Lastvagnar

Volvo FH16 Aero. Effektivitet vid tunga transporter.

Volvo FH16 Aero är en lastbil för tunga transporter, som är formgiven och framtagen för att ge högre produktivitet. I kombination med den kraftfulla D17-motorn ger den aerodynamiska designen både högre prestanda och bränslebesparingar. En fantastisk körupplevelse ingår också i kraftpaketet.

Volvo FH16 Aero

Användningsområden: Tunga transportuppdrag
Effekt: 600, 700 eller 780 hk

Läs de fullständiga specifikationerna

Effektivitet och komfort som matchar dina behov

Ta en närmare titt på den aerodynamiska lastbilsdesignen med sidospeglar med kamera, de minskar luftmotståndet för att spara bränsle samtidigt som den direkta sikten förbättras. Upplev komforten i Globetrotter XXL-hytten. Lär känna Volvo FH16 Aero på djupet.

Sidospeglar med kamera

Sidospeglar med kamera förbättrar aerodynamiken för att spara bränsle. De öppnar också upp ditt synfält under både goda och mer krävande förhållanden. Mörkerseende-funktionen lyser upp och med hjälp av övervakningsläget kan du se vad som händer runt lastbilen när den står parkerad.

Utforska våra sidospeglar med kamera

Infotainment och ljud

Ett förargränssnitt som är enkelt att använda, samt infotainment och ljudsystem i två nivåer, gör Volvo FH16 Aero till en behaglig plats att vistas i, oavsett om du kör eller vilar.

Hyttkomfort i Globetrotter XXL

Volvo FH16 Aero är gjord för att maximera din upplevelse ute på vägarna. Satsa fullt ut med Globetrotter XXL-hytten. Ännu mer utrymme, högre komfort, större säng och starkare hemkänsla. Allt detta utan att du behöver ge avkall på lastkapaciteten.

Läs mer om livet i hytten

Skapa din egen Volvo FH16 Aero

En kraftfull karaktär med aerodynamisk design och skivbromsar utan onödig friktion hjälper dig att minimera koldioxidutsläppen och sänka bränslekostnaderna. Skräddarsy din Volvo FH16 Aero för tunga transportuppdrag.

Ökad produktivitet med adaptiv farthållare

Håll en jämn hastighet för att spara bränsle. Genom att hålla en hög snitthastighet ökar du också produktiviteten. Den adaptiva farthållaren anpassar hastigheten efter framförvarande fordon och fungerar inom hela fartspektrumet – från full fart och ner till stillastående och sedan upp till marschfart igen.

Våra förarstödsystem

Förutsäg rutter och spara bränsle med I-See

I-See känner till dina rutter och optimerar hastighet, växlingar, utrullning och motoravstängningar på bästa sätt. Funktionen tar hänsyn till topografin, kurvor, rondeller och trafikinformation i realtid så att du kan spara bränsle.

Läs om I-See

Högsta möjliga prestanda och effektivitet

D17 är den mest kraftfulla motorn någonsin i en Volvolastbil. Men det är bränsleeffektiviteten och det höga vridmomentet som gör Volvo FH16 Aero till den perfekta matchningen för tunga transporter med hög snitthastighet.

Upp till 780 hk

D17 är en 17-liters sexcylindrig rak motor med låg vikt och hög effektivitet. Välj mellan effekterna 600, 700 och 780 hk. För att minska koldioxidutsläppen kan alla versioner köras på antingen diesel eller HVO. Versionen på 700 hk kan även köras på biodiesel (RME).

Utforska de fullständiga specifikationerna för Volvo FH16 Aero

Mer effektivitet och högre vridmoment

Alla Volvo FH16 Aero-motorer levererar högre effekt, upp till 3 800 Nm vridmoment, och högre motorbromseffekt vid låga motorvarvtal. Det betyder att du kan skräddarsy en smidig, kraftfull och effektiv drivlina och även minska dina bränslekostnader.

Läs mer om Volvos motorer

Mer kraft för högre bränsleeffektivitet

Den kraftfulla D17-motorn är gjord för att spara bränsle när du kör tunga laster. Hur då? Den enormt höga effekten och det massiva vridmomentet gör att motorn kan arbeta med mindre belastning vid lägre varvtal, vilket leder till bränslebesparingar.

Full kontroll över effekt och manövrering

Använd kraften på ett effektivt sätt. I-Shift ger dig full kontroll över effekten hos D17. Och med Volvo Dynamic Steering är din nästa rörelse både enkel och exakt.

Perfekta växlingar med I-Shift

Med I-Shift är varje växling smidig och tidsbestämd ner till en millisekund. Det gör att körningen blir både behaglig och effektiv. Ett antal olika programvarupaket gör det möjligt att skräddarsy I-Shift för tunga transporter.

Mer om I-Shift

Volvo Dynamic Steering: Mer kontroll, mindre belastning

Vill du ha perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter och minskad belastning på dina muskler? Eller vill du ha hjälp med att undvika sladd och oavsiktliga filbyten? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering. Den ger dig allt detta, plus möjligheten att göra dina egna personliga inställningar. Den gör det till och med möjligt att fjärrstyra din lastbil.

Om Volvo Dynamic Steering

Hyttalternativ

För att du ska få precis den Volvo FH16 Aero du behöver finns det flera olika hytter att välja mellan. Ta en titt på valmöjligheterna nedan.

  Globetrotter XXL-hytt

  Volvo FH16 Aero med Globetrotter XXL-hytt erbjuder en enastående kör- och boendekomfort för två personer. Den längre och större nedre sängen ger utmärkt sovkomfort.

  Globetrotter XL-hytt

  Volvo FH16 Aero med Globetrotter XL-hytt kombinerar enastående kör- och boendekomfort för två personer med massor av förvaringsutrymme och gott om plats.

  Globetrotter-hytt

  Volvo FH16 Aero med Globetrotter-hytt har utmärkt kör- och boendekomfort för upp till två personer. Ståhöjd i hytten.

  Sovhytt

  I Volvo FH16 Aero med sovhytt kombineras utmärkt körkomfort och bekväm övernattning för upp till två personer. Begränsad ståhöjd.

  Låg sovhytt

  Volvo FH16 Aero med låg sovhytt erbjuder lägre hytthöjd utvändigt i kombination med enastående körkomfort, bekväma övernattningar för en person. Begränsad ståhöjd.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och motoralternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.