Lastvagnar

I-Save

I-Save är den ideala lösningen för att minska bränsleförbrukningen vid fjärrtransporter och samtidigt behålla den fantastiska körbarheten. Ju längre du kör, desto mer bränsle kan du spara. I-Save finns för Volvo FH Aero och Volvo FH och kombinerar vår D13-motor med Turbo Compound-teknik och bränslepaketet.*

Kombinerar effektiv teknik för att spara bränsle

I-Save kombinerar den effektiva D13-motorn med Turbo Compound-teknik och I-Shift-växellådan utrustad med I-See. I-See optimerar hastighet, växlingar och utrullning på den aktuella rutten. Dessutom använder I-Save även effektivare bakaxlar i kombination med andra mer energibesparande komponenter och programvara för att spara bränsle.

Spara bränsle utan att tappa fart

D13-motorn med Turbo Compound-teknik producerar 300 Nm högre vridmoment vid låga varvtal jämfört med en D13-motor med samma effekt men utan denna teknik. Det innebär att det krävs färre växlingar och mindre bränsle för att hålla en jämn hastighet vid motorvägskörning. I kombination med I-See klarar motorn backar och stigningar på en högre växel – så att du kan spara bränsle utan att tappa fart.

I-Shift för fjärrtransport

I-Shift som utvecklats specifikt för effektiv motorvägskörning kan hjälpa dig att spara bränsle. När du kör i ekonomiläge sker varje växling vid exakt rätt tidpunkt för att motorn ska kunna arbeta i sitt mest effektiva varvtalsområde.

Den energieffektiva motorn

D13-motorn med Turbo Compound-teknik utnyttjar energin fullt ut i alla steg, vilket ökar effektiviteten över hela varvtalsområdet. Bäst resultat nås i intervallet 900–1 300 v/min. Välj mellan effektnivåerna 420, 460 och 500 hk.

I-See

I-See använder information om topografi, kurvor, rondeller och trafiken i övrigt för att utnyttja lastbilens rörelseenergi på bästa sätt. Systemet använder en högupplöst karta för exakt positionering. Med farthållaren aktiverad tar I-See hand om växelval, acceleration, motorbromsning och utrullning för att minimera bränsleförbrukningen. Det är en viktig del av I-Save-paketet.


Läs mer om I-See 

Bättre och bekvämare fjärrtransporter

I-Save är konstruerad för att göra skillnad inom fjärrtransporter. Den förbättrade bränsleeffektiviteten har omedelbar inverkan på driftkostnaderna. Dessutom ger I-Save en fantastisk körupplevelse med bättre körbarhet. Högre vridmoment, lägre motorvarvtal och tystare drivlina är fördelar som de flesta förare uppskattar.

*Bränslepaketet innehåller I-See, I-Cruise med I-Roll, bränsleeffektiva bakaxlar, tomgångsavstängning och en variabel servopump.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.