Lastvagnar

Sidospeglar med kamera

Sidospeglar med kamera förbättrar lastbilens aerodynamik och sänker energiförbrukningen. De förbättrar den direkta sikten och mörkerseendet, samtidigt som de döda vinklarna närmast lastbilen begränsas.

Optimerad för effektivitet

Sidospeglar påverkar aerodynamiken, oavsett hur strömlinjeformade de är. Med kameror är lastbilen mer strömlinjeformad, vilket minskar energiförbrukningen.

Bättre sikt

Förbättrad sikt

När speglarna tas bort blir den direkta sikten bättre eftersom det inte längre finns några spegelkåpor som blockerar delar av ditt synfält. Med sidospeglar med kamera blir dessutom sikten bakåt bättre vid regn, samtidigt som störningarna från direkt solljus minskar. Sammantaget bidrar detta till en bättre förarupplevelse.

Zooma ut

När det finns behov av precis manövrering hjälper sidospeglar med kamera till genom att låta dig zooma in för en mer fokuserad vy eller zooma ut för en bredare vinkel. Med hjälp av en smart knapp kan du växla mellan olika synfält, smal eller vid vinkel.

Förbättrat mörkerseende

På natten eller under svaga ljusförhållanden finns det ett stöd för infrarött ljus som kan aktiveras. Det gör att mörkerseendet förbättras och sikten blir bättre än med traditionella speglar.

Kameror och displayer

Kameror för bättre sikt

I systemet för sidospeglar med kamera ingår upp till tre kameror. En på förarsidan, en på passagerarsidan och eventuellt också en döda vinkel-kamera på passagerarsidan (tillval). Kamerorna ger standardvy och vidvinkelvy bakåt. Vid kyla värms kameralinserna upp automatiskt så att is eller snö smälter och dimma och fukt försvinner.

Flera displayer

Systemet erbjuder flera vyer på olika skärmar. Standardvyn och vidvinkelvyn bakåt visas på bildskärmarna. Den främre närsiktsspegeln är precis där du förväntar dig att den ska vara och ger en perfekt vy över området nära lastbilen framför hytten.

Övervakningsläge

När lastbilen står parkerad kan sidospeglar med kamera sättas i övervakningsläge så att föraren kan se vad som händer runt lastbilen.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.