Lastvagnar

Sverige

×

Ditt lastbilsmagasin på nätet

Volvo på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lästips

Jag och min Volvo

Alla artiklar

192 träffar

1 of 20

 • 11/12/2021 9 minuters läsning

  Sveriges bränslesnålaste lastbil? 

  Möt åkeriet som arbetat hårt med utmaningen att minska både miljöpåverkan och bränsleekonomin. Tillsammans med utvalda samarbetspartners har Alfredsson Transport tagit fram en lastbil på flytande biogas som är så bränslesnål som möjligt.

 • Kjell Grenholm Åkeri transporterar tempererat gods dygnet runt, sju dagar i veckan till norra Norrland. Åkeriet är mycket nöjda med sina Volvo FH med I-Save, som hjälpt dem att sänka bränsleförbrukningen, något som är viktigt när en lastbil snittar 33 000 mil årligen.

 • Eftersom dieselmotorn har funnits hela våra liv kan det vara svårt att föreställa sig att något ersätter den. Övergången till elfordon kan dock gå betydligt snabbare än de flesta har väntat sig. Här är några anledningar till detta.

 • 03/31/2021 2 minuters läsning

  ”FH16 är världens bästa lastbil!” 

  Det är klart att den sista FH16 Classic-lastbilen som tillverkas innan Volvo Lastvagnar går över till produktion av sitt nya lastbilsutbud skulle gå till ett riktig FH16-fan. Möt Bo Andersson från Ljunga Transport i Norrköping!

 • 03/11/2021 5 minuters läsning

  ”Vi sparar minst 10 % bränsle med Volvo” 

  Magnus Jansson, delägare på Göte Janssons Åkeri, är mer än nöjd med åkeriets nya Volvo FH med I-Save. Han berättar att den går en halvliter billigare än när han jämför med en lite äldre Volvo FH 500 hk med I-Shift dubbelkoppling.

 • Vårt folkkära skidskyttelandslag briljerar och har fått en rekordstart i världscupen. Aldrig förr har de inlett en säsong så här starkt. Världscuppoängen fullkomligt haglade in under tävlingarna i finländska Kontiolax och österrikiska Hochfilzen. Nu rullar segertåget vidare mot nya utmaningar runtom i Europa. Bakom ratten, i en splitter ny Volvo FH med I-Save, sitter landslagets vallachef, Kent Norell.

 • 11/30/2020 2 minuters läsning 2 minuters läsning

  Lackeraren sa "fy fan, inte den här färgen" 

  Från början var planen att bli transportledare. Men snart kunde Alexander Gillberg inte värja sig från vägens lockrop och bytte kontorsstolen mot förarsätet. Inte så konstigt då Alexander som så många andra lastbilsförare växte upp med tunga fordon.

 • Business story

  11/30/2020 4 minuters läsning 4 minuters läsning

  Förberedd på det värsta 

  Efter många år av tynande tillvaro är det svenska försvaret i ropet igen. Stora satsningar görs för att bygga upp verksamheten och bland nyheterna finns fler värnpliktiga, nya vapen och förband — och specialbyggda Volvolastbilar.

 • Business story

  11/30/2020 6 minuters läsning 6 minuters läsning

  Lastbil på prov 

  Fältprovet är det sista steget mellan Volvos produktutveckling och åkeriernas verklighet. Volvo På Väg träffar Anders Bergman, den flerfaldige gokartmästaren som parkerade F1-drömmen för att sätta Volvos lastbilar på prov.

 • Q&A

  11/30/2020 1 minuts läsning 1 minuts läsning

  Så fungerar ett fältprov 

  Vad är egentligen en fältprovskund, och vad gör de? Vi bad Tomas Sandblom, fältprovsingenjör på Volvo Lastvagnar, svara på några snabba frågor.

192 träffar

1 of 20