Daghytterna är avsedda att ge dig det utrymme du behöver för att kunna köra och hantera dina uppdrag samtidigt som de optimerar lastbärarens längd. Sovhytterna och Globetrotter-hytterna har gott om utrymme och hög komfort för övernattningar.

Volvo FM har ett bekvämt insteg, vilket är bra om du ofta lämnar hytten under ditt arbete. Du sitter dessutom nära marken och har mycket god uppsikt över vad som händer i lastbilens närhet. I Volvo FH-hytten sitter du högre upp och har mer plats och ett plant golv. Det beror på vad som passar dig bäst och vad du prioriterar.

Inga problem! Alla våra D11- och D13-motorer kan drivas med HVO. Några av dem kan även drivas med biodiesel. Vi erbjuder dessutom två motorer som kan drivas med flytande naturgas eller biogas (LNG), vilket kan hjälpa dig att minska ditt miljöavtryck avsevärt.

Lär känna Volvo FM

Undrar du över något? Vill du diskutera din nästa lastbil med någon? Du kanske redan känner att du är redo att byta upp dig till nya Volvo FM?