Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lästips

Jag och min Volvo

Alla artiklar

187 matches

1 of 19

 • 12/06/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  Perfekta förberedelser ger bästa resultat, både i skidspåret och på vägen

  Vårt folkkära skidskyttelandslag briljerar och har fått en rekordstart i världscupen. Aldrig förr har de inlett en säsong så här starkt. Världscuppoängen fullkomligt haglade in under tävlingarna i finländska Kontiolax och österrikiska Hochfilzen. Nu rullar segertåget vidare mot nya utmaningar runtom i Europa. Bakom ratten, i en splitter ny Volvo FH med I-Save, sitter landslagets vallachef, Kent Norell.

  `
 • 11/30/2020 2 minuters läsning 2 minuters läsning

  Lackeraren sa "fy fan, inte den här färgen"

  Från början var planen att bli transportledare. Men snart kunde Alexander Gillberg inte värja sig från vägens lockrop och bytte kontorsstolen mot förarsätet. Inte så konstigt då Alexander som så många andra lastbilsförare växte upp med tunga fordon.

  `
 • Business story

  11/30/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  Förberedd på det värsta

  Efter många år av tynande tillvaro är det svenska försvaret i ropet igen. Stora satsningar görs för att bygga upp verksamheten och bland nyheterna finns fler värnpliktiga, nya vapen och förband — och specialbyggda Volvolastbilar.

  `
 • Business story

  11/30/2020 6 minuters läsning 6 minuters läsning

  Lastbil på prov

  Fältprovet är det sista steget mellan Volvos produktutveckling och åkeriernas verklighet. Volvo På Väg träffar Anders Bergman, den flerfaldige gokartmästaren som parkerade F1-drömmen för att sätta Volvos lastbilar på prov.

  `
 • Q&A

  11/30/2020 1 minuts läsning 1 minuts läsning

  Så fungerar ett fältprov

  Vad är egentligen en fältprovskund, och vad gör de? Vi bad Tomas Sandblom, fältprovsingenjör på Volvo Lastvagnar, svara på några snabba frågor.

  `
 • Q&A

  11/29/2020 3 minuters läsning 3 minuters läsning

  "Det adaptiva helljuset sköter sig självt"

  Det nya adaptiva helljuset passar dem som kör på mer trafikerade vägar under dygnets mörkare timmar. Volvo Lastvagnars säkerhetsdirektör Anna Wrige Berling förklarar hur det fungerar och vilka fördelar det ger.

  `
 • Transport story

  11/26/2020 6 minuters läsning 6 minuters läsning

  Logistiken lyfte bron

  Mitt i centrala Göteborg tar ett nytt landmärke form. Den nya Hisingsbron som blir länken mellan fastlandet och Hisingen är ett komplext brobygge som kräver en välsmord logistik och flexibla lastbilar.

  `
 • 11/18/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  The Perfection – vinnare av Sveriges tuffaste Volvo FH16

  För andra året i rad vinner Robert Karlsson från Ljugarns Schakt & Transport FH16-klubbens prestigefyllda pris – Sveriges tuffaste Volvo FH16.

  `
 • 10/22/2020 7 minuters läsning 7 minuters läsning

  "De verkliga samhällsbyggarna"

  Förbifart Stockholm, Citybanan, Norra Länken, utbyggnaden av Roslagsbanan. Med flera. Anläggningsåkeriet M-Lab AB har varit involverade i majoriteten av de stora infrastrukturprojekten i Stockholmsområdet de senaste åren. Inte konstigt att Marko Grbovic, vd och delägare i M-Lab AB, refererar till sina förare som ”samhällsbyggare”.

  `
 • 10/22/2020 7 minuters läsning 7 minuters läsning

  ”Förarcoachning tar dig till nästa nivå”

  Oavsett om ett åkeri vill höja sin produktivitet eller minska sin bränsleförbrukning är Volvos Förarcoachning en god idé. En investering som ger resultat på bottenraden.

  `

187 matches

1 of 19