Lastvagnar

×

Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lästips

Jag och min Volvo

Alla artiklar

204 träffar

1 of 21

 • I dag finns det många missuppfattningar och missförstånd när det gäller eldrivna lastbilar. Många av dessa handlar om batterierna och deras miljöpåverkan. För att kunna fatta välgrundade beslut och göra kloka investeringar är det viktigt att skilja mellan fakta och myt.

 • Lastbilsförarna har en nyckelroll i att förbättra företagens bränsleekonomi, men hur skapar man inspiration och motivation för att spara på dropparna?

 • Elektriska lastbilar öppnar nya möjligheter för mindre buller och inga avgasutsläpp. Bra planering av rutter, förartider och laddningsmöjligheter gör att du kan fortsätta dina transportuppdrag med hög produktivitet.

 • Nyfikenheten är stor på kommande teknik med vätgas. Låt oss ta en titt på tekniken för vätgasbränsleceller och dess potential som ett alternativt bränsle.

 • Vägen till fossilfria transporter kan tyckas vara krokig, men med partnerskap har utbyggnaden gått snabbt. I dag finns en infrastruktur av tankstationer för flytande biogas över i princip hela landet och nu har också Sveriges största order på biogaslastbilar tecknats. Det innebär att fossilfria transporter från dörr till dörr äntligen är möjliga.

 • 04/26/2022 3 minuter 3 minuter

  Beräkna en lastbils verkliga klimatpåverkan 

  Det är inte alltid enkelt att välja det mest hållbara fordonet för din verksamhet och transportuppdrag, men det kan bli mycket enklare med en livscykelanalys. Detta eftersom det skapar en helhetsbild som tar hänsyn till miljöpåverkan under fordonets hela livslängd.

 • De senaste uppdateringarna för Euro 6 steg E innebär stora bränslebesparingar, oavsett om du verkar inom fjärrtransport, regional transport, distribution eller anläggning. Volvo har tittat på hela drivlinan och gjort ett antal förändringar som inte bara förbättrar bränsleekonomin utan också ger en jämnare och mer komfortabel körupplevelse, både på väg och i terräng.

 • Första generationens smarta färdskrivare har varit obligatoriska i alla nya tunga lastbilar sedan juni 2019. Europeiska unionen (EU) har infört ytterligare regler som innebär att andra generationens färdskrivare måste vara installerade från augusti 2023.

 • 03/30/2022 5 minuters läsning

  Mjölk och diesel – värdefulla droppar 

  Hedestigs Frakt i Lycksele kan konsten att förvalta varje droppe – oavsett om den kommer från en mjölko eller dieselpump. Föraren Magdalena Tenghall kör tanktransporter på Lapplands slingriga och oändliga vintervägar. Trots backig terräng och tunga transporter i snö och på halt underlag snittar hennes mjölkbil 2,6 liter per mil. Framgångsreceptet? Volvo FH med I-Save!

 • 2022 är året då Volvo Lastvagnar går in i en ny epok. Nu ska företaget se till att leda transportsektorn in i en eldriven framtid. – Redan idag kan man köpa alla våra lastbilar i eldrivna varianter. Intresset är stort och vi hjälper väldigt många företag just nu att analysera hur dom kan elektrifiera sina transporter, berättar Ebba Bergbom Wallin på Volvo Lastvagnar Sverige.

204 träffar

1 of 21