Bränsle och miljö hjälper dig att minska kostnaderna och koldioxidutsläppen

Bränsle och miljö

Vem är din mest bränsleeffektiva förare? Och vem behöver mer utbildning och support? Tjänsten Bränsle och Miljö besparar dig tid genom att analysera dina fordons- och förardata. Den visar var det finns möjlighet till besparingar och hjälper dig att minska koldioxidutsläppen.

Börja spara med Bränsle och miljö
Hjälper dig att välja rätt förare för rätt uppdrag

Förartider

Dynafleet hjälper dig att hålla koll på förarnas aktiviteter. Du ser direkt vilka förare som är bäst lämpade för nya uppdrag och får meddelanden för att säkerställa att lagstiftningen om förartider efterlevs. Samtidigt minskar du det administrativa arbetet eftersom du kan ladda ned färdskrivardata automatiskt.

Läs mer om Förartider
Positionering: ger dig full kontroll

Positionering

Nu slipper du ringa och fråga eller gissa dig fram. Positioneringstjänsten visar vad du behöver veta. Tjänsten visar allt från lastbilens aktuella position (ner på gatunivå) till detaljerad information om föraren, lastbilens hastighet, last och fordonstyp. Du kan även använda den till ruttplanering för ökad lönsamhet.

Utforska tjänsten Positionering
Snabb, enkel och kostnadseffektiv

Meddelanden

Snabb, säker och kostnadseffektiv. Tjänsten Meddelanden ser till att du alltid kan kontakta lastbilen från kontoret. Det förhindrar kostsamma missförstånd och underlättar när du behöver förse föraren med information om uppdraget när han eller hon är ute på vägen. Du kan kommunicera med dina lastbilar så mycket du vill – oavsett var de befinner sig.

Upptäck tjänsten Meddelanden
Sandahls Goods & Parcel

Förarna på Sandahls tävlar i bränslesnål körning

Med en flotta på ett par hundra lastbilar innebär varje procents bränslebesparing stora belopp. För att motivera förarna att spara på dieseldropparna ordnade Sandahls Goods & Parcel en tävling som gav 5 % minskad förbrukning.
3,5 liter milen med 60 ton

3,5 liter milen med 60 ton? Olssons Åkeri vet att det går

För några år sedan bestämde sig Olssons Åkeri för att sänka sina bränslekostnader och det har gett resultat. "Den nya Volvo FH:n går riktigt snålt och genom att också använda Dynafleet och Fuel Advice sparade vi 1,5 miljoner kronor förra året", säger Mathias Olsson som är fjärde generationen i åkeriet.

Så fungerar det

Ett komplett system – för alla typer av lastbilar

Dynafleet ger dig tillgång till unika och ytterst användbara uppgifter om din Volvolastbil. Dynafleet kan även eftermonteras i lastbilar av andra märken, vilket underlättar om du har en blandad vagnpark.

Du kan välja vilka av de fyra tjänsterna du vill – eller allihop. Varje tjänst erbjuds till en fast månadskostnad där alla avgifter för internationell kommunikation ingår.

Enkel montering

Hårdvaran kan vara fabriksmonterad eller eftermonteras av din Volvoåterförsäljare. Det behövs ingen extra programvara. Logga bara in på Dynafleetportalen för att uppdatera dig om vagnparken. Eller håll koll från din mobiltelefon eller surfplatta.

Information och lagring

Information om fordonet och föraren skickas till Dynafleet-databasen, där den analyseras och presenteras för dig i tydliga rapporter. Kontoret och föraren kan kommunicera via textmeddelanden. Du kan också integrera Dynafleet i dina order- och faktureringssystem.

VT

Ett perfekt paket

Din lokala Volvoåterförsäljare hjälper dig gärna att hitta ett Dynafleet-paket som passar din verksamhet.

Sök efter en återförsäljare