Lastvagnar

Volvo FM Low Entry

Volvo FM Low Entry är en eldriven lastbil med mycket bra sikt och hög förarkomfort. Den är det perfekta valet när du behöver ett tyst, utsläppsfritt och smidigt fordon för uppdrag i städer, till exempel sophämtning, anläggningsarbeten eller varuleveranser. Välj mellan olika hytt- och chassikonfigurationer efter dina behov.

Utmärkt sikt och komfort

I förarstolen är du nära gatan, och den låga hytten säkerställer bästa möjliga direkta sikt. Som ett resultat kan Volvo FM uppnå även de striktaste säkerhetsstandarderna för direkt sikt.

Enkel in- och urstigning

Hytten med lågt insteg är perfekt när du behöver kliva in i och ut ur hytten ofta under ditt skift. Föraren kan enkelt gå in och ut på passagerarsidan, vilket ger ökad säkerhet och bekvämlighet. I slutändan kan det göra arbetsmiljön mer ergonomisk och ännu säkrare. 

Enkel att köra

Tack vare den effektiva elektriska drivlinan och Volvo Dynamic Steering som standard är lastbilen enkel att manövrera på smala gator. Eftersom lastbilen är så enkel att köra får förarna ett mer behagligt och avslappnat arbetspass.

Gör plats för ett helt manskap

Volvo FM Low Entry kan skräddarsys för upp till fyra personer. För endast en förare, för föraren och en passagerare eller för föraren och upp till tre passagerare. Det innebär att lastbilen kan användas inom ett brett spektrum av användningsområden – från leverans och sophämtning till anläggningsarbete.

Skräddarsy din Volvo FM Low Entry

Skapa en Volvo FM Low Entry som passar dina behov. Sophämtning, renhållning eller leveranser? Två, tre eller fyra axlar? Enkel- eller tandemdrivning? Det är upp till dig och dina behov.

Redo för staden

I Volvo FM Low Entry får du bättre direkt sikt än i de flesta andra lastbilar. Det kan göra att din verksamhet lever upp till de striktaste säkerhetsbestämmelserna för städer. Och inte nog med det … Körningen är mjuk och enkel och du kommer att kunna köra tunga transporter utan några koldioxidutsläpp.

Upp till 32 tons tågvikt

Upp till 200 km räckvidd

Effekter på upp till 330 kW

Specifikationer för Volvo FM Low Entry

Funktioner​

Volvo FM Low Entry

  

Axelkonfigurationer​Jämnlastbil: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2 och 8x4

  

Hytt​

Kort manskapshytt

  

Tågvikt

Upp till 32 ton

  

Batterikapacitet

360 kWh, 4 batterier

  

Räckvidd

Upp till 200 km

  

Laddningstid (full laddning)

8,5 timmar med AC (43 kW)
1,5 timmar med DC (250 kW)

  

Drivlina

2 elmotorer, I-Shift-växellåda

  

Prestanda

Upp till 330 kW kontinuerlig effekt

  

Användningsområden

Lämplig för påbyggnader. 3 kraftuttag
(elektriska, mekaniska och växellådsmonterade)

  

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Redo för staden

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.