Lastvagnar

Funktioner

Utforska de funktioner som gör att din Volvolastbil passar perfekt för just dina utmaningar. Vissa kommer att göra dig mer produktiv och bränsleeffektiv. Andra gör livet enklare och säkrare eller förbättrar din körupplevelse. Här är ett urval av några av funktionerna i våra lastbilar.

Ökad säkerhet och förarkomfort

Sidospeglar med kamera

Sidospeglar med kamera förbättrar lastbilens aerodynamik för att spara energi. Systemet öppnar upp ditt synfält och har dessutom en funktion som förbättrar mörkerseendet.

Utforska våra sidospeglar med kamera

Ditt hem på vägarna

Om du tillbringar mycket tid i en Volvohytt kommer du att uppskatta de lösningar vi har byggt in för att hjälpa dig att maximera ditt liv ute på vägarna. Utrymmet, komforten, förvaringen och bekvämligheten som gör ditt arbete till kvalitetstid.

Allt om livet i hytten

Volvo Dynamic Steering

Sidvindar, hjulspår eller gropar i vägbanan? Volvo Dynamic Steering filtrerar bort störningar och avlastar dina axlar. Det stödjer också andra system som hjälper dig att köra ännu säkrare.

Om Volvo Dynamic Steering

Förarstödsystem

Våra förarstödsystem ökar säkerheten i många situationer – oavsett om du kör på motorväg i hög hastighet eller i städer med andra trafikanter runt fordonet.

Upptäck våra förarstödsystem

Skräddarsydd för högre prestanda

Förberett för påbyggnad

Chassiet är redo att anpassas. Tack vare de många specifikationsmöjligheterna är det enkelt att skräddarsy lastbilen efter dina behov.


Mer om förberedelse till påbyggnad

Chassi

Du vill ha en lastbil med ett chassi som klarar de uppgifter som du utsätter det för. Vi skräddarsyr ditt chassi för att stödja dig och din verksamhet.

Utforska våra chassialternativ

Energi och effektivitet

I-See

Vet du hur du kan spara energi genom att optimera hastighet, växlingar och utrullning efter topografi, kurvor och kommande trafikstockningar? I-See vet, och dess kunskaper bygger på data.

Läs mer om I-See

I-Save

Det har aldrig känts så bra att spara bränsle. I-Save är den ideala lösningen för att minska bränsleförbrukningen vid fjärrtransporter och samtidigt behålla den fantastiska körbarheten.

Om I-Save

Volvos motorer

Från Volvos utbud av lastbilar kan du välja mellan lastbilar som drivs av el, gas och diesel. Och du kan göra det i hela spektrumet – från medeltunga till tunga lastbilar. Ta en närmare titt på de olika energi- och effektalternativ som finns.

Utforska motoralternativen

I-Shift

I-Shift består av en serie automatiserade växellådor som gör körningen mer smidig, behaglig och effektiv. Riktmärket i branschen.

Ta reda på mer om I-Shift

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Skräddarsydd för högre prestanda

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.