Lastvagnar

Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lästips

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release

Alla artiklar

211 träffar

1 of 22

 • Elektromobilitet

  02/15/2023 2 min

  Specialbyggda eldrivna lastbilar för krävande jobb

  Volvos eldrivna tunga jämnlastbilar ger ännu fler kunder möjlighet att konfigurera eldrivna lastbilar på samma flexibla sätt som lastbilar med andra drivlinor, samtidigt som de kan dra nytta av förbättrad manövrerbarhet, lägre ljudnivåer och nollutsläpp.

 • Alternativa bränslen

  01/24/2023 4 min

  Åtta vanliga frågor om biogas och gasdrivna lastbilar

  För att klara stigande dieselkostnader och ersätta fossila bränslen i transportindustrin kan transportföretagen överväga gasdrivna lastbilar som körs på flytande biogas (bio-LNG). Men vad är skillnaden mellan de olika gastyperna, hur mycket kostar de och vilka transportuppdrag är bäst lämpade?

 • Kundberättelse

  12/19/2022 5 minuters läsning

  Jag och min Volvo – Simon Lundman

  En färgstark kärlekshyllning till dottern. Det är bakgrunden till publikfavoriten A Star Is Born. Enligt Simon måste man göra en sådan här satsning i ett team och förklarar att det är en stor del i varför det gått så bra för honom på lastbilsutställningar och att han kan ligga i topp.

 • Även i goda tider är det viktigt att minimera lastbilens bränsleförbrukning för en lönsam verksamhet. Men i tider av inflation, höga energipriser och en levnadskostnadskris är ingen besparing för liten. Den goda nyheten är att det finns mycket du kan göra direkt för att förbättra bränsleeffektiviteten.

 • Efter att ha uppnått drömmen om att bli lastbilsförare och starta eget företag, fick Iwona Blecharczyk från Polen sitt livs chans – att göra en episk roadtrip genom Skandinavien i sin favoritlastbil: en Volvo FH!

 • Det aerodynamiska motståndet har stor inverkan på lastbilens bränsleeffektivitet, särskilt när den färdas i hastigheter över 50 km/h. Nyckeln till att minska denna påverkan och sänka dina bränslekostnader är att förstå hur lastbilarnas aerodynamik fungerar.

 • Elektromobilitet

  11/01/2022 5,5 min 5,5 min

  7 vanliga myter om batterier i eldrivna lastbilar

  I dag finns det många missuppfattningar och missförstånd när det gäller eldrivna lastbilar. Många av dessa handlar om batterierna och deras miljöpåverkan. För att kunna fatta välgrundade beslut och göra kloka investeringar är det viktigt att skilja mellan fakta och myt.

 • Spara bränsle

  10/05/2022 4 min

  Så uppmuntrar du till bränsleeffektiv körning

  Lastbilsförarna har en nyckelroll i att förbättra företagens bränsleekonomi, men hur skapar man inspiration och motivation för att spara på dropparna?

 • Elektriska lastbilar öppnar nya möjligheter för mindre buller och inga avgasutsläpp. Bra planering av rutter, förartider och laddningsmöjligheter gör att du kan fortsätta dina transportuppdrag med hög produktivitet.

 • Teknologi och innovation

  09/22/2022 5 min

  Hur ser framtiden ut för vätgas inom lastbilstransporter?

  Nyfikenheten är stor på kommande teknik med vätgas. Låt oss ta en titt på tekniken för vätgasbränsleceller och dess potential som ett alternativt bränsle.

211 träffar

1 of 22