Lastvagnar

Volvo FH Aero. Aerodynamik för fjärrtransporter.

Volvo FH Aero är idealisk för fjärrtransporter. Den aerodynamiska hyttformen sparar energi och minskar koldioxidutsläppen. Välj mellan el-, gas- och dieseldrift. En effektiv lastbil som tar dig längre varje dag.

  Volvo FH Aero

  Användningsområden: effektiva fjärrtransporter
  Effekt: 420–540 hk

  Läs de fullständiga specifikationerna

  Volvo FH Aero Electric

  Användningsområden: regionala transporter och körningar mellan städer
  Tågvikt: 44 ton
  Effekt: upp till 490 kW
  Räckvidd: Upp till 300 km

  Läs mer om Volvo FH Aero Electric

  Gasdriven Volvo FH Aero

  Användningsområden: effektiva fjärrtransporter och regionala transportuppdrag
  Effekt: 420–500 hk
  Räckvidd: upp till 1 000 km

  Läs mer om gasdrivna Volvo FH Aero

Lär känna Volvo FH Aero

Den aerodynamiska utformningen ger en effektiv körning i hög hastighet samt god sikt för föraren. Bekväma hytter med integrerade infotainment- och ljudsystem. Och extra plats i Globetrotter XXL-hytten. Upptäck vad Volvo FH Aero har att erbjuda.

Sidospeglar med kamera

Sidospeglar med kamera förbättrar lastbilens aerodynamik för att spara energi. Dessutom öppnar de upp ditt synfält under både goda och mer krävande förhållanden. Mörkerseende-funktionen vägleder föraren vid mörka körförhållanden, och med övervakningsläget kan föraren se utanför lastbilen även när gardinerna är fördragna.

Utforska våra sidospeglar med kamera

Infotainment och ljud

Ett förargränssnitt som är enkelt att använda, samt infotainment och ljudsystem i två nivåer, gör Volvo FH16 Aero till en behaglig plats att vistas i, oavsett om du kör eller vilar. Högtalarna och effektförstärkaren är designade för en ljudupplevelse på en helt ny nivå.

Inne i Globetrotter XXL-hytten

Med tanke på hur mycket tid du tillbringar i hytten förtjänar du det allra bästa. Globetrotter XXL-hytten är byggd för att maximera din upplevelse ute på vägarna. Den erbjuder mer plats och högre komfort. Och för Volvo FH Aero behöver du inte ge avkall på lastutrymmet tack vare det särskilda regelverket för lastbilar med förbättrad energieffektivitet.

Läs mer om livet i hytten

Skräddarsy din lastbil för fjärrtransporter

En distinkt profil med aerodynamisk design för att minimera ditt koldioxidavtryck och minska bränslekostnaderna. Välj mellan el-, gas- och dieseldrift. Det finns ett brett urval av alternativ och tillval för dragbilar och jämnlastbilar, vilket gör att du kan skräddarsy Volvo FH Aero efter dina behov.

Bränsleeffektivitet med I-Save

Volvo FH Aero med I-Save är den idealiska lösningen för att minska bränsleförbrukningen inom fjärrtransporter. Själva hjärtat i I-Save är D13-motorn med Turbo Compound-teknik, som ger högre vridmoment vid låga motorvarvtal. Resultatet är en mjukare, tystare körning och avsevärt lägre bränsleförbrukning.

Ta reda på mer om I-Save

Optimering av rutter med I-See

I-See optimerar hastighet, växlingar, utrullning och motoravstängningar för den faktiska rutten när du kör med farthållaren aktiverad. Den tar hänsyn till den kommande topografin, kurvor, rondeller och trafikinformation i realtid. Det betyder att du kan använda I-See för att spara bränsle så fort du är ute på vägarna.

Utforska I-See

Designad för att spara energi

Oavsett om du väljer el, gas eller diesel är Volvo FH Aero från början till slut konstruerad för att spara energi. Den aerodynamiska formen, de strömlinjeformade sidospeglarna med kamera och skivbromsarna utan onödig friktion syftar till att sänka kostnaderna och minska ditt koldioxidavtryck.

Teknik som kompletterar körningen

Volvo FH Aero är gjord för att du ska få ut mesta möjliga av din körning. Vi har byggt in teknik som ska göra varje växling och manöver perfekt.

Optimalt utnyttjande av motoreffekten med I-Shift

I-Shift gör körningen smidig, bekväm och effektiv. Du kan fokusera på vägen samtidigt som I-Shift utnyttjar motorns kraft på ett så effektivt sätt som möjligt. Om du kör på kuperade rutter bör du kanske ta en närmare titt på I-Shift Dual Clutch för att kunna växla utan avbrott i kraftöverföringen.

Läs mer om I-Shift

Lätt och dynamisk styrning

Sidvindar, hjulspår eller gropar i vägbanan? Inga problem. Volvo Dynamic Steering kompenserar för dem alla för att göra körningen enklare och stadigare. Dessutom minskar systemet belastningen på förarens axlar och möjliggör några av de avancerade förarstödsystem som bidrar till ökad säkerhet för föraren.

Om Volvo Dynamic Steering

Hyttalternativ

Volvo FH Aero levereras med en rad hyttmodeller som passar dina behov. Ta en titt på dina valmöjligheter nedan.

  Globetrotter XXL-hytt

  Volvo FH Aero med Globetrotter XXL-hytt bjuder på en enastående kör- och boendekomfort för två personer. Den längre och bredare nedre sängen ger utmärkt sovkomfort.

  Globetrotter XL-hytt

  Volvo FH Aero med hyttstorleken Globetrotter XL sätter branschstandarden för fjärrtransport. Den erbjuder praktiskt och rymligt boende för upp till två personer.

  Globetrotter-hytt

  Volvo FH Aero med Globetrotter-hytt har utmärkt kör- och boendekomfort för upp till två personer. Ståhöjd i hytten.

  Sovhytt

  I Volvo FH Aero med sovhytt kombineras utmärkt körkomfort och bekväm övernattning för upp till två personer med en mer begränsad ståhöjd.

  Låg sovhytt

  Volvo FH med låg sovhytt erbjuder lägre hytthöjd utvändigt i kombination med enastående körkomfort, bekväma övernattningar för en person och begränsad ståhöjd.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.