Lastvagnar

Volvo FH – bäst på fjärrtransporter

När du tillbringar en stor del av din tid på vägarna vill du ha en lastbil som är både säker och bekväm på de längsta etapperna. Volvo FH är en ikon inom fjärrtransport som optimerar din tillgänglighet och bränsleeffektivitet och erbjuder en enastående förarmiljö. Nya Volvo FH är helt enkelt bättre på alla sätt.

Maximal avkastning

Utnyttja varje bränsledroppe maximalt

Rätt effekt för ditt uppdrag

Allt om Volvo FH-drivlinorna

Nästa steg i evolutionen

En fjärrtransportbil i ständig förändring

Snabba fakta om Volvo FH

Motoreffekter: 420–540 hk
Fem hyttstorlekar
Diesel, biodiesel, HVO, LNG och el
Dragbil eller jämnlastbil
Detaljerad information i specifikationerna

Anpassat för din produktivitet

Ett chassi anpassat för ditt arbete

Ett brett utbud av tjänster

Få ut ännu mer av din verksamhet

Hyttalternativ – Volvo FH

Volvo FH – några höjdpunkter

Vad tycker andra om Volvo FH?

Vi köpte våra första Volvolastbilar i början av åttiotalet – det var två lastbilar som jag körde själv. Vi väljer Volvo på grund av den höga kvaliteten och vi är mycket nöjda med prestandan. Volvo har blivit en del av vår tradition.

Tjänster som stöder din verksamhet

Tillbehör till din lastbil

Känn dig som hemma. Här är detaljerna som gör
en vanlig Volvo FH till ditt unika hem på vägen.

Frågor och svar om Volvo FH

De flesta av våra kunder som kör fjärrtransporter väljer Volvo FH men den är även populär bland dem som kör timmer- och anläggningstransporter. Volvo FH är ett utmärkt val för de krävande uppdragen när du behöver en stark drivlina och uppskattar en rymlig och bekväm hytt.

Du kan få din Volvo FH med en robust tandemdriven boggi. Den erbjuder en utmärkt kombination av lastkapacitet, dragförmåga och bränsleeffektivitet – framförallt i kombination med tandemaxellyften. Den tar dig långt i tuffa miljöer, men om du verkligen behöver en drivande framaxel rekommenderar vi att du tar en närmare titt på Volvo FMX.

Det beror på hur lång du är. Vår Globetrotter-hytt har en maximal ståhöjd på 205 cm, men om utrymmet är extra viktigt för dig kan du välja vår Globetrotter XL- eller Globetrotter XXL-hytt. De har båda en ståhöjd på 220 cm. Globetrotter XXL har även en bredare säng och är vår allra rymligaste hytt.

Bekväm. Du har gott om plats, en skön säng och ett behagligt klimat oberoende av utetemperaturen. Även om du använder massor av strömförbrukande utrustning behöver du inte oroa dig för batteristatusen nästa morgon. Du kan få din Volvo FH med dubbla batterikällor och separata batterikretsar för startmotorn och övrig strömförbrukning.

Inga problem! Alla våra D13-motorer kan drivas med HVO. Några av dem kan även drivas med biodiesel. Vi erbjuder dessutom två motorer som kan drivas med flytande naturgas eller biogas (LNG), vilket kan hjälpa dig att minska ditt miljöavtryck avsevärt.

LÄR KÄNNA VOLVO FH HOS DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

Undrar du över något? Vill du diskutera din nästa lastbil med någon? Du kanske redan känner att du är redo att byta upp dig till nya Volvo FH?