Lastvagnar

Volvo FH. Ikonen inom fjärrtransport.

Volvo FH är den ikoniska fjärrtransportlastbilen som du färdas bekvämt och säkert i, även över riktigt långa avstånd. Den är fylld med teknik som ökar din effektivitet. Välj bland ett brett urval av el-, gas- och dieseldrivna drivlinor som redan från dag ett gör din körning till kvalitetstid.

  Volvo FH

  Användningsområden: fjärrtransporter och regionala transportuppdrag, bygg- och anläggningstransporter, skogs- och timmertransporter, gruv- och stenbrottstransporter
  Effekt: 420–540 hk

  Läs de fullständiga specifikationerna

  Volvo FH Electric

  Användningsområden: regionala transporter och containertransporter, bygg- och anläggningstransporter samt transporter mellan städer
  Tågvikt: 44 ton
  Effekt: upp till 490 kW
  Räckvidd: upp till 300 km

  Läs mer om Volvo FH Electric

  Gasdrivna Volvo FH

  Användningsområden: fjärrtransporter och regionala transporter, containertransporter
  Effekt: 420–500 hk
  Räckvidd: Upp till 1 000 km

  Läs mer om gasdrivna Volvo FH

Utforska komfort- och säkerhetsfunktionerna hos Volvo FH

Den distinkta strålkastarformen och den upprätta hyttprofilen är lätt att känna igen på avstånd. En rad komfortabla hytter med mängder av lösningar som gör livet ute på vägarna ännu bättre. Ta reda på mer om vad som gör den här lastbilen till en effektiv och bekväm arbetsplats.

Designad för effektivitet

LED-strålkastare, tätare luckor och sidospeglar med kamera är några exempel på Volvo FH-funktioner som minskar luftmotståndet och sparar energi. Dessutom finns det adaptiva helljuset som optimerar sikten utan att blända andra förare.

Det perfekta hyttklimatet

En välkalibrerad klimatanläggning fördelar och cirkulerar luften i Volvo FH-hytten. När du stänger av motorn för att vila behöver du bara aktivera I-Park Cool för att behålla ett behagligt hyttklimat så att du får god nattsömn med enbart batterikraft.

Vardagskomfort

Volvo FH-hytterna är gjorda för att underlätta dina arbetsdagar ute på vägarna. Det finns gott om förvaring. Du kan öka komforten med dubbla kylskåp som håller livsmedel och drycker fräscha samt en mikrovågsugn för att värma dina favoritsnacks. Och såklart en riktigt bekväm säng.

Skräddarsy din Volvo FH

El-, diesel- eller gasdriven. Fem hyttstorlekar. En lång rad inrednings- och stylingnivåer både in- och utvändigt. Och många tillval, till exempel skivbromsar utan onödig friktion och I-Save, som gör körningen ännu mer effektiv, säker och produktiv.

I-Save gör körningen effektiv och smidig

En ännu mjukare, tystare körning och lägre bränsleförbrukning. I-Save används tillsammans med D13-motorn med Turbo Compound-teknik med högre vridmoment vid låga motorvarvtal, effektiva bakaxlar och optimerade programvarulösningar för att spara bränsle och öka dina marginaler.

Upptäck Volvo FH med I-Save

Planera i förväg för att spara energi med I-See

Med I-See optimerar lastbilen hastighet, växlingar, utrullning och motoravstängningar i förhållande till den kommande topografin, kurvorna och trafikinformation i realtid. Allt för att spara energi. Du kan använda I-See så snart du är ute på vägarna.

Läs mer om I-See

Adaptiv farthållare

Det går att spara energi genom att hålla en jämn hastighet. Den adaptiva farthållaren hjälper dig att göra detta på ett säkert och bekvämt sätt. Den fungerar hela vägen från full marschfart ned till stillastående – och startar sedan automatiskt igen när trafiken fortsätter.

Mer information om förarstödsystem

Gör Volvo FH till din perfekta partner

Oavsett om du använder Volvo FH för fjärrtransporter eller anläggningsuppdrag kommer I-Shift och Volvo Dynamic Steering att göra så att växlingarna blir perfekta och manövrerna skarpa och kontrollerade. Lär känna I-Shift, Volvo Dynamic Steering och andra funktioner i din lastbil.

Rätt växel med I-Shift

I-Shift kan skräddarsys för alltifrån fjärrtransporter till anläggningstrafik och tunga transporter. I-Shift Dual Clutch växlar utan att kraftöverföringen avbryts. Om du har I‑Shift med krypväxlar kan du hantera riktigt tunga laster från stillastående, utan att ge avkall på bränsleekonomin i höga hastigheter.

Få mer information om I-Shift

Högsta precision med Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering hjälper dig med styrningen, så att körningen blir enklare och den fysiska belastningen minskar. Med personliga inställningar kan du själv ställa in rattmotståndet så att det passar körförhållandena och dina behov. Resultatet? Du får exakt den körupplevelse du vill ha. Det finns också ett tillval som innebär att du kan fjärrstyra din lastbil.

Läs mer om Volvo Dynamic Steering

Tandemaxellyft

Lägre energibehov, bättre dragkraft och snävare svängradie. Tandemaxellyft gör det möjligt att koppla ur och höja en av drivaxlarna. Dragförmåga och lastkapacitet som för tandemdrift, men med samma körbarhet och effektivitet som för enkeldrift.

Utforska våra chassialternativ

Underhållning

Se till att den tid du tillbringar i hytten blir så bra som möjligt. Integrera din smartphone i infotainmentsystemet. Välj mellan två olika nivåer av ljudsystem med en extra subwoofer under stolen för favoritmusik och poddsändningar.

Säkerhet runt omkring lastbilen

Hyttalternativ

Skräddarsy din Volvo FH med rätt hyttmodell för dina behov. Du kan välja om du vill ha en hytt med eller utan sidospeglar med kamera. Ta en närmare titt på alternativen nedan.

  Globetrotter XXL-hytt

  Volvo FH med Globetrotter XXL-hytt erbjuder enastående kör- och boendekomfort för två personer. Den längre och bredare nedre sängen ger suverän sovkomfort.

  Globetrotter XL-hytt

  Volvo FH Globetrotter XL-hytten är originalet och industristandarden för fjärrtransporter och andra användningsområden där det finns behov av hög komfort. Praktiskt och rymligt boende för upp till två personer.

  Globetrotter-hytt

  I Volvo FH med Globetrotter-hytt kombineras enastående kör- och boendekomfort för upp till två personer. Ståhöjd i hytten.

  Sovhytt

  I Volvo FH med sovhytt kombineras utmärkt körkomfort och bekväm övernattning för upp till två personer med en begränsad ståhöjd.

  Låg sovhytt

  Volvo FH med låg sovhytt erbjuder lägre hytthöjd utvändigt i kombination med enastående körkomfort, bekväma övernattningar för en person och begränsad ståhöjd.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.