Lastvagnar

Volvo Aero-serien. Förlängd.

Vi presenterar våra hittills mest bränslesnåla lastbilar. Den strömlinjeformade siluetten, med förlängd hytt och sidospeglar med kamera, skapar inte bara en djärv estetik utan bidrar också till betydliga energibesparingar. Nästan hundra år av banbrytande innovationer inom effektivitet, komfort och säkerhet, tillsammans med omfattande forskning, utveckling och testning, har tagit oss hit: nya Volvo Aero-serien.

Upp till 5 % bränslebesparingar

Kontakta din Volvoåterförsäljare för att lära dig mer om hur du kan spara på dropparna.


Den nya aerodynamiska och förlängda hytten med sidospeglar med kamera minskar luftmotståndet. Förbättrade tätningar av hytten, en ny Globetrotterskylt och en tätare chassikjol minskar luftmotståndet ytterligare. På Volvo FH Aero finns mängder av smarta funktioner som sänker bränsleförbrukningen med upp till 5 %*.

Läs mer i vårt pressmeddelande

Förbättra energieffektiviteten ännu mer

Volvo FH Aero och Volvo FH16 Aero är utformade för effektiva transporter i höga hastigheter – oavsett om du kör på el-, gas- eller diesel. Utöver den nya aerodynamiska, förlängda hytten och sidospeglar med kamera kan skivbromsar utan onödig friktion, I-Save och den förbättrade I-See-funktionen, spara energi och ytterligare minska dina koldioxidutsläpp.

Skräddarsydd efter dina rutter med I-See

I-See optimerar hastighet, växlingar, utrullning och motoravstängningar när du kör med farthållaren aktiverad. Den förbättrade I-See-funktionen tar nu även hänsyn till kommande topografi, kurvor, rondeller och trafikinformation i realtid. Det betyder att du kan använda farthållaren i ännu fler situationer för att förbättra bränsleeffektiviteten.

Upptäck I-See

Sidospeglar med kamera

Sidospeglar med kamera ger inte bara förbättrad aerodynamik utan de öppnar även upp synfältet vid både goda och mer krävande körförhållanden. I Nattläge vägleds föraren i mörker och med Övervakningsläget är det möjligt att se området utanför lastbilen även när gardinerna är fördragna.

Förbättrad sikt

När speglarna tas bort blir den direkta sikten bättre eftersom det inte längre finns några spegelkåpor som blockerar delar av ditt synfält. Med sidospeglar med kamera blir dessutom sikten bakåt bättre vid regn, samtidigt som störningarna från direkt solljus minskar. Sammantaget bidrar detta till en bättre förarupplevelse.

Utforska kameraövervakningssystemet

Förbättrad förarupplevelse

Se fram emot långa rutter där du kan njuta av verklig kvalitetstid i din hytt. Det intuitiva förargränssnittet, det nya infotainmentsystemet och ljudsystemet ger en behaglig upplevelse både under körning och vila. Allt du behöver nära till hands.

Volvo Aero-serien. Förlängd.

Volvo Aero-serien är designad för att spara energi och finns med olika drivlinor och hytter för att på bästa sätt passa dina behov. Välj mellan diesel-, el- och gasdrivlinor och få din Volvo skräddarsydd för din verksamhet, för att säkerställa både komfort på vägen och smarta funktioner för ökad produktivitet.

Missa inga viktiga nyheter prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

*Den faktiska bränsleekonomin kan variera av många olika anledningar, till exempel hastighet, användning av farthållare, fordonets specifikation, fordonets last, topografi, förarens körerfarenhet, fordonets underhåll och väderförhållanden.

 

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Ge dig ut på vägarna med mindre motstånd

Lär dig mer om våra nya lastbilar och hur aerodynamisk design kan göra skillnad för din verksamhet.