Lastvagnar

Mer kontroll, mindre belastning

VOLVO DYNAMIC STEERING

Vill du ha perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter, i kombination med minskad belastning på dina muskler? Eller vill du ha hjälp med att undvika sladd och oavsiktliga filbyten? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering. Den ger dig allt detta, plus möjligheten att göra dina egna personliga inställningar. Den gör det till och med möjligt att fjärrstyra din lastbil.

Hur fungerar det?

Volvo Dynamic Steering kombinerar en konventionell hydraulisk servostyrning med en elmotor som är monterad på styrväxeln. Systemet bearbetar signaler från olika sensorer för att avgöra vart lastbilen är på väg och vilka intentioner föraren har. Motorn regleras 2 000 gånger i sekunden för att korrigera oönskade styrrörelser samt tillföra extra vridmoment till styrningen vid behov.

Stabil och smidig

I höga hastigheter hjälper Volvo Dynamic Steering till att hålla en stabil kurs. Vid lägre hastighet och precisionskörning ger den dig all styrkraft du behöver, oavsett hur tung lasten är. Den underlättar även arbetet med att backa en fullastad lastbil och ser till att ratten automatiskt återgår till utgångsläget. Du kan backa över 100 meter utan att hamna ur kurs.

Full riktningsstabilitet

Kommer du ihåg hur du alltid behövde räta upp lastbilen efter en inbromsning på ojämnt underlag? Nu slipper du det. Hur du måste kompensera för gropar, spårbildning och markeringar i vägbanan? Nu märker du dem knappt. Volvo Dynamic Steering kompenserar till och med effekterna av starka sidovindar. Du kan därför lugnt lätta ditt grepp om ratten – lastbilens kurs ändras bara när du vill det.

Som du vill ha det

Anpassa din lastbil med Personliga inställningar. Du kan själv ställa in rattmotståndet så att det passar körförhållandena och dina behov. Du kan antingen välja en förinställning eller en egen skräddarsydd inställning. Resultatet? Du får exakt den körupplevelse du vill ha.

Undvik sladd

Volvo Dynamic Steering med styrassistans minimerar risken för olyckor på grund av sladd. Om systemet registrerar att lastbilen börjar glida aktiverar det omedelbart en lätt korrigering av rattrörelsen. Det hjälper dig att styra lastbilen i motsatt riktning och stabilisera den – till och med innan du har hunnit märka att något håller på att hända.

Håll dig i ditt körfält

Volvo Dynamic Steering med Körfältsassistans hjälper dig att hålla dig kvar i ditt körfält. Om systemet upptäcker att lastbilen närmar sig filmarkeringarna hjälper det dig genom att aktivt styra lastbilen tillbaka mot mitten av körfältet. Den här korrigeringen är knappt märkbar, men den tar säkerheten till en helt ny nivå.

Skicka fjärrkontrollen!

Med Volvo Dynamic Steering med extern styrkontroll kan du köra lastbilen via en fjärrkontroll. Den här möjligheten är perfekt för de tillämpningar där du måste göra upprepade korta förflyttningar av lastbilen i kombination med arbete utanför hytten. Funktionen ökar din produktivitet och gör din arbetsdag mycket smidigare.

TILLGÄNGLIGA FÖR FÖLJANDE LASTBILAR

UPPTÄCK NYA MÖJLIGHETER

Låt oss visa dig hur körningen kan bli enklare, säkrare och bekvämare.