Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lästips

Jag och min Volvo

Alla artiklar

180 matches

1 of 18

 • 11/18/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  The Perfection – vinnare av Sveriges tuffaste Volvo FH16

  För andra året i rad vinner Robert Karlsson från Ljugarns Schakt & Transport FH16-klubbens prestigefyllda pris – Sveriges tuffaste Volvo FH16.

  `
 • 10/22/2020 7 minuters läsning 7 minuters läsning

  "De verkliga samhällsbyggarna"

  Förbifart Stockholm, Citybanan, Norra Länken, utbyggnaden av Roslagsbanan. Med flera. Anläggningsåkeriet M-Lab AB har varit involverade i majoriteten av de stora infrastrukturprojekten i Stockholmsområdet de senaste åren. Inte konstigt att Marko Grbovic, vd och delägare i M-Lab AB, refererar till sina förare som ”samhällsbyggare”.

  `
 • 10/22/2020 7 minuters läsning 7 minuters läsning

  ”Förarcoachning tar dig till nästa nivå”

  Oavsett om ett åkeri vill höja sin produktivitet eller minska sin bränsleförbrukning är Volvos Förarcoachning en god idé. En investering som ger resultat på bottenraden.

  `
 • Electromobility Tech Society

  10/20/2020 4 minuters läsning

  Pilotförsök med eldrivna anläggningsfordon inleds

  Volvo Lastvagnar tar ett stort steg framåt på området elektromobilitet genom att inleda pilotförsök med eldrivna transportlösningar för anläggningsbranschen. Testerna körs i samarbete med den långvariga kunden Swerock. Fördelarna är inte bara renare och tystare transporter utan också möjligheten att utvärdera hur eldrivna lastbilar kan användas i den tunga transportsektorn.

  `
 • Performance & Fuel

  10/20/2020 7 minuters läsning 7 minuters läsning

  Lönsam hållbarhetsstrategi – för hela fordonsflottan

  Med enkla medel sänkte Claesson Transport sin bränsleförbrukning med 10 procent. En genomarbetad däckstrategi, hjulinställning samt förarcoachning visade sig vara några av framgångsfaktorerna bakom det goda resultatet.

  `
 • Business story

  07/07/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  ”Utan hållbara transporter i framtiden har vi ingen framtid”

  Det är tydligt att Gunvor Munck, vd för Smålands Logistik, ett av sju bolag i familjeägda Börjeskoncernen, verkligen brinner för miljöfrågan. Företaget investerar stort i en klimatsmartare fordonsflotta, och har nyligen lagt en order på hela 40 Volvo FH med I-Save.

  `
 • Electromobility Tech Society

  04/29/2020 5 minuters läsning 5 minuters läsning

  På ström genom stan

  I 80 dagar har Henrik Sundberg pilotkört en helelektrisk Volvo FL lastad med färska varor i centrala Göteborg. Syftet var att undersöka om våra städer är redo för eldrivna leveranser.

  `
 • Business story

  04/23/2020 5 minuters läsning 5 minuters läsning

  Fair Transport - krafttag mot fusket

  Fusk, slarv och osund konkurrens har länge hemsökt åkerinäringen. Med initiativet Fair Transport vill branschen bekämpa fulspelet och lyfta fram de seriösa företagarna. Volvo På Väg besöker FSB Åkeri, Bodenåkeriet som står upp för schysta villkor.

  `
 • Transport story

  03/01/2020 2 minuters läsning 2 minuters läsning

  Volvo FH – byggd med föraren i åtanke

  Förarnas feedback visade vägen för den förbättrade hyttinredningen i Volvo FH och FH16. Så snart du sätter dig bakom ratten är det tydligt att uppdateringarna bidrar till en säkrare och mycket bekvämare förarupplevelse.

  `
 • Transport story

  03/01/2020 6 minuters läsning 6 minuters läsning

  En total ombyggnad

  Volvo FM har genomgått den största förändringen någonsin. Carina Byström, chef för interiör design på Volvo Lastvagnar, berättar om inspirationen, teamet och att god design alltid ska fylla en funktion.

  `

180 matches

1 of 18