Lastvagnar

Den matchar din egen skicklighet och behov

Volvo Nyckelfärdig – Anläggning

Tillsammans med ledande tillverkare av påbyggnationer erbjuder vi marknadens mest effektiva och efterfrågade lastbilar för anläggningstransporter. Alla lastbilar finns i ett brett urval av motorvarianter och axelkonfigurationer. Samtliga lastbilsmodeller är utrustade med luftfjädrad hjulupphängning, Volvo Dynamic Steering (VDS), tandemaxellyft och krypväxlar. 

Din säkerhet är alltid i fokus

Våra nyckelfärdiga lastbilar för anläggning är till exempel alltid utrustade med EBS bromspaket och VDS med körfältsassistans. Som tillval finns Aktivt säkerhetspaket med bland annat Adaptiv farthållare.

Vilken påbyggnation passar dig?

För din optimala lastväxlarbil, välj mellan Joab EcoDrive och Hiab Multilift Ultima, två marknadsledande lösningar. Joab EcoDrive finns i tre varianter: 21, 24 eller 27 ton. Hiab Mulitlift Ultima finns i fyra varianter: 18, 21, 24 eller 26 ton. För mer detaljerad information kring lastbilsmodeller och lastväxlare, se tabellerna nedan.

Lastväxlare - Joab EcoDrive

Låg energiåtgång. Snabb sänkfunktion. Övervakade hydraulikfunktioner och två kretssystem tar bort oönskade rörelser. Som tillval finns till exempel steglös snabbkörning och snabbkörning tillbaka med intelligent lastavkänning.

Lastväxlare - Hiab Multilift Ultima

Automatiskt stopp för krokhöjd. Dämpning av hastighet vid ändläge. Hydraulrör till bakända inklusive snabbkopplingar. Som tillval finns till exempel automatsänkning eller snabbsänkning, kranflaksdubbar samt ADR.

Dumperflak från Zetterbergs och Sörling

För din optimala dumperlastbil, välj mellan Zetterbergs ZD4 eller Sörling Goldstar, två marknadsledande lösningar. Flaken finns från 12 m3 till 15,2 m3. För mer detaljerad information kring lastbilsmodeller och dumperflak, se tabellen nedan. Dumperflaken har låg vikt och hög slitstyrka. VBG 795 drag med luftservo och verktygslåda. Som tillval finns till exempel vibrator, alternativa spridarluckor och stänkskärmar i aluminium.

Vi fick en ny bil med påbygge och allt – snabbt och enkelt.

Luftfjädrad hjulupphängning

Halva tiden med tung last och den andra halvan med tom lastbil. Så ser anläggningskörning ut. Med luftfjädrad bakhjulsupphängning blir körningen komfortabel i alla lägen. Alla delar i hjulupphängningen ligger väl skyddade och ger optimal markfrigång.

I-Shift

Den 12-växlade växellådan med automatiserad växling gör det så mycket enklare att köra och manövrera lastbilen – också i tuff anläggningskörning. Den bidrar också till bättre bränsleekonomi och effektivare körning.

Volvo Dynamic Steering, VDS

Detta banbrytande system minskar drastiskt de krafter som krävs för att manövrera lastbilen. Påfrestningarna på muskler och leder minskar, perfekt för anläggningslastbilar med tung last och krävande manövrering i låg hastighet och svårframkomlig terräng.

Chassi för tuffa tag

Det robusta chassiet är förberett för påbyggnationen redan från fabriken med en rak, parallell och mycket vridstyv ramkonstruktion. Bränsletanken är i aluminium på 405 liter och ligger på höger sida tillsammans med AdBlue-tanken. På vänster sida finns verktygslåda, stege till gångbordet samt redskapsfäste för spett, spade och borste.

VILL DU VETA MER OM VOLVO NYCKELFÄRDIG?

Vi finns på 96 platser i Sverige. Din Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor.