Lastvagnar

Gasdriven Volvo FH Aero 

Gasdrivna Volvo FH Aero är en lastbil för fjärrtransporter med aerodynamisk effektivitet utöver det vanliga. Vid körning på bio-LNG och HVO minskar ditt koldioxidavtryck samtidigt som du kan färdas långa sträckor med hög nyttolast – koldioxidneutralt från tank till hjul.

Koldioxidneutrala fjärrtransporter

Den gasdrivna motorn levererar samma prestanda som våra dieselmotorer. Och det gör den med lägre utsläppsnivåer och potential att köra koldioxidneutrala fjärrtransporter på förnybar bio-LNG och HVO. Välj mellan 420, 460 och 500 hk och upp till 2 500 Nm vridmoment.

Hög effekt och högt vridmoment

Motorn till gasdrivna Volvo FH Aero är baserad på dieselmotorteknik och erbjuder betydligt högre effektivitet, effekt och vridmoment än andra gasmotorer. Den passar perfekt för fjärrtransport med tågvikter på upp till 70 ton och hög produktivitet.

Minskat koldioxidavtryck

Förutom bio-LNG (biogas) eller LNG (flytande naturgas) använder motorn också en liten mängd av antingen förnybar HVO eller diesel. Den använder också AdBlue för efterbehandling av avgaser. Du kan minska ditt koldioxidavtryck med upp till 100 procent från tank till hjul när du använder bio-LNG och HVO.

Tanka för långa körningar

Optimera tankstorleken för din gasdrivna Volvo FH Aero och få upp till 1 000 km räckvidd. Det gör lastbilen till den perfekta lösningen för fjärrtransport i ett växande nätverk av tankstationer för flytande gas.

Bygg din gasdrivna lastbil

Skapa en gasdriven Volvo FH Aero som passar din verksamhet. Axlar, motorer och tankar i kombination med all den komfort du vill ha i din hytt.

Hög prestanda och lång räckvidd med mindre koldioxidutsläpp

Gasdrivna Volvo FH Aero levererar prestanda och produktivitet som en diesellastbil och tillräcklig räckvidd för fjärrtransporter. Den kan minska dina koldioxidutsläpp med upp till 100 procent. Detta beräknas från tank till hjul vid körning på bio-LNG och HVO och är i jämförelse med en lastbil som kör på europeisk standarddiesel.

Upp till 70 ton

Upp till 1 000 km räckvidd

Upp till 500 hk.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.