Lastvagnar

Volvo FMX. Vår mest robusta anläggningslastbil.

Volvo FMX är en robust anläggningslastbil, full av teknik som gör de mest krävande uppdragen till en enkel match. El- eller dieseldrivna drivlinor, en driven framaxel, generös markfrigång och axlar som klarar tunga laster. Det här är en lastbil som tar dig dit ingen annan kan köra, oavsett om det finns en väg dit eller inte.

  Volvo FMX

  Användningsområden: bygg- och anläggningstransporter, gruv- och stenbrottstransporter, transporter inom offentlig service och renhållning
  Effekt: 330–540 hk

  Läs de fullständiga specifikationerna

  Volvo FMX Electric

  Användningsområden: bygg- och anläggningstransporter, transporter inom offentlig service och renhållning
  Tågvikt: upp till 44 ton
  Effekt: 490 kW
  Räckvidd: upp till 300 km


  Mer information om Volvo FMX Electric 

En riktig arbetshäst

Skräddarsy din Volvo FMX så att den klarar alla utmaningar med lätthet. Jämnlastbilschassiet levereras med funktioner som ökar tillgängligheten och produktiviteten vid körning på väg och i terräng. Ta en närmare titt på våra chassialternativ.

Drivande framaxel

Skaffa en Volvo FMX med en driven framaxel för att få största möjliga dragkraft. Den automatiska antispinnregleringen ser till att den endast är inkopplad när det behövs. Och kopplar ur den när den inte längre behövs.

300 mm markfrigång

Den luftfjädrade bakaxeln är konstruerad speciellt för anläggningslastbilar och erbjuder oslagbar komfort och dragkraft i kombination med 300 mm markfrigång.

38 tons boggi

Öka din produktivitet med en pålitlig lösning. Vår extra kraftiga boggi hanterar upp till 38 ton utan problem. En perfekt matchning för Volvo FMX.

Skräddarsy din anläggningslastbil

En robust exteriör gjord för att tåla tuffa uppdrag. En förstärkt stötfångare, gjord av 3 mm högvärdigt stål, skyddar lastbilsfronten mot bucklor och trasiga strålkastare oavsett var du kör. Axlar som klarar tunga laster och ger dragkraft. Med hjälp av ett brett utbud av el- och dieseldrivna drivlinor kan du skräddarsy Volvo FMX efter dina behov.

Kontroll över kraften med I-Shift

I-Shift är en automatiserad växellåda som hjälper dig att utnyttja din drivlina på bästa sätt och få ut så mycket som möjligt av energin. Välj krypväxlar och skräddarsydd programvara för att få en startförmåga utöver det vanliga. Enpedalskörning är tillgängligt när terrängförhållandena är krävande och du behöver köra framåt och backa växelvis. Med I-Shift blir arbetsdagarna enklare när förhållandena är riktigt krävande.
 

Utforska I-Shift 

Stabilitet med Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering hjälper dig att manövrera stabilt och precist med minsta möjliga ansträngning. Stötar, ryck och vridningar filtreras bort, vilket gör att belastningen på dina axlar försvinner. Systemet förbättrar säkerheten och produktiviteten. Dessutom möjliggör Volvo Dynamic Steering fjärrstyrning, vilket innebär att du kan fjärrstyra din lastbil.

Om Volvo Dynamic Steering 

Redo för hårt arbete

Volvo FMX är ett effektivt arbetsredskap för yrkesproffs. Ett chassi som är lätt att skräddarsy efter dina behov. Funktioner som gör svåra uppdrag enklare och låter dig få ut mesta möjliga av din lastbil.

Förberett för påbyggnad

Volvo FMX-chassiet är redo att anpassas. Tack vare de många specifikationsmöjligheterna är det enkelt att skräddarsy lastbilen efter dina behov.
 

Mer om påbyggnader 

Fjärrkontroll

Behåll kontrollen över påbyggnadsfunktioner, arbetsbelysning, dörrlås och annat medan du arbetar runt lastbilen. Fjärrkontrollen vidgar din räckvidd utanför hytten.
 

Titta närmare på våra chassier 

Lastindikator för kontroll

Använd din lastbil på bästa sätt och håll dig inom gränserna. Via lastindikatorn i förardisplayen kan du övervaka belastningen på varje axel i realtid.
 

Kika närmare på specifikationerna för Volvo FMX 

Hyttalternativ

Volvo FMX-hytten är ditt skydd i tuffa arbetsmiljöer och finns i flera olika utformningar efter din behov. Välj med eller utan sidospeglar med kamera. Granska dina olika alternativ nedan.

  Daghytt

  Volvo FMX med daghytt erbjuder en säker, bekväm och ergonomisk förarmiljö. Hyttlängden har optimerats för att maximera längden på lastbäraren.

  Låg daghytt

  Volvo FMX med låg daghytt erbjuder en bekväm och ergonomisk förarmiljö med en hög grad av säkerhet. Det här är ett bra val när påbyggnaden kräver utrymme ovanför hytten eller när driftmiljön begränsar fordonshöjden.

  Sovhytt

  I Volvo FMX med sovhytt kombineras utmärkt körkomfort, säkerhet och bekväm övernattning för en person. Ståhöjden är begränsad.

  Låg sovhytt

  I Volvo FMX med låg sovhytt kombineras utmärkt körkomfort, säkerhet och bekväm övernattning för en person. Ståhöjden är begränsad. Denna hytt är det perfekta valet om påbyggnaden kräver utrymme ovanpå hytten.

  Globetrotter-hytt

  I Volvo FMX med Globetrotter-hytt kombineras säkerhet med utmärkt kör- och boendekomfort för upp till två personer. Hytten erbjuder rikligt med förvaringsutrymmen och full ståhöjd på golvet.

  Manskapshytt

  Volvo FMX med manskapshytt kan rymma upp till nio personer totalt. Den är designad för säker och snabb in- och urstigning.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.