Lastvagnar

Sverige

×

Den ultimata fjärrtransportbilen

VOLVO FH MED I-SAVE

Volvo FH med I-Save är den perfekta lösningen för att sänka bränsleförbrukningen för fjärrtransporter – utan att kompromissa med prestanda och körglädje. Ju längre du kör, desto mer kan du spara och därmed öka lönsamheten.

Volvo FH med I-Save kombinerar våra D13TC-motorer med bränslepaketet*. Det kan sänka dina bränslekostnader med upp till tio procent.** I-Save gör det dessutom möjligt att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid, vilket ger en mjukare och tystare körning. Du kan också se fram emot snabbare vridmomentrespons från drivlinan. Du får en fantastisk körkänsla.

Lönsamhet, ekonomi och miljö, det går i regel hand i hand.

En produktivitetsökning

D13TC-motorn ger 300 Nm högre vridmoment vid låga varvtal. Det innebär att det inte krävs lika mycket acceleration och bränsle för att hålla en jämn hastighet vid motorvägskörning. Motorn och I-See samarbetar för att se till att lastbilen klarar backar och lutningar på en högre växel, vilket sparar bränsle utan att du tappar fart Det gör även körningen mjukare. Det extra vridmomentet möjliggör dessutom en högre snitthastighet, som märks särskilt väl vid körning i uppförsbackar.

D13TC-motorn – högre effektivitet och vridmoment

D13TC är vår mest bränsleeffektiva motor någonsin. Den finns med motoreffekterna 460 och 500 hk och har kolvar med patenterad vågformad insida som förbättrar förbränningen och ökar effektiviteten. Turbo Compound-tekniken gör att D13TC-motorn kan utnyttja all tillgänglig energi maximalt i alla steg, vilket ökar effektiviteten över hela varvtalsområdet – med det bästa resultatet i området 900–1 300 v/min.

Minst sju procents minskning av bränsleförbrukningen.
Det är roligt varje gång jag tankar. Sju procents bränsle sparar jag med råge!

*Bränslepaketet innehåller kartbaserad I-See, I-Cruise med I-Roll, bränsleeffektiva bakaxlar, tomgångsavstängning och en variabel servopump.

**Jämfört med D13K eSCR Euro 6 step C för fjärrkörning. Den faktiska bränsleekonomin varierar beroende på många faktorer, till exempel användningen av konstantfarthållare, verklig topografi, förarens erfarenhet och aktuella väderförhållanden.

Tillgängliga för följande lastbilar

Utnyttja varje droppe maximalt

Din återförsäljare kan hjälpa dig att få ut maximalt av varje droppe bränsle.