Lastvagnar

Färdigspecad för timmertransporter

Volvo Nyckelfärdig – Timmer

Tillsammans med ledande tillverkare av påbyggnationer erbjuder vi marknadens mest effektiva och efterfrågade lastbilar för timmertransporter. Välj mellan Volvo FH16 med 550, 650 eller 750 hk. Eller Volvo FH med 500 eller 540 hk. Båda lastbilsmodellerna har 6x4 axelkonfiguration med Tandemaxellyft, Globetrotter- eller Globetrotter XL-hytt. I Nyckelfärdig för timmer ingår Volvo Dynamic Steering (VDS) och I-Shift med Krypväxlar. 

Din säkerhet är alltid i fokus

Våra nyckelfärdiga timmerlastbilar är utrustade med EBS bromspaket och Kollisionsvarning med nödbroms. Som tillval finns Aktivt säkerhetspaketet med bland annat Adaptiv farthållare.

Vilken påbyggnation passar dig?

Välj mellan två- eller fyrbankars timmerrede från Alucar, OP Höglunds eller Bergs Fegen – ett komplett erbjudande för alla behov.

Alucar

Två- eller fyrbanksrede i aluminium, bankar från
ExTe. Värme i verktygslådan. Pneumatiska lastspännare. Som tillval finns till exempel CTO avställbart kranfäste samt elvärmare för hydraulolja.

OP Höglunds

Två- eller fyrbanksrede i aluminium eller
stål, bankar från ExTe. Som tillval finns till exempel alternativa bankar från Laxo, automatisk lastspännare och värme i verktygslåda och hydraultank.

Bergs Fegen

Två- eller fyrbanksrede i stål, bankar från ExTe.
Som tillval finns till exempel alternativa bankar från Laxo,  automatisk lastspännare och värme i verktygslåda och hydraultank.

Snabb leverans var avgörande för oss.

Luftfjädrad hjulupphängning

Halva tiden med tung last och den andra halvan med tom lastbil. Så ser timmerkörning ut. Med luftfjädrad bakhjulsupphängning blir körningen komfortabel i alla lägen. Alla delar i hjulupphängningen ligger väl skyddade och ger optimal markfrigång.

I-Shift med krypväxel

Den 12-växlade växellådan med automatiserad växling gör det så mycket enklare att köra och manövrera lastbilen – också i tuff timmerkörning. Den bidrar också till bättre bränsleekonomi och effektivare körning. Med krypväxlar blir det möjligt att hantera kraften i motorn på ett mycket smidigt sätt i riktigt låg hastighet.

Tandemaxellyft

Förvandlar lastbilen från 6x4 till 4x2 med en knapptryckning vid tomkörning. Med upplyft bakre drivaxel sparar du upp till 4 % bränsle och minskar däckslitaget. Samtidigt minskas vändradien med upp till en meter och du får bättre drivgrepp tack vare högre axeltryck.

Volvo Dynamic Steering, VDS

Detta banbrytande system minskar drastiskt de krafter som krävs för att manövrera lastbilen. Påfrestningarna på muskler och leder minskar – perfekt för att manövrera tungt lastade skogsekipage på slingriga vägar i krävande terräng med låg hastighet.

Förstärkt stötfångare

Den nya förstärkta stötfångaren är tillverkad av 3 mm högvärdigt stål skyddar din timmerbil mot repor och bucklor och förhindrar att strålkastarna skadas i alla typer av terräng. Den gör din lastbil väl rustad för tuffa tag i skogen.

VILL DU VETA MER OM VOLVO NYCKELFÄRDIG TIMMER?

Vi finns på 96 platser i Sverige. Din Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor.