Volvo Lastvagnar

Sverige

×
Volvo Nyckelfärdig - Anläggning

Den matchar din egen skicklighet perfekt

Volvo Nyckelfärdig – Anläggning

Anläggningskörning innebär tuff körning på ojämn mark, ofta med kraftiga stigningar. En kraftfull motor som ger högt vridmoment redan vid låga varv, en smidig växellåda, en väl avvägd utväxling och kraftiga bakaxlar som tål höga moment är vad som krävs av lastbilen. Hälften av all körning sker fullastat och hälften i tomkörning. Det innebär att lastbilen måste vara komfortabel oavsett last.

Luftfjädrad hjulupphängning

Halva tiden med tung last och den andra halvan med tom lastbil. Så ser anläggningskörning ut. Med luftfjädrad bakhjulsupphängning blir körningen komfortabel i alla lägen. Alla delar i hjulupphängningen ligger väl skyddade och ger optimal markfrigång.

I-Shift

Den 12-växlade växellådan med automatiserad växling gör det så mycket enklare att köra och manövrera lastbilen – också i tuff anläggningskörning. Den bidrar också till bättre bränsleekonomi och effektivare körning.

Chassi för tuffa tag

Det robusta chassiet är förberett för påbyggnationen redan från fabriken med en rak, parallell och mycket vridstyv ramkonstruktion. Bränsletanken är i aluminium på 405 liter och ligger på höger sida tillsammans med AdBlue-tanken. På vänster sida finns verktygslåda, stege till gångbordet samt redskapsfäste för spett, spade och borste.

Volvo Dynamic Steering, VDS

Detta banbrytande system minskar drastiskt de krafter som krävs för att manövrera lastbilen. Påfrestningarna på muskler och leder minskar, perfekt för anläggningslastbilar med tung last och krävande manövrering i låg hastighet och svårframkomlig terräng.

Körstödsystem

Nyckelfärdiga Volvo FH och FMX 6x2 är utrustade med EBS stabiliseringssystem, körfältassistans och kollisionsvarningssystem inkl. ACC med nödbromssystem. Volvo FH och FMX 8x4 har EBS stabiliseringssystem.

Nyckelfärdig Volvo FH och Volvo FMX för anläggningskörning är också utrustad med:

• påbyggnad från ledande tillverkare
• släpsvagnsbroms ”Stretch”
• frånkopplingsbart kraftuttag
• arbetsbelysning och varningsljus

Vi fick en ny bil med påbygge och allt – snabbt och enkelt.

VILL DU VETA MER OM VOLVO NYCKELFÄRDIG?

Vi finns på 96 platser i Sverige. Din Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor.