Lastvagnar

Volvo FE CNG. 

Kraftfull och produktiv med lägre utsläpp. Volvo FE CNG med gasdriven motor är perfekt för avfallsinsamling, distributionstransport och andra uppdrag där lägre ljudnivåer och reducerat miljöavtryck är konkurrenskraftiga egenskaper.

Lätthanterlig

Volvo FE CNG ser ut som en vanlig Volvo FE, men levereras med en motor som drivs uteslutande av komprimerad naturgas eller komprimerad biogas. Den använder tändstiftsteknik och ger en effekt på 320 hk och ett vridmoment på 1 356 Nm. Lastbilen är utrustad med automatväxellåda. Du kan förvänta dig samma höga produktivitet och användarvänliga köregenskaper som hos en dieseldriven Volvo FE.

Lägre utsläpp

Förbränning av naturgas eller biogas är helt luktfri. Dessutom genererar den mycket låga halter av skadliga partiklar. Drift med biogas innebär en hundraprocentig minskning av CO₂-utsläpp från tank till hjul. Avgaserna har så lågt partikelinnehåll att de inte behöver någon annan efterbehandling än en trevägskatalysator.

En tillförlitlig lösning

Motorn använder tändstiftsteknik och behöver bara en trevägskatalysator för emissionskontroll. Ingen SCR, EGR eller AdBlue. Välj mellan 2×4 eller 2×3 gastankar monterade på båda sidorna av chassit. Räckvidden är upp till 400 km för lätta distributionstransporter och upp till 250 km för sophämtning.

Många städer runtom i världen letar efter alternativ till dieseldrivna lastbilar. Framförallt inom sophantering är förnybara drivmedel ofta ett krav för att vinna en upphandling. Med Volvo FE CNG kan vi erbjuda de företag som kör i stadsmiljö en lastbil med väsentligt lägre miljöpåverkan.

Kombinera med en hytt med lågt insteg

Kombinera lågemissionsdrivlinan med en hytt med lågt insteg. Det gör det lättare att ta sig in i och ur hytten för dina förare och förbättrar säkerheten inne i städerna.

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.