Lastvagnar

Eldrivna lastbilar. Redo att leverera.

Vi gör omställningen till eldrivna transporter så smidig som möjlig för dig och hjälper dig med allt från att hitta den perfekta lastbilen till laddning, rutterplanering och räckvidd. Vi har ett komplett utbud av eldrivna lastbilar med påbyggnationer för alla typer av uppdrag – allt från stadsdistribution och sophämtning till fjärrtransporter och tunga anläggningsarbeten.

Elektromobilitet på ett enkelt sätt.

Vi går igenom dina behov och målsättningar och hjälper dig att omvandla dem till en hållbar och effektiv transportlösning. Tillsammans skapar vi den bästa laddningsstrukturen och vi ser till att du får precis de lastbilar och tjänster som passar dig bäst. Dessutom stöttar vi dig med den dagliga planeringen och administrationen av din verksamhet.

Många års praktisk erfarenhet av elektromobilitet.

En enda kontaktpunkt för alla dina behov inom elektromobilitet.

Flexibla och driftsäkra lastbilar med Volvos finansieringslösningar.

Hjälp med att hitta den bästa laddningsstrukturen.

Planering av rutter och räckvidd.

Digitalt vagnparkssystem och miljörapporter.

Rätt redan från början

Att byta till el är en investering för framtiden, men tekniken är också ett kraftfullt verktyg för att minska koldioxidutsläppen redan här och nu. Om du är intresserad av att satsa på el så börjar vi alltid med en grundlig analys av dina behov för att kunna skräddarsy en komplett transportlösning som passar din verksamhet perfekt.

Fördelarna

Avgasfria lastbilar med lägre bullernivåer gör det möjligt att hämta och leverera varor på platser där vanliga lastbilar inte får köra. De lägre ljudnivåerna kan dessutom göra det möjligt att utföra många transportuppdrag under tider med mindre trafik. Det gör det också möjligt för lastbilen att köra fler timmar på dygnet.

Bästa tänkbara arbetsmiljö

Våra eldrivna lastbilar är väldigt tysta jämfört med traditionella lastbilar – både under körning och vid stillastående. Ljud- och vibrationsnivåerna är mycket lägre – både i hytten och vid arbete runt lastbilen. Elmotorn har dessutom en mycket mjuk och smidig effektkurva. Det är perfekt vid körningar med många stopp och starter, vilket är vanligt vid transporter i stadsmiljöer.

Varför börja med eldrift? Definiera era målsättningar

Det har aldrig funnits en lämpligare tidpunkt än nu att byta till eldrivna transporter. Kanske vill ni få ett försprång gentemot konkurrenterna eller leva upp till era egna kunders krav på hållbarhet. Vi hjälper er att skapa ett hållbart business case utifrån er verksamhet, era mål och era ambitioner.

Berätta vad ni är ute efter

Vi hjälper er att utforma verksamhetskraven och anpassa faktorer som energiförbrukning, lastkapacitet, drifttimmar och möjliga laddningsställen. Sedan hjälper vi er att göra om detta till effektiva transportlösningar.

Vi kommer fram till en lösning tillsammans

Baserat på hur ni bedriver er verksamhet presenterar vi en lämplig lösning – med allt från kompletta fordon, laddningsplaner och utrustning till tjänster som maximerar er räckvidd och säkrar era leveranser.

Pålitlig lösning, dedikerad support

Håll driften i gång

Vår personal och våra samarbetspartners hjälper till med allt laddningsrelaterat.
 

  • Varje köpt lastbil kan levereras med en väggbox för laddning över natten.
  • Vägledning i att hitta lösningar med hög kapacitet och pålitliga leverantörer

Fortsätt att leverera

Vårt Guldavtal för ellastbilar omfattar hela lastbilen och ni får tillgång till:
 

  • En omfattande serviceplan skräddarsydd efter era behov
  • Övervakning av kritiska system, till exempel batterierna
  • Volvo Action Service On Call
  • Volvo Originalservice
  • Volvo Originaldelar
  • Generöst tillgänglighetslöfte 

Säkra rutterna

Ni har tillgång till verktyg som optimerar rutterna – både i förväg och under färd.

 

  • Rutt & Räckvidd är en tjänst i Volvo Connect som låter dig simulera rutten för din eldrivna lastbil för att förutsäga dess energianvändning och räckvidd. 
  • Energi & Miljö är en tjänst i Volvo Connect som ger dig en tydlig överblick över hur dina elfordon används, inklusive energiförbrukning, körsträcka med mera. 

Skräddarsy din nästa ellastbil

Byt till el och anpassa och designa den perfekta lastbilen utifrån dina behov.

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.