Lastvagnar

Volvo FL Electric

Navigera på trånga gator och ta dig ända fram till leveransstället med minsta möjliga oljud och helt utan utsläpp från avgasröret. Volvo FL Electric lämpar sig perfekt för leveranser från dörr till dörr och avfallshämtning. Lastbilen kan fås med tjänster och stöd för en enklare övergång till eltransporter.

Upp till 16,7 tons tågvikt

Effekter upp till 130 kW

Upp till 450 km räckvidd

Produktiv med full kontroll 

Tillgången till konstant lastbilsövervakning och förutseende serviceplanering hjälper dig att säkerställa både tillgängligheten och leveranserna. Ruttplanering, positionering med energistatus i realtid genom Volvo Connect ger dig dessutom en ökad trygghet.

Jämn effekt

En elmotor i kombination med en 2-växlad växellåda erbjuder en mycket jämn körupplevelse. Den massiva effekten på upp till 130 kW/175 hk är lätt att hantera.

Räckvidd för dina behov

Med en räckvidd på upp till 450 km har du med den senaste batteritekniken möjlighet att optimera användningen av din lastbil efter dina behov. Om du klarar dig med en mindre räckvidd kan du välja att ha färre batterier och i stället öka din lastkapacitet avsevärt. 

Specifikationer – Volvo FL Electric

Funktioner​

Volvo FL Electric

  
Axelkonfigurationer​

Jämnlastbil: 4×2

Samtliga axlar är luftfjädrade

  

Hytt​

Daghytt, kort sovhytt

  

Tågvikt 

Upp till 16,7 ton  
Batterikapacitet280–565 kWh, 3 till 6 batteripaket  

Räckvidd

Upp till 450 km

  
Laddningstid (full laddning, 4 batteripaket)

8 timmar med AC-laddning (43 kW)

​2,3 timmar med DC-laddning (150 kW)

  

Drivlina 

En elmotor, 2-växlad växellåda  
PrestandaUpp till 130 kW kontinuerlig effekt (175 hk)   

Användningsområden

Lämplig för påbyggnader. Elektriskt kraftuttag

  

 

   

 

Gå över till eldrift med hjälp av fyra steg

Med oss kan det vara en enkel match att gå över till eldrift. Förutom att vi tillhandahåller både lastbilar och infrastruktur ser vi till att du får precis den lösning du behöver för dina behov. Vi går igenom dina mål och rutiner och tar fram en komplett lösning. Här är fyra enkla steg för att gå över till eldrift.
 

Läs om de fyra stegen här

Ovärderliga tjänster. Support från experter

När det gäller elektromobilitet är Volvo Lastvagnar en erfaren partner på området. Vi har en lång tradition av innovation när det gäller utveckling av eldrivna fordon, och vi levererar kompletta lösningar som sträcker sig långt bortom själva lastbilen. Och vi ger dig det stöd du behöver för att göra eldrivna transporter till en viktig affärsresurs och inte bara en teoretisk möjlighet.

 

Läs mer om våra tjänster för elfordon

Bygg din Volvo FL Electric

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.