Kan du se runt hörnet

DEN TEKNISKA UTVECKLINGEN ÄR SVINDLANDE. Idag kan vi kommunicera, arbeta och leva på sätt som få ens kunde föreställa sig för bara några år sedan, och innovationstakten bara ökar. Volvo Lastvagnar har alltid varit ledande inom transportutveckling, och vi har inga planer på att slå oss till ro. Tvärtom. Vi bryter hela tiden ny mark med innovationer som ger ännu bättre prestanda, bränsleeffektivitet, säkerhet och hållbarhet. Fler är på väg, och de kommer att göra dig och din verksamhet ännu mer framgångsrik. Följ med på vår resa så ska vi rusta dig för framtiden.

Volvo FH kör på landsväg

Framtidens lastbil är här

Idag är mjukvara och uppkoppling lika självklara lastbilstermer som hästkrafter och chassi. Förutom att den möjliggör ökad prestanda och säkerhet, så öppnar den nya, intelligenta tekniken också upp för en utveckling av service och underhållet som vi bara sett början på ännu. Din lastbil kommer snart att kunna tala om exakt vilket underhåll den behöver och när. Och vi kommer att lyssna.

Volvo FH med I-Shift Dual Clutch

Vi siktar på 100 % produktivitet

Kommunikationen, eller uppkopplingen, mellan din lastbil och oss gör det möjligt för din Volvoverkstad att upptäcka behov innan de ens uppkommer. För dig innebär det färre reparationer och oplanerade driftsstopp, och därmed fler debiterbara timmar på vägen. Snart kommer det proaktiva underhållet att vara det enda underhållet.

Vi byggde din lastbil. Låt oss bevara dess värde.

DU HAR SATSAT PÅ EN LASTBIL med exceptionellt god prestanda som dessutom går att utveckla allteftersom Volvo Lastvagnar utvecklar nya lösningar och mer sofistikerad programvara. Säkra den utvecklingsmöjligheten genom att låta oss ta hand om service och underhåll.

Volvomekaniker med diagnosverktyg

Service och underhåll som bygger värde

Vi byggde din lastbil och därför är det också vi som kan underhålla den bäst. Vi kan se till att den alltid presterar på topp, och utveckla dess höga prestanda med hjälp av våra avancerade uppdateringar. Vi har vad som krävs – tekniker med 100 % uppdaterad kunskap och verkstäder med de allra senaste verktygen, databaserna och diagnostikverktygen.

Volvomekaniker med diagnostikverktyg

Ingen tar någonsin examen från Volvo Training Academy

På Volvo Training Academy får alla våra tekniker utbildning på Volvos lastbilar så länge som de jobbar hos oss. Två gånger om året testar vi också samtliga tekniker på deras kunskaper inom 80 olika kompetensområden. Därför kan du vara säker på att alla tekniker du möter hos oss alltid är certifierade, och har uppdaterad expertkunskap om just din lastbil.

Volvomekaniker vi verkstaden

Vi är din medarbetare

Egentligen vill vi se dig så sällan som möjligt. Vårt mål är ju att hålla dig på vägen. Men när du väl behöver oss så kan du alltid lita på att vi i Volvoverkstaden finns där för dig. Med generösa öppettider, engagerat bemötande och service som är både kompetent och snabb. Din framgång är ju vår framgång.

En Volvoverkstad från utsidan

Vi finns alltid nära dig

Volvo Lastvagnar har Nordens största servicenätverk. Vi finns på 96 platser runt om i Sverige med generösa öppettider och dygnet-runt-jour för att kunna hjälpa dig var och när du än behöver oss. Vår uppgift är att hjälpa dig behålla ditt försprång.

Några röster om Volvo Originalservice

HÖR NÅGRA AV VÅRA KUNDER BERÄTTA om hur de bygger sina verksamheter med hjälp av Volvo Originalservice. Och få en inblick i hur våra duktiga mekaniker arbetar för att serva dig.

Marcus Larsson - Volvo-mekaniker

Tredje generationens mekaniker

Marcus Larsson är Volvo-mekaniker, precis som sin pappa och farfar. Produkten och tekniken har utvecklats, men passionen och stolheten för yrket är lika stor nu som då.

Johan Fredén - mekaniker på Rejmes Lastvagnar i Örebro

”Om det finns nån vanlig arbetsdag, det är tveksamt”

Johan Fredén har jobbat som mekaniker i Örebro i 15 år. Han vet vad som krävs för att klara av ett varierande jobb med produkter och teknik som är i ständig utveckling. Intresse, nyfikenhet och mod är avgörande.

Johan Bergström på Hedesunda Frakt

"Inte en minuts extra stillestånd"

Johan Bergström på Hedesunda Frakt låg hemma sjuk och hade inte koll på att batterierna i lastbilen höll på att ladda ur på grund av att kylskåpet stod på. Då blev han uppringd av sin Volvoåterförsäljare som hade uppmärksammat situationen. Ett uppskattat samtal som förhindrade ett kostsamt lastbilsstillestånd.

Rydell & Quick rockar alltid

Rydell & Quick rockar alltid

56 000 låtar live, 155 000 mil på turné, 5 000 konserter – Rydell & Quick är förmodligen Sveriges mest turnerande liverockband. Christer Rydell och Malin Quick är ute på vägarna sommar som vinter, 250 dagar om året. Så har deras vardag sett ut i över 25 års tid.

Mer från Volvo Originalservice

VI VILL GÖRA ALLT FÖR ATT du ska få ut mesta möjliga av din lastbil. Vi har tjänsterna och produkterna som hjälper dig sänka kostnaderna och öka produktiviteten.

Volvo Serviceavtal

Volvo Serviceavtal

Med Volvo Serviceavtal ger du din lastbil bästa tänkbara service och dig själv större möjligheter att fokusera på ditt företags utveckling. Vi hjälper dig att planera och utföra underhåll som håller din lastbil i trim med minsta möjliga inverkan på ditt körschema. Välj mellan Blåavtalens välplanerade underhåll, Silveravtalets utökade trygghet och Guldavtalet som garanterar att du kan vara i drift all den tid du önskar.

Läs mer om Volvo Serviceavtal >

Volvo Originaldelar

Volvo Originaldelar

Volvo Originaldelar är tillverkade och testade för att göra just din lastbil så bra som möjligt. Välj dem så kan du vara säker på att din Volvo förblir en Volvo.

Läs mer om Volvo Originaldelar >

Volvo Serviceplanering

Volvo Serviceplanering

Med Volvo Serviceplanering minimerar du risken för dyra och oväntade driftsstopp. Vi lägger planen som tryggar underhållet i tid – helt gratis.

Läs mer om Volvo Serviceplanering >

Volvo Action Service

Volvo Action Service

Volvo Action Service är vår vägassistans som rycker ut om du behöver. Var som helst och när som helst. Vi hjälper dig.

Läs mer om Volvo Action Service >

VT

Överlägsen service

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare för att få den service som du, din lastbil och din verksamhet förtjänar.

Sök efter en återförsäljare