Lastvagnar

VI BYGGDE DIN LASTBIL. LÅT OSS BEVARA DESS VÄRDE.

Du har satsat på en lastbil med exceptionellt god prestanda som dessutom går att utveckla allteftersom Volvo Lastvagnar utvecklar nya lösningar och mer sofistikerad programvara. Säkra den utvecklingsmöjligheten genom att låta oss ta hand om service och underhåll.

Vår högsta prioritet är att hålla dina lastbilar på vägen och tillgängliga för jobb. Alla lastbilar behöver service och reparationer under sin livscykel för att bibehålla maximal prestanda och tillförlitlighet. Planerade driftstopp för service och reparationer minimerar stilleståndstiden och sparar både tid och pengar. Tack vare Volvo Lastvagnars avancerade telematik- och diagnostikverktyg kan vi fjärrövervaka lastbilens status och planera och förbereda besöket på verkstaden för att kunna erbjuda optimal och effektiv service. För dig innebär det fördelar som högre tillgänglighet, bättre bränsleeffektivitet och smartare tjänster.

Proaktivt underhåll

Kommunikationen, eller uppkopplingen, mellan din lastbil och oss gör det möjligt för din Volvoverkstad att upptäcka behov innan de ens uppkommer. För dig innebär det färre reparationer och oplanerade driftsstopp, och därmed fler debiterbara timmar på vägen. Snart kommer det proaktiva underhållet att vara det enda underhållet.

Volvo Originalservice

Vi byggde din lastbil och därför är det också vi som kan underhålla den bäst. Vi kan se till att den alltid presterar på topp, och utveckla dess höga prestanda med hjälp av våra avancerade uppdateringar. Vi har vad som krävs – mekaniker med 100 % uppdaterad kunskap och verkstäder med de allra senaste verktygen, databaserna och diagnostikverktygen.

Vi finns alltid nära dig

Volvo Lastvagnar har Nordens största servicenätverk. Vi finns på 96 platser runt om i Sverige med generösa öppettider och dygnet-runt-jour för att kunna hjälpa dig var och när du än behöver oss. Vår uppgift är att hjälpa dig behålla ditt försprång.

Volvo Serviceavtal

Med Volvo Serviceavtal ger du din lastbil bästa tänkbara service och dig själv större möjligheter att fokusera på ditt företags utveckling. Vi hjälper dig att planera och utföra underhåll som håller din lastbil i trim med minsta möjliga inverkan på ditt körschema.

Välj mellan Blåavtalens välplanerade underhåll, Silveravtalets utökade trygghet och Guldavtalet som garanterar att du kan vara i drift all den tid du önskar. En nyhet är Volvos Flexi-Guldavtal som har samma omfattning som Volvo Guldavtal, och en liknande förutsägbar kostnad, men en mycket större flexibilitet för anpassning till en varierande körsträcka. 

Läs mer om Volvo Serviceavtal

En partner. Ett stopp.

One stop service

Våra 96 anläggningar är experter på din Volvo. Men vi kan så mycket mer. Vi kallar det One Stop Service. Vi tar hand om den kompletta lastbilen – hela vägen. Service och reparationer av lastbil, påbyggnad och släp vid samma tillfälle. För din trygghet och effektivitet. Utvalda verkstäder hanterar även service av tung kyla samt levererar, inspekterar och provar dina däck.

Några röster Volvo Originalservice

Hör några av våra kunder berätta om hur de bygger sina verksamheter med hjälp av Volvo Originalservice. Och få en inblick i hur våra duktiga mekaniker arbetar för att serva dig.

Tredje generationens mekaniker

Marcus Larsson är Volvo-mekaniker, precis som sin pappa och farfar. Produkten och tekniken har utvecklats, men passionen och stolheten för yrket är lika stor nu som då.

Sara hjälper Sverige att rulla

Sara har alltid varit intresserad av bilar och visste redan som liten vad hon ville arbeta med. Hör Saras berättelse om hur det är att jobba på Varbergs Bildepå.

En riktig långmilare

Nilzéns timmerbil har rullat över 200 000 mil – det motsvarar 50 varv runt jorden. Tack vare en rutinerad förare, skickliga mekaniker och regelbundna serviceintervaller fortsätter deras pålitliga Volvo FH att leverera från skogen.

Däckövervakning i realtid

Pyspunkor, fel axelinställningar och däckexplosioner kan vara både dyrt - och farligt. Hör Sundbergs Åkeri berätta om hur de undviker problem med hjälp av Däckövervakning i realtid.

ÖVERLÄGSEN SERVICE

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare för att få den service som du, din lastbil och din verksamhet förtjänar.