Lastvagnar

Färdigspecad för distributionskörning

Volvo Nyckelfärdig – Distribution

Tillsammans med ledande tillverkare av transportskåp erbjuder vi marknadens mest effektiva och efterfrågade lastbilar för distribution. Volvo FL, 12 eller 16 ton och transportskåp från PLS och SKAB utgör ett komplett erbjudande för alla behov.

Volvo FL

Både 12 och 16 tons-lastbilarna har axelkonfiguration 4x2 och Komforthytt samt är utrustade med en 8-liters motor med 280 hk. Du väljer mellan manuell växellåda eller den automatiska sexstegade Volvo I-Sync.

Din säkerhet är alltid i fokus

Våra nyckelfärdiga distributionslastbilar är utrustade med ESC Electronic Stability Control i standardutförande. Som tillval finns Aktivt säkerhetspaketet med bland annat Adaptiv farthållare.

Lastbilsskåp från PLS eller SKAB

12 ton: Hel lastöppning bak med liftlucka Zepro 1,5 tons bakgavellift med 1700 mm stålbrygga.
16 ton: Öppningsbar sida Zepro bakgavellyft. Som tillval finns till exempel verktygslåda och vattenvärmare.

Möjligheten att få fram lastbilar med kort leveranstid är avgörande för oss.

Komfortabel och smidig

En rymlig och ljus hytt med ergonomiskt utformad förarmiljö och ett bekvämt insteg gör din arbetsplats komfortabel. Smidig att köra och med perfekt sikt gör körningen på trånga stadsgator säker. Det är några av de viktigaste egenskaperna hos Volvo FL. I den tysta hytten har du generösa förvaringsmöjligheter och ett mycket komfortabelt förarsäte.

Körstödsystem och bekvämlighet

Gör den skickliga föraren ännu skickligare. Och mera utvilad när arbetsdagen är slut. Den nyckelfärdiga Volvo FL är utrustad med EBS bromspaket. Den är också utrustad med ljudpaketet AUDMED med bland annat Bluetooth-anslutning för säkrare telefonhantering.

Luftfjädrad hjulupphängning

Luftfjädrad hjulupphängning gör körningen med lastbilen komfortabel i alla lägen. Ekipaget blir stabilt och skonsamt för godset. Nivåregleringen gör det lätt att anpassa fordonet efter lastens vikt och lastbryggans höjd.

Volvo I-Sync

De smidiga yttermåtten och den automatiska växellådan gör lastbilen enkel att manövrera i stadens hektiska miljö med frekventa starter och stopp.

VILL DU VETA MER OM VOLVO NYCKELFÄRDIG?

Vi finns på 96 platser i Sverige. Din Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor.