Lastvagnar

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Senaste pressmeddelandena

166 matches

1 of 17

  • Volvo Lastvagnars uppställning på 2024 års IAA-mässa kommer vara ett starkt bevis på Volvos beslutsamhet att minska koldioxidutsläppen inom transportsektorn och förhindra olyckor. Volvo kommer att visa upp lastbilar med batterielektriska drivlinor, bränsleceller och förnybara bränslen i förbränningsmotorer – en strategi som möjliggör hållbara transporter i dag och i morgon.

  • Volvos elektriska lastbilar har rullat mer än 80 miljoner kilometer, eller 2 000 varv runt jorden, sedan lanseringen av den första eldrivna lastbilen 2019. Dessa lastbilar har minskat koldioxidutsläppen och samtidigt förbättrat arbetsförhållandena för förarna avsevärt.

  • Volvo FH16 är Europas mest kraftfulla lastbil men också en mycket bränsleeffektiv lastbil – och den kan köras på 100 procent förnybara bränslen. Tester på väg bekräftar att den helt nya motorn i FH16 uppnår 5 % bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp samtidigt som den ger 7 % mer vridmoment – en kombination som ökar effektiviteten och produktiviteten för de mest krävande transportuppgifterna.

  • Volvo Lastvagnar utvecklar lastbilar med förbränningsmotorer som drivs med vätgas. Tester på väg med dessa lastbilar kommer att påbörjas 2026 och en kommersiell lansering är planerad till slutet av detta årtionde. Lastbilar som drivs med grön vätgas innebär ett viktigt steg mot Volvos mål om nettonollutsläpp och att stötta kunder i att nå sina klimatmål.

  • Nu kan alla Volvos lastbilsmodeller drivas med 100 % biodiesel, vilket erbjuder ytterligare ett förnybart bränslealternativ för kunder som vill minska CO2-utsläppen från transporter här och nu.

  • Den 19 mars invigdes en ny laddstation för tung trafik i Sollentuna strax norr om Stockholm. Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari invigningstalade och klippte band tillsammans med representanter från Volvo Lastvagnar, OKQ8 och Skellefteå Kraft. Den publika laddstationen med totalt två laddare vid Volvo Truck Center i Sollentuna är en viktig del i det som ska bli ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av publika laddstationer för tung trafik.

  • Volvo Lastvagnar har fått en order på 100 eldrivna lastbilar från logistikföretaget DFDS. Med den senaste ordern har DFDS nästan fördubblat antalet ellastbilar från Volvo till totalt 225 – den största flottan av tunga ellastbilar i Europa.

  • Volvo levererade fler lastbilar än någonsin under 2023, då företagets globala leveranser uppgick till 145 395 lastbilar. Företaget behöll sina höga marknadsandelar globalt, fortsatte att investera i produktportföljen och stärkte sin ledande position i segmentet för elektriska lastbilar.

  • Volvo lanserar sin första lastbilsmodell någonsin som utvecklats enbart för eldrift. Med kapacitet för tung last och utmärkt sikt för föraren är FM Low Entry en eldriven lastbil optimerad för säker och effektiv körning i stadsnära områden.

  • Volvo Lastvagnar introducerar en ny motor för sin ikoniska lastbil FH16. Med upp till 780 hk och 3 800 Nm klarar den nya 17-litersmotorn de allra tuffaste transportuppdragen med lätthet, samtidigt som den levererar enastående bränsleeffektivitet och hållbarhet. För versionen 700 hk har den nya motorn certifierats för biobränslen.

166 matches

1 of 17