Lastvagnar

Gasdrivna Volvo FH

Gasdrivna Volvo FH är en kraftfull lastbil för fjärrtransporter som kan sänka ditt koldioxidavtryck avsevärt. Vid körning på bio-LNG och HVO kan den täcka långa avstånd med hög nyttolast och helt koldioxidneutralt från tank till hjul.

Hög prestanda med lägre koldioxidutsläpp

De gasdrivna Volvo FH-motorerna har samma effekt- och vridmomentsnivåer som våra dieselmotorer. Och de gör jobbet med lägre utsläppsnivåer och kan köra koldioxidneutralt vid användning av förnybar bio-LNG och HVO. Välj mellan effekterna 420 hk, 460 hk eller 500 hk och upp till 2 500 Nm vridmoment.

Högre effekt och vridmoment

Motorn till gasdrivna Volvo FH är baserad på dieselmotorteknik och erbjuder betydligt högre effektivitet, effekt och vridmoment än andra gasmotorer. Den passar perfekt för fjärrtransport med tågvikter på upp till 70 ton.

Minskat koldioxidavtryck

Motorn kör på bio-LNG (biogas) eller LNG (flytande naturgas) men också en liten mängd av antingen förnybar HVO eller diesel. Den använder också AdBlue för efterbehandling av avgaser. På bio-LNG och HVO ger denna drivlina möjlighet att sänka koldioxidavtrycket med upp till 100 procent, beräknat från tank till hjul.

Tillräckligt med gas för dina rutter

Gasdrivna Volvo FH finns med tre olika tankstorlekar beroende på hur dina behov ser ut. Det är möjligt att uppnå en räckvidd på upp till 1 000 km, vilket gör lastbilen perfekt för fjärrtransportuppdrag i ett växande nätverk av gastankstationer.

Skräddarsy din gasdrivna Volvo FH

Hur mycket kraft behöver du? Hur långt kör du mellan tankstationerna? Och vilken komfortnivå behöver du i hytten? Skapa din egen gasdrivna Volvo FH i vår lastbilskonfigurator – Truck Builder.

Kraft med lägre utsläppsnivåer

Gasdrivna Volvo FH presterar på samma nivå som en dieseldriven lastbil men kan minska dina koldioxidutsläpp med upp till 100 procent. Detta beräknas från tank till hjul vid körning på bio-LNG och HVO och är i jämförelse med en lastbil som kör på europeisk standarddiesel.

Upp till 70 ton

Upp till 1 000 km räckvidd

Upp till 500 hk.

De går enormt billigt och med nya gasdrivna Volvo FH med 500 hästkrafter ser vi vilken skillnad det är i bränsleförbrukning och ork när vi kör tyngre lass.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.