Lastvagnar

Volvo FH16. Med kraft för tunga transporter.

Volvo FH16 är vår mest kraftfulla lastbil. Den är anpassad för tunga uppdrag som kräver effekt och vridmoment utöver det vanliga. Den klarar de utmaningar som får andra lastbilar att ge upp. Den effektiva D17-motorn och den uppgraderade förarkomforten uppfyller alla dina krav på produktivitet.

Volvo FH16

Användningsområden: tunga transportuppdrag, skogs- och timmertransporter, gruv- och stenbrottstransporter
Effekt: 600, 700 eller 780 hk

Läs de fullständiga specifikationerna

En lastbil med kraften du behöver

Volvo FH16 ger dig produktiv kraft och hyttkomfort på högsta nivå. Oavsett vilken version du väljer är det tydligt att det här är något alldeles extra. Titta närmare på Volvo FH16.

Optimerad sikt med adaptivt helljus

En strålkastardesign med svart tema är unik för Volvo FH16. LED-lamporna ger mycket god sikt och en distinkt profil. Välj adaptivt helljus för att maximera sikten utan att blända andra trafikanter.

Läs mer om förarstödsystem

Förstärkt stötfångare

Den förstärkta stötfångaren tål att används i riktigt krävande förhållanden. Den är gjord av 3 mm höggradigt stål och skyddar fronten mot bucklor och trasiga strålkastare. Den är precis så tuff som den ser ut.

En inredning som matchar

Oavsett om du väljer Volvo FH16-inredning eller läderinredning är det uppenbart att du valt att ligga steget före mängden.

Allt om livet i hytten

Skräddarsy din Volvo FH16

En ikonisk design med högsta tänkbara effekt och vridmoment, tillsammans med ett brett utbud av tillval som låter dig skräddarsy ett ekipage som passar dina krav. Upp till 780 hk, robusta axlar och bekväma hytter med olika utrustningsnivåer – i kombination med bränslesparande funktioner som skivbormsar utan onödig friktion. Välj den effekt som passar dig.

Volvo Dynamic Steering

Behöver du kunna hantera tunga laster i låga hastigheter eller köra stabilt i hjulspår eller över gropar i vägen? Då finns Volvo Dynamic Steering där och bistår dig med fast hand, så att körningen blir enklare och den fysiska belastningen minskar.

Läs mer om Volvo Dynamic Steering

Spara bränsle med I-See

I-See optimerar hastighet, växlingar, utrullning och motoravstängningar på dina rutter för att spara bränsle. Funktionen tar hänsyn till kommande topografi, kurvor, rondeller och trafikinformation i realtid, för att öka bränsleeffektiviteten och minska dina koldioxidutsläpp.

Läs mer om I-See

Axlar som maximerar lastkapaciteten

Om du behöver en lastkapacitet utöver det vanliga, kan Volvo FH16 levereras med upp till fem axlar direkt från fabriken. Klar att köra, med garanti och all service du behöver. Så snart du har lastat av kan du med hjälp av Tandemaxellyft koppla ur och höja en av drivaxlarna.

Utforska våra chassialternativ

D17-motorn levererar

Med sina 780 hk är D17 den mest kraftfulla motorn någonsin i en Volvolastbil. Men det är bränsleeffektiviteten och det massiva vridmomentet som gör Volvo FH16 perfekt för tunga transporter och andra krävande uppdrag.

D17 med tre effektnivåer

D17-motorn levererar all den kraft och effektivitet du kan begära för tunga transportuppdrag. Välj mellan effekterna 600, 700 och 780 hk. Om du vill minska ditt koldioxidavtryck eller behöver uppfylla särskilda krav kan samtliga D17-motorer även drivas med HVO. 700 hk-versionen kan även drivas med biodiesel (RME).

Mer information finns i specifikationerna för Volvo FH16

Högre vridmoment

D17-motorn levererar högre effekt, upp till 3 800 Nm vridmoment och högre motorbromseffekt vid låga motorvarvtal. Det gör att du kan skräddarsy en effektiv drivlina som presterar på exakt rätt nivå – även för mycket krävande uppdrag.

Upptäck våra Volvomotorer

Mer kontroll med I-Shift

Med I-Shift är det du som bestämmer, oavsett om du behöver dragkraft för att starta eller bibehålla vridmoment vid låg hastighet. Titta närmare på fördelarna med I-Shift.

Krypväxlar

Att starta med tung last är en utmaning för både dragkraften och kopplingen. I-Shift med krypväxlar förbättrar startförmågan och gör att belastningen på kopplingen minskar avsevärt.

Terrängbroms med enpedalskörning

Växla mellan att köra framåt och bakåt med hjälp av enbart gaspedalen. Vid hastigheter på upp till 4 km/h låter terrängbromsen dig använda gaspedalen för att kontrollera både gasreglage och färdbromsar.

Intelligent programvara

Själva magin sker i den elektroniska styrenheten som hanterar kopplingen och växlingarna. Ett antal olika programvarupaket gör det möjligt att skräddarsy I-Shift för dina behov. Det finns ett särskilt kraftfullt paket som hjälper dig att hantera extrema laster.

Sidospeglar med kamera

Sidospeglar med kamera förbättrar aerodynamiken för att spara energi. De optimerar också den direkta sikten och har övervakningsfunktioner som speglar inte har. För längre fordonskombinationer är det dock bättre att i stället välja vanliga sidospeglar utan kamera.

Utforska våra sidospeglar med kamera

Infotainment och ljud

Ett förargränssnitt som är lätt att använda, ett infotainmentsystem och ett ljudsystem i tre nivåer gör Volvo FH16 till en behaglig plats att vistas på, oavsett om du kör eller vilar.

Hyttalternativ

För Volvo FH16 finns det ett brett urval av hytter att välja mellan. Du kan välja om du vill ha sidospeglar med eller utan kamera. Ta en närmare titt på de olika alternativen.

  Globetrotter XXL-hytt

  Med Globetrotter XXL-hytten för Volvo FH16 får du enastående kör- och boendekomfort för två personer. Den längre och bredare nedre sängen ger enastående sovkomfort.

  Globetrotter XL-hytt

  Globetrotter XL-hytten för Volvo FH16 kombinerar enastående kör- och boendekomfort för två personer med massor av förvaringsutrymme och gott om plats.

  Globetrotter-hytt

  Med Globetrotter-hytten för Volvo FH16 kombineras enastående kör- och boendekomfort för upp till två personer. Ståhöjd i hytten.

  Sovhytt

  I sovhytten för Volvo FH16 kombineras utmärkt körkomfort och bekväm övernattning för upp till två personer med begränsad ståhöjd.

  Låg sovhytt

  Den låga sovhytten för Volvo FH16 erbjuder lägre hytthöjd utvändigt i kombination med enastående körkomfort, bekväma övernattningar för en person och begränsad ståhöjd.

Det kan hända att de funktioner som visas inte är standard och inte är tillgängliga för alla utrustningsnivåer och drivlinealternativ.

Är det något du undrar över?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.