Lastvagnar

Vår trafiksäkerhetskampanj

SE OCH BLI SEDD

En enkel informationskampanj som syftar till att skapa ett säkrare samspel mellan cyklister och lastbilsförare.

En livsavgörande skillnad

Säkerhet har varit en av Volvo Lastvagnars ledstjärnor ända sedan start. I forskning och analyser har vi sett att de flesta trafikolyckor beror på den mänskliga faktorn. Därför vill vi göra mer än att utveckla innovativa säkerhetsfunktioner till våra produkter.

Se och bli sedd

Vi strävar efter att göra människor mer medvetna om hur de syns i trafiken. Kampanjen påminner om situationer där cyklister och andra trafikanter är iblandade och visar hur säkerheten kan förbättras i samspelet mellan cyklister och lastbilsförare.

Utbildningsmaterialet är gratis och tillgängligt för alla. Lärare kan till exempel göra övningar med sina elever och chefer kan använda materialet som en företagsaktivitet.

Utbildningsmaterial

Det inspirerande See and be seen-materialet består av en handledning, en Powerpoint-presentation och en guide som visar hur man gör utomhusövningar som involverar en lastbil.

Dela gärna ut en gåva till deltagarna efter aktiviteterna (till exempel reflexvästar) för att öka trafiksäkerheten ytterligare. Det brukar vara uppskattat.

Ladda ned utbildningsmaterial

Utbildningsmaterialet Format ZIP Size 870 MB

Upplev säkerheten i verkligheten

Din lokala återförsäljare visar dig gärna hur alla säkerhetssystem fungerar och svarar på alla dina frågor.