Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo På Väg

Lästips

Relaterade nyheter

Gasar för miljöns skull

Att minska sin klimatpåverkan kräver både mod och stora ekonomiska investeringar – speciellt för ett mindre åkeri. Men åkeriet Uppdragets ägare Sylve Törnqvist tvekade aldrig, och nu är företagets första LNG-lastbil i drift.

...

Första XXL-lastbilen på europeiska vägar

Nu har Europas första Volvo FH med Globetrotter XXL-hytt levererats till sin ägare. Lastbilen kommer att göra stor skillnad för Kullgrens Åkeri i Jönköping.

...

Många val bland framtidens bränslen

HVO, LNG, Bio-LNG, RME och elektrifiering – med ett brett utbud av alternativa drivmedel är det lätt att bli förvirrad. Vilket alternativ bör man som åkeri investera i? Och vilka är riskerna?

...

Jag och min Volvo

Relaterade nyheter

"Mamma satte stopp för flygdrömmarna"

I 48 år har Kenth Svensson rattat tunga fordon på vägarna. Den 67-årige åkeriägaren är en lastbilsentusiast av rang och stolt medlem i FH16-klubben. Men hans första motorkärlek var allt annat än markbunden.
– Jag ville egentligen bli flygpojke ...

"Det bästa är det otroliga vridmomentet!"

Jukka Simola, mer känd som Asfalts-Jukka bland sina kollegor, är en rutinerad asfaltsläggare och lastbilsförare med 40 år i branschen. Under flera av dessa år har han lagt asfalt åt Skanska i Stockholm.

...

Swedish Metal - hård rock på hjul

Som gitarrist och låtskrivare i metalbandet In Flames är Björn Gelotte en upptagen man med kalendern späckad med världsturnéer. Men när han blev erbjuden att designa en heavy-metal-lastbil åt Volvo Lastvagnar var det inget snack om saken....

Prenumerera på Volvo På Väg

Prenumerera på Volvo På Väg


Du vet väl att du kan få Volvo Lastvagnars tidning Volvo På Väg gratis, direkt hem i brevlådan?

 

Klicka här för att anmäla en ny prenumeration på tidningen Volvo På Väg, avsluta en befintlig prenumeration, eller göra en adressändring.

Volvo Lastvagnars TV

Relaterade nyheter

En minut – aktiv säkerhet

Tack vare ny teknik kan allt fler aktiva säkerhetssystem installeras i tunga lastbilar. Systemen förebygger olyckor, räddar liv och gör vägarna säkrare för alla i trafiken....

En minut – sikt

I trafiken är dålig sikt ett säkerhetsproblem för både förarna och andra trafikanter. Därför bygger Volvo Lastvagnar hytterna med så lite distraktionsmoment som möjligt och bästa möjliga sikt. Bland annat erbjuder de extra stora fönster, slimmade ...

En minut – I-Shift Dual Clutch

Med Volvo Lastvagnars I-Shift Dual Clutch blir växlingen nästan omärkbar. Den bygger på en sportbilsteknik som är helt unik på marknaden för tunga lastbilar. När det krävs frekventa växlingar kommer den här växellådan verkligen till sin rätt. Ju ...

Alla artiklar

10 true 10