Lastvagnar

Gasdrivna Volvo FM

Gasdrivna Volvo FM är en lastbil för regionala transporter och fjärrtransporter med hög prestanda och minskat koldioxidavtryck. Med bio-LNG och HVO i tanken klarar den långa rutter med hög nyttolast: helt koldioxidneutralt och beräknat från tank till hjul.

Lägre koldioxidavtryck vid regionala transporter

Gasdrivna Volvo FM erbjuder samma prestanda och produktivitet som en dieseldriven FM men med möjlighet till koldioxidneutral drift. Lastbilen passar perfekt för regionala transporter och du kan välja mellan effekterna 420 hk, 460 hk eller 500 hk med ett vridmoment på upp till 2 500 Nm.

Kraftfull motor

Motorn till gasdrivna Volvo FM är baserad på dieselmotorteknik och ger betydligt högre vridmoment, effekt och effektivitet än andra gasmotorer. Den passar perfekt till krävande regionala transporter med höga tågvikter.

Minskat koldioxidavtryck

Motorn kör på antingen bio-LNG (biogas) eller LNG (flytande naturgas) men också en liten mängd förnybar HVO eller diesel. Den använder också AdBlue för efterbehandling av avgaser. På bio-LNG och HVO ger denna drivlina möjlighet att sänka koldioxidavtrycket med upp till 100 procent, beräknat från tank till hjul.

Tillräckligt med gas för dina rutter

Gasdrivna Volvo FM finns med tre olika tankstorlekar beroende på hur dina behov ser ut. Det är möjligt att uppnå en räckvidd på upp till 1 000 km. Du kan få en lastbil som är perfekt för långa rutter där det är långt mellan tankstationerna.

Bygg din gasdrivna Volvo FM

Få det som du vill ha det. Konfigurera en gasdriven Volvo FM för dina uppdrag. Välj mellan olika axlar, motorer, tankar, hytter och andra funktioner och tillbehör som passar dina transportbehov.

Effektiva transporter utan kompromisser

Med en gasdriven Volvo FM kan du köra regional- och fjärrtransport med höga tågvikter och minska dina koldioxidutsläpp med upp till 100 procent när du kör på bio-LNG och HVO. Detta beräknas från tank till hjul och är i jämförelse med en lastbil som kör på europeisk standarddiesel. Du behöver inte kompromissa med varken räckvidd eller produktivitet.

Upp till 60 ton

Upp till 1 000 km räckvidd

Upp till 500 hk

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.