Lastvagnar

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Senaste pressmeddelandena

150 träffar

1 of 15

  • Volvo Lastvagnar ökar volymerna för ellastbilar och startar serietillverkning av tunga elektriska lastbilar vid fabriken i Gent i Belgien. Det innebär att eldrivna Volvolastbilar nu byggs i fyra fabriker – tre i Europa och en i USA.

  • Dags att fira! Idag är det 30 år sedan Volvo Lastvagnar introducerade Volvo FH, företagets mest sålda lastbil någonsin. Alltsedan starten har Volvo FH kännetecknats av distinkt exteriör och interiör design, förstklassig komfort och tekniskt avancerade lösningar vad gäller säkerhet och bränsleeffektivitet.

  • I helgen skedde den festliga invigningen av den helt nya och toppmoderna fullserviceanläggningen för lastbilar och bussar i Jordbro, söder om Stockholm.

  • Volvo Lastvagnar har levererat en eldriven lastbil för tunga transporter till Mattsson Åkeri i Göteborg. Lastbilen klarar en bruttovikt på 74 ton.

  • Volvo Lastvagnar introducerar nya, mer kraftfulla batterier för sina medeltunga lastbilar. Det ger en räckvidd på upp till 450 km och möjliggör elektrifiering av ännu fler transportuppdrag i städer.

  • Stanna, titta, vinka! Det är ett enkelt budskap som kan rädda liv. Det är också temat för Volvo Lastvagnars nya musikvideo, som lanserades under FN:s globala trafiksäkerhetsvecka 2023. Syftet är att nå ut till skolbarn över hela världen och visa hur viktigt det är att uppträda på ett säkert sätt i trafiken, och öka medvetenheten om tunga fordon i trafiken.

  • För att skydda trafikanter och hjälpa förare att undvika farliga situationer introducerar Volvo Lastvagnar en mängd nya säkerhetsfunktioner i sina lastbilar.

  • Volvo Lastvagnar har undertecknat en avsiktsförklaring om att sälja 1 000 elektriska lastbilar fram till 2030 till Holcim, en av världens största leverantörer av byggmaterial. Affären är den största kommersiella ordern hittills på Volvos ellastbilar, och de första 130 lastbilarna kommer levereras under 2023 och 2024.

  • Volvo Lastvagnar leder marknaden för tunga elektriska lastbilar efter första kvartalet 2023, både i Europa och i Nordamerika. Totalt har den svenska lastbilstillverkaren sålt 5 000 elektriska lastbilar i ett 40-tal länder. Nu görs även det elektriska produktsortimentet tillgängligt på nya marknader i Asien, Latinamerika och Afrika.

  • Vätgasdrivna bränslecellslastbilar som endast släpper ut vattenånga kommer att vara en viktig del av Volvo Lastvagnars produktportfölj med nollutsläppsfordon. Nu har man passerat en viktig milstolpe – nämligen att provköra på allmän väg.

150 träffar

1 of 15