Lastvagnar

Den ultimata fjärrtransportbilen

VOLVO FH MED I-SAVE

Volvo FH med I-Save är den perfekta lösningen för att sänka bränsleförbrukningen för fjärrtransporter – utan att kompromissa med prestanda och körglädje. Ju längre du kör, desto mer kan du spara och därmed öka lönsamheten.

Volvo FH med I-Save kombinerar våra D13TC-motorer med bränslepaketet*. Det kan sänka dina bränslekostnader med upp till 13 procent.** I-Save gör det dessutom möjligt att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid, vilket ger en mjukare och tystare körning. Du kan också se fram emot snabbare vridmomentrespons från drivlinan. Du får en fantastisk körkänsla.

Mjölk och diesel – värdefulla droppar

2,6 liter per mil i backig terräng och på slingriga vintervägar. Hedestigs Frakt i Lycksele kan konsten att förvalta varje droppe – oavsett om den kommer från en mjölko eller dieselpump. Framgångsreceptet? Volvo FH med I-Save!

En produktivitetsökning

D13TC-motorn ger 300 Nm högre vridmoment vid låga varvtal. Det innebär att det inte krävs lika mycket acceleration och bränsle för att hålla en jämn hastighet vid motorvägskörning. Motorn och I-See samarbetar för att se till att lastbilen klarar backar och lutningar på en högre växel, vilket sparar bränsle utan att du tappar fart Det gör även körningen mjukare. Det extra vridmomentet möjliggör dessutom en högre snitthastighet, som märks särskilt väl vid körning i uppförsbackar.

D13TC-motorn – högre effektivitet och vridmoment

D13TC är vår mest bränslesnåla motor någonsin och den finns med effekterna 420 hk, 460 hk och 500 hk. Turbo Compound-tekniken gör att D13TC-motorn kan utnyttja all tillgänglig energi maximalt i alla steg, vilket ökar effektiviteten över hela varvtalsområdet. Bäst resultat nås i intervallet 900–1 300 v/min.

Lönsamhet, ekonomi och miljö, det går i regel hand i hand.
Minst sju procents minskning av bränsleförbrukningen.
Vi har kört en sträcka ner till Schweiz, då låg den på en snittförbrukning på 2,03 liter milen och hade 40 ton totalvikt.

*Bränslepaketet innehåller kartbaserad I-See, I-Cruise med I-Roll, bränsleeffektiva bakaxlar, tomgångsavstängning och en variabel servopump.

** Jämfört med förbrukningsnivåer innan I-Save introducerades 2019. Skillnaden i bränsleförbrukning beräknas genom att jämföra kostnaderna för diesel och AdBlue för D13TC Euro 6 steg E med I-Save och bränslepaketet FUELECO+ med klassiska D13 eSCR Euro 6 steg E utan funktionerna som ingår i bränslepaketet. Den faktiska bränsleekonomin kan variera av många olika anledningar, till exempel körhastighet, användning av konstantfarthållare, fordonets specifikation, fordonets last, faktisk topografi, förarens körerfarenhet och rådande väderlek.

Tillgängliga för följande lastbilar

Lästips - Volvo FH med I-Save

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release

Utnyttja varje droppe maximalt

Din återförsäljare kan hjälpa dig att få ut maximalt av varje droppe bränsle.