Lastvagnar

Volvo Aero-serien. Utökad.

Vi presenterar vår hittills mest bränslesnåla lastbil. Den strömlinjeformade silhuetten, med utökad hyttlängd och kameraövervakningssystem, skapar inte bara en djärv estetik utan bidrar också till markanta energibesparingar. Decennier av banbrytande innovationer inom effektivitet, komfort och säkerhet, tillsammans med omfattande forskning, utveckling och testning, har tagit oss hit: nya Volvo Aero-serien.

Upp till 5 % bränslebesparingar

Den nya, aerodynamiskt designade, utökade hyttlängden och kameraövervakningssystemet, tillsammans med intelligenta designfunktioner, t.ex. förbättrade tätningar av hytten, en ny skyltyta och en övre chassikjolförlängning, minskar motståndet avsevärt – vilket leder till minskad bränsleförbrukning för Volvo FH Aero med upp till 5 %*.

 

Läs mer om utvecklingen bakom lastbilen

Förbättra energieffektiviteten ännu mer

Volvo FH Aero och Volvo FH16 Aero är utformade för effektiva transporter i höga hastigheter – oavsett om du kör på el-, gas- eller diesel. Utöver den nya aerodynamiska, förlängda hytten och sidospeglar med kamera kan skivbromsar utan onödig friktion, I-Save och den förbättrade I-See-funktionen, spara energi och ytterligare minska dina koldioxidutsläpp.

Skräddarsydd efter dina rutter med I-See

I-See optimerar hastighet, växlingar, utrullning och motoravstängningar när du kör med farthållaren aktiverad. Den förbättrade I-See-funktionen tar nu även hänsyn till kommande topografi, kurvor, rondeller och trafikinformation i realtid. Det betyder att du kan använda farthållaren i ännu fler situationer för att förbättra bränsleeffektiviteten.

Upptäck I-See

Sidospeglar med kamera

Kameraövervakningssystemet består av tre kameror. När speglarna tas bort blir den direkta sikten bättre eftersom det inte längre finns några spegelkåpor som blockerar delar av ditt synfält. Med sidospeglar med kamera förbättras sikten bakåt ytterligare i regniga och dimmiga förhållanden, och störningar som orsakas av direkt solljus minimeras. Sammantaget bidrar detta till en bättre förarupplevelse.

Förbättrad sikt

Kameraövervakningssystemet ger inte bara förbättrad aerodynamik utan det öppnar även upp synfältet vid både goda och mer krävande körförhållanden. I Nattläge vägleds föraren i mörker och i Övervakningsläge är det möjligt att se området utanför lastbilen även när gardinerna är fördragna.

Förbättrad förarupplevelse

Se fram emot långa rutter där du kan njuta av verklig kvalitetstid i din hytt. Det intuitiva förargränssnittet, det nya infotainmentsystemet och ljudsystemet ger en behaglig upplevelse både under körning och vila. Allt du behöver finns nära till hands.

Volvo Aero-serien. Utökad.

Volvo Aero-serien är designad för att spara energi och inkluderar olika drivlinor och hytter för att tillgodose just ditt företags behov. Välj mellan diesel-, el- och gasdrivlinor och få din Volvo skräddarsydd för din verksamhet, för att säkerställa både komfort på vägen och smarta funktioner för ökad produktivitet.

Missa inga viktiga nyheter prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

*Den faktiska bränsleekonomin kan variera av många olika anledningar, till exempel hastighet, användning av farthållare, fordonets specifikation, fordonets last, topografi, förarens körerfarenhet, fordonets underhåll och väderförhållanden.

 

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Ge dig ut på vägarna med mindre motstånd

Lär dig mer om våra nya lastbilar och hur aerodynamisk design kan göra skillnad för din verksamhet.