Lastvagnar

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Senaste pressmeddelandena

158 träffar

1 of 16

 • Volvo lanserar sin första lastbilsmodell någonsin som utvecklats enbart för eldrift. Med kapacitet för tung last och utmärkt sikt för föraren är FM Low Entry en eldriven lastbil optimerad för säker och effektiv körning i stadsnära områden.

 • Volvo Lastvagnar introducerar en ny motor för sin ikoniska lastbil FH16. Med upp till 780 hk och 3 800 Nm klarar den nya 17-litersmotorn de allra tuffaste transportuppdragen med lätthet, samtidigt som den levererar enastående bränsleeffektivitet och hållbarhet. För versionen 700 hk har den nya motorn certifierats för biobränslen.

 • Volvos ikoniska FH-serie välkomnar nu Volvo FH Aero som ny familjemedlem. FH Aero erbjuder energieffektivitet på en ny nivå med aerodynamisk design och innovativa funktioner. Den finns i fyra varianter, inklusive biobränsleversionen och den prisbelönta eldrivna versionen.

 • Pressmeddelande

  2024-01-01

  Volvo Lastvagnar marknadsledare igen

  Volvo Lastvagnar hade en stark försäljning under 2023 och blev återigen största lastbilsmärket i Sverige med 45 % i segmentet tunga lastbilar över 16 ton. Ett brett utbud av kompletta lastbilar med noll utsläpp togs emot väl av marknaden och innovationer med stort kundvärde fortsatte att driva försäljningen.

 • Volvo Lastvagnar kammar hem det prestigefyllda branschpriset för sin Volvo FH Electric. Det är första gången någonsin som en helelektrisk lastbil vinner priset.

 • Med en elektrisk räckvidd på upp till 450 km, 50 procent kortare laddningstid och nya aktiva säkerhetsfunktioner är Volvos uppdaterade medeltunga elektriska lastbilar designade för staden – vilket möjliggör säker och utsläppsfri transport och logistik.

 • Pressmeddelande

  2023-10-18

  Volvo FL får mer vridmoment och kraft

  Volvo Lastvagnar erbjuder nu sin medeltunga lastbil Volvo FL med en kraftfullare motor på 320 hk, vilket gör att lastbilen kan ta sig an ännu tuffare uppdrag.

 • Det nationella nätverket av publika laddstationer för tunga elfordon är på väg att växa. Nu öppnar Volvo Lastvagnar ett laddnätverk som levererar förnybar energi tillsammans med sina samarbetspartners OKQ8 och Skellefteå Kraft. Volvo Lastvagnar lanserar samtidigt en ny tjänst som gör det enkelt för åkerier och transportföretag att hitta och använda laddplatserna.

 • Volvo Lastvagnar ökar volymerna för ellastbilar och startar serietillverkning av tunga elektriska lastbilar vid fabriken i Gent i Belgien. Det innebär att eldrivna Volvolastbilar nu byggs i fyra fabriker – tre i Europa och en i USA.

 • Dags att fira! Idag är det 30 år sedan Volvo Lastvagnar introducerade Volvo FH, företagets mest sålda lastbil någonsin. Alltsedan starten har Volvo FH kännetecknats av distinkt exteriör och interiör design, förstklassig komfort och tekniskt avancerade lösningar vad gäller säkerhet och bränsleeffektivitet.

158 träffar

1 of 16