Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo på väg

 

Lästips

Om Volvo På Väg

I snart sju decennier har transportmagasinet Volvo På Väg, Volvo Lastvagnars svenska kundtidning, följt utveckling och trender inom transportbranschen, satt fordonsekonomin under luppen och granskat nya tekniska lösningar och möjligheter. 

Vill du få tidningen i brevlådan?
Klicka här för att börja prenumerera eller adressändra

Om du vill avsluta en prenumeration på tidningen, använd länken nedan. 
Klicka här för att avprenumerera

Jag och min Volvo

Alla artiklar

168 matches

1 of 17

 • Business story

  07/07/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  ”Utan hållbara transporter i framtiden har vi ingen framtid”

  Det är tydligt att Gunvor Munck, vd för Smålands Logistik, ett av sju bolag i familjeägda Börjeskoncernen, verkligen brinner för miljöfrågan. Företaget investerar stort i en klimatsmartare fordonsflotta, och har nyligen lagt en order på hela 40 Volvo FH med I-Save.

  `
 • Electromobility Tech Society

  04/29/2020 5 minuters läsning 5 minuters läsning

  På ström genom stan

  I 80 dagar har Henrik Sundberg pilotkört en helelektrisk Volvo FL lastad med färska varor i centrala Göteborg. Syftet var att undersöka om våra städer är redo för eldrivna leveranser.

  `
 • Business story

  04/23/2020 5 minuters läsning 5 minuters läsning

  Fair Transport - krafttag mot fusket

  Fusk, slarv och osund konkurrens har länge hemsökt åkerinäringen. Med initiativet Fair Transport vill branschen bekämpa fulspelet och lyfta fram de seriösa företagarna. Volvo På Väg besöker FSB Åkeri, Bodenåkeriet som står upp för schysta villkor.

  `
 • Performance & Fuel

  01/29/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  ”Det är roligt varje gång jag tankar”

  Snön faller lätt från en mulen himmel denna förmiddag, när Hasse Karlsson kör sin Volvo FH med I-Save längs en snötäckt riksväg 372. Han är på väg till Skelleftehamn för att lossa tomburar. – Det här är den bästa lastbilen jag har kört. Vägkänslan är fantastisk, och så går den otroligt billigt, säger Hasse nöjt.

  `
 • Tech Product

  01/09/2020 2 minuters läsning 2 minuters läsning

  Så specades Henriks smarta lastbil

  Henrik Fredriksson är lastbilsföraren som inte låter sig begränsas av yttre omständigheter. Och med en snillrikt specad Volvo FH finns det inget som kan hindra honom.

  `
 • Autonomous solutions

  01/09/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  Framtidens jobb i automatiseringens fotspår

  Att teknologiska framsteg föder välstånd har vi lärt oss genom historien. Automatisering är inget undantag. Det kommer att påverka människors jobb – även lastbilsförarnas – men oftast till det bättre.

  `
 • Autonomous solutions

  01/09/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  Hur påverkas mitt jobb som förare av automatiseringen?

  När vi pratar om automatisering tänker många på självkörande fordon. Inte så konstigt att en lastbilsförares första reaktion ofta är oro för att bli av med jobbet. Men, automatisering innebär så mycket mer än bara självkörande bilar. I verkligheten påverkar automatisering redan ditt jobb – till det bättre.

  `
 • The assignment

  12/12/2019 5 minuters läsning 5 minuters läsning

  Flyttlass: Kiruna

  När tjänstemän i Kiruna insåg att gruvarbetet hotade deras boendemiljö fattade de ett drastiskt beslut. De skulle flytta hela staden. Specialtransportör Mikael Wallner och hans Volvo FH blev en del av det enorma projektet.

  `
 • Business story

  12/11/2019 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  28 ton trygghet

  Sveriges första polislastbil är en Volvo FMX. Vid kravaller och demonstrationer som kräver särskilda insatser rycker den ut för att upprätthålla ordning.

  `
 • Business story

  12/11/2019 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  Utan hinder i trafiken

  Henrik Fredriksson är lastbilsföraren som inte låter sig begränsas av yttre omständigheter. Och med en snillrikt specad Volvo FH finns det inget som kan hindra honom.

  `

168 matches

1 of 17