Lastvagnar

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Senaste pressmeddelandena

145 träffar

1 of 15

  • Stanna, titta, vinka! Det är ett enkelt budskap som kan rädda liv. Det är också temat för Volvo Lastvagnars nya musikvideo, som lanserades under FN:s globala trafiksäkerhetsvecka 2023. Syftet är att nå ut till skolbarn över hela världen och visa hur viktigt det är att uppträda på ett säkert sätt i trafiken, och öka medvetenheten om tunga fordon i trafiken.

  • För att skydda trafikanter och hjälpa förare att undvika farliga situationer introducerar Volvo Lastvagnar en mängd nya säkerhetsfunktioner i sina lastbilar.

  • Volvo Lastvagnar har undertecknat en avsiktsförklaring om att sälja 1 000 elektriska lastbilar fram till 2030 till Holcim, en av världens största leverantörer av byggmaterial. Affären är den största kommersiella ordern hittills på Volvos ellastbilar, och de första 130 lastbilarna kommer levereras under 2023 och 2024.

  • Volvo Lastvagnar leder marknaden för tunga elektriska lastbilar efter första kvartalet 2023, både i Europa och i Nordamerika. Totalt har den svenska lastbilstillverkaren sålt 5 000 elektriska lastbilar i ett 40-tal länder. Nu görs även det elektriska produktsortimentet tillgängligt på nya marknader i Asien, Latinamerika och Afrika.

  • Vätgasdrivna bränslecellslastbilar som endast släpper ut vattenånga kommer att vara en viktig del av Volvo Lastvagnars produktportfölj med nollutsläppsfordon. Nu har man passerat en viktig milstolpe – nämligen att provköra på allmän väg.

  • Volvo Lastvagnar och Boliden startar ett samarbete kring elektrifiering av lastbilstransporter i gruvmiljö.

  • Idag levererar Volvo Lastvagnar 20 helt elektriska tunga lastbilar till logistikföretaget DFDS i Göteborg. Leveransen är en del av en total order på 125 elektriska lastbilar som DFDS har beställt från Volvo. En del av den nya elflottan kommer att användas för att transportera gods till och från Volvokoncernens fabrik i Tuve utanför Göteborg.

  • Volvo Lastvagnar har utvecklat tunga ellastbilar som är anpassade för anläggningsbranschen. Genom att använda elektriska lastbilar kan företag nu möta den ökande efterfrågan på fordon som är tysta och utsläppsfria vid bygg- och anläggningsarbeten i stadsmiljö.

  • Förra året ökade antalet tunga ellastbilar på vägarna i Europa och USA snabbare än någonsin tidigare. Volvo Lastvagnar har nu sålt mer än 4 300 elektriska lastbilar globalt i fler än 38 länder. I Europa är Volvo Lastvagnar marknadsledare med en marknadsandel på 32 procent av marknaden för tunga ellastbilar och i Nordamerika var nästan hälften av alla registrerade tunga ellastbilar från Volvo.

  • Elektrifieringen av lastbilstransporter har gått in i en ny spännande fas. Sedan början av februari kör pionjärerna Erikssons Åkeri regelbundna turer med tung elektrisk lastbil från Volvo Lastvagnar mellan två länder. Testrutten går från Skåne, över Öresundsbron, till Höje Taastrup utanför Köpenhamn. – Många är fortfarande tveksamma till att köra längre elektriska lastbilstransporter, men vi visar att det är fullt möjligt, säger Gunnar Eriksson, VD på Erikssons Åkeri.

145 träffar

1 of 15