Lastvagnar

×

Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lästips

Jag och min Volvo

Alla artiklar

197 träffar

1 of 20

 • De senaste uppdateringarna för Euro 6 steg E innebär stora bränslebesparingar, oavsett om du verkar inom fjärrtransport, regional transport, distribution eller anläggning. Volvo har tittat på hela drivlinan och gjort ett antal förändringar som inte bara förbättrar bränsleekonomin utan också ger en jämnare och mer komfortabel körupplevelse, både på väg och i terräng.

 • 03/30/2022 5 minuters läsning

  Mjölk och diesel – värdefulla droppar 

  Hedestigs Frakt i Lycksele kan konsten att förvalta varje droppe – oavsett om den kommer från en mjölko eller dieselpump. Föraren Magdalena Tenghall kör tanktransporter på Lapplands slingriga och oändliga vintervägar. Trots backig terräng och tunga transporter i snö och på halt underlag snittar hennes mjölkbil 2,6 liter per mil. Framgångsreceptet? Volvo FH med I-Save!

 • 2022 är året då Volvo Lastvagnar går in i en ny epok. Nu ska företaget se till att leda transportsektorn in i en eldriven framtid. – Redan idag kan man köpa alla våra lastbilar i eldrivna varianter. Intresset är stort och vi hjälper väldigt många företag just nu att analysera hur dom kan elektrifiera sina transporter, berättar Ebba Bergbom Wallin på Volvo Lastvagnar Sverige.

 • Utvecklingen mot en mer hållbar transportsektor går i ett rasande tempo. Men samtidigt som elektrifieringen av kommersiella transporter är i full gång är det brist på laddstationer längs vägarna. "Det är en utmaning som vi ser med laddinfrastrukturen. Vi måste ha detta på plats för att snabba på utvecklingen", säger Ebba Bergbom Wallin, affärsområdesansvarig elektrifiering på Volvo Lastvagnar Sverige.

 • Genom olika investeringar och statliga incitament expanderar infrastrukturen för gas snabbt. I takt med att produktionen av biogas också ökar har flytande gas snabbt visat sig vara ett miljövänligt och lönsamt alternativ till diesel för regionala körningar och fjärrtransporter.

 • 11/12/2021 9 minuters läsning

  Sveriges bränslesnålaste lastbil? 

  Möt åkeriet som arbetat hårt med utmaningen att minska både miljöpåverkan och bränsleekonomin. Tillsammans med utvalda samarbetspartners har Alfredsson Transport tagit fram en lastbil på flytande biogas som är så bränslesnål som möjligt.

 • Kjell Grenholm Åkeri transporterar tempererat gods dygnet runt, sju dagar i veckan till norra Norrland. Åkeriet är mycket nöjda med sina Volvo FH med I-Save, som hjälpt dem att sänka bränsleförbrukningen, något som är viktigt när en lastbil snittar 33 000 mil årligen.

 • Eftersom dieselmotorn har funnits hela våra liv kan det vara svårt att föreställa sig att något ersätter den. Övergången till elfordon kan dock gå betydligt snabbare än de flesta har väntat sig. Här är några anledningar till detta.

 • 03/31/2021 2 minuters läsning

  ”FH16 är världens bästa lastbil!” 

  Det är klart att den sista FH16 Classic-lastbilen som tillverkas innan Volvo Lastvagnar går över till produktion av sitt nya lastbilsutbud skulle gå till ett riktig FH16-fan. Möt Bo Andersson från Ljunga Transport i Norrköping!

 • 03/11/2021 5 minuters läsning

  ”Vi sparar minst 10 % bränsle med Volvo” 

  Magnus Jansson, delägare på Göte Janssons Åkeri, är mer än nöjd med åkeriets nya Volvo FH med I-Save. Han berättar att den går en halvliter billigare än när han jämför med en lite äldre Volvo FH 500 hk med I-Shift dubbelkoppling.

197 träffar

1 of 20