Volvo Lastvagnar

Sverige

×
Volvo Nyckelfärdig - Timmer

Färdigspecad för just timmertransporter

Volvo Nyckelfärdig – Timmer

Timmerkörning på branta, smala, leriga eller snöhala vägar kräver kraftfulla motorer med högt vridmoment. Det kräver också en växellåda och robust bakaxel med välavvägd utväxling för att klara höga tågvikter. Samtidigt ska ekipaget klara snabb och komfortabel körning när man väl kommer ut på stora vägen. 

Luftfjädrad hjulupphängning

Halva tiden med tung last och den andra halvan med tom lastbil. Så ser timmerkörning ut. Med luftfjädrad bakhjulsupphängning blir körningen komfortabel i alla lägen. Alla delar i hjulupphängningen ligger väl skyddade och ger optimal markfrigång.

I-Shift med krypväxel

Den 12-växlade växellådan med automatiserad växling gör det så mycket enklare att köra och manövrera lastbilen – också i tuff timmerkörning. Den bidrar också till bättre bränsleekonomi och effektivare körning. Med krypväxlar blir det möjligt att hantera kraften i motorn på ett mycket smidigt sätt i riktigt låg hastighet.

Tandemaxellyft

Förvandlar lastbilen från 6x4 till 4x2 med en knapptryckning vid tomkörning. Med upplyft bakre drivaxel sparar du upp till 4 % bränsle och minskar däckslitaget. Samtidigt minskas vändradien med upp till en meter och du får bättre drivgrepp tack vare högre axeltryck.

Volvo Dynamic Steering, VDS

Detta banbrytande system minskar drastiskt de krafter som krävs för att manövrera lastbilen. Påfrestningarna på muskler och leder minskar – perfekt för att manövrera tungt lastade skogsekipage på slingriga vägar i krävande terräng med låg hastighet.

Förstärkt stötfångare

Den nya förstärkta stötfångaren är tillverkad av 3 mm högvärdigt stål skyddar din timmerbil mot repor och bucklor och förhindrar att strålkastarna skadas i alla typer av terräng. Den gör din lastbil väl rustad för tuffa tag i skogen.

Övrig utrustning:

• påbyggnad från ledande tillverkare
• tandemaxellyft
• släpsvagnsbroms ”Stretch”
• växellådsmonterat kraftuttag
• arbetsbelysning och varningsljus

Snabb leverans var avgörande för oss.

VILL DU VETA MER OM VOLVO NYCKELFÄRDIG TIMMER?

Vi finns på 96 platser i Sverige. Din Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor.