Lastvagnar

Ditt hem på vägarna 

För dig som behöver en Volvolastbil med sovhytt finns det ett brett urval av hytter att välja bland. I alla hyttmodeller, från de rymliga Globetrotter XXL-hytterna till de mer kompakta sovhytterna, finns alternativ som kan göra dina dagar ute på vägarna ännu bättre.

Komfort för ditt liv ute på vägarna

När du övernattar i din hytt behövs det mer än bara förarkomfort. En bekväm säng, förvaring för de saker du tar med dig, ett ljudsystem med bra tryck och gott om utrymme bidrar till känslan av att vara hemma.

God nattsömn för att orka vara produktiv

En utvilad förare är den bästa förutsättningen för att göra ett bra jobb, så se till att du sover gott ute på vägarna. Sängarna i Volvos hytter levereras med antingen resårmadrass eller skummadrass för att ge dig högsta komfort. Om du har parkerat i en sluttning kan du justera sängen för att kompensera för lutningen.

Övervakningsläge

När du står parkerad kan du ställa in sidospeglar med kamera i övervakningsläge. Då kan du övervaka områdena närmast lastbilen i sidodisplayen.

Håll ett svalt och behagligt hyttklimat

När du parkerar din lastbil i brännande solsken kan I-Park Cool hålla klimatet i din hytt så svalt som du önskar. Stäng bara av motorn så använder klimatanläggningen batteriet för hålla nere temperaturen i hytten.

Dubbelt batterisystem

Kraft till start och komfort

Kontinuerlig batterikraft med två separata batteriuppsättningar. En för att starta motorn och en annan för övrig strömförbrukning i hytten. Använd funktionerna för hyttklimat, mediasystem och laddningsutrustning utan att behöva oroa dig för att startbatterierna laddar ur.

Längre livslängd

Det dubbla batterisystemet använder förbättrade standardbatterier för att starta motorn och batterier med gelteknik för övrig strömförbrukning i hytten. Gelbatterierna tål att tömmas helt utan att skadas och har längre livslängd än traditionella standardbatterier.

Självövervakningssystem

Du behöver inte bekymra dig om att kontrollera energinivåerna. Systemet håller koll på laddningsnivåerna för att förhindra att du får slut på ström. Alla extra strömförbrukare stängs först av i etapper och du får en varning.

Vardagskomfort

Kylskåp och mikrovågsugn

Ta med mat, dryck och andra färskvaror när du ska ut och köra. Beroende på hyttmodell kan få du en hytt som är fabriksbyggd med ett eller två kylskåp. Du kan också tillreda varma drycker och måltider i den integrerade mikrovågsugnen som är bekvämt placerad på den översta hyllan längst fram.

Ljud som passar dina behov

Det finns två olika konfigurationer av ljudsystem: Premium och Utökad. De kan fås med sex förstklassiga högtalare. Varianten Utökad finns för Volvo FH16 Aero, Volvo FH Aero, Volvo FH16 och Volvo FH – och lyfter ljudsystemet till en högre nivå med extra subwoofer.

Praktiska tillbehör

Det finns ett brett urval av Volvotillbehör som kan göra ditt liv ute på vägarna ännu mer behagligt och bekvämt. Allt från en integrerad kaffebryggare och mugghållare till förvaringslösningar och en vattenkran för att tvätta händerna.

 

Läs mer om Volvos tillbehör 

Globetrotter XXL-hytten

Extra utrymme och komfort

Globetrotter XXL-hytten är förlängd för att skapa ännu mer plats och komfort än i någon av de andra hyttmodellerna. Dessutom har den samma generösa invändiga höjd som Globetrotter XL-hytten. Med de aerodynamiskt utformade Volvo FH Aero- och FH16 Aero-hytterna kan du välja att uppgradera till en Globetrotter XXL utan att vara begränsad av längdkrav.

Tillräckligt stor för två

Tack vare den utökade hyttlängden erbjuder Globetrotter XXL-hytten ännu säkrare och bekvämare övernattning för två personer i en bredare och längre nedre bädd. Sängen i Globetrotter XXL-hytten är 213 cm lång. Bredden i huvudänden, mittsektionen och fotändan är 99/106,5/91 cm.

Skapa ditt hyttutrymme

Välj ur hela vårt utbud av lastbilsmodeller och hyttstorlekar i Volvo Truck Builder. Skapa det utrymme du behöver för ditt liv ute på vägarna. Utforska inredningsnivåer, stolar, sängar och andra alternativ.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.