Lastvagnar

Volvo FMX levererar – både på väg och i terräng

Vissa uppgifter måste gå smidigt även under utmanande förhållanden. Volvo FMX är Volvo Lastvagnars mest robusta anläggningslastbil hittills. Den gör de allra tuffaste uppdragen enklare – oavsett om det finns en väg eller inte. Skräddarsy din nya FMX efter dina behov och arbetsförhållanden. 

Ut i terrängen

Låt inte terrängen stoppa dig

Rätt effekt för dina uppdrag

Information om Volvo FMX-drivlinan

Nästa steg i evolutionen

Proffsigare och mer självsäker än någonsin

Snabba fakta om Volvo FMX

Motoreffekter: 330–540 hk
Sex hyttstorlekar
Diesel, biodiesel, HVO och el
Markfrigång upp till 300 mm
Detaljerad information i specifikationerna

Anpassat för din produktivitet

Ett chassi anpassat för ditt arbete

Ett brett utbud av tjänster

Få ut ännu mer av din verksamhet

Volvo FMX – hyttalternativ

Volvo FMX – några höjdpunkter

Vad tycker andra om Volvo FMX?

Egentligen har vi inga vägar här, bara en körriktning. Här krävs det en tung terränglastbil som den här. Det är ett bra och robust fordon.

Tjänster som stöder din verksamhet

Tillbehör till din lastbil

Känn dig som hemma. Här är detaljerna som gör
en vanlig Volvo FMX till ditt unika hem på vägen.

Frågor och svar om Volvo FMX

Vi tillverkar alla våra lastbilar av högkvalitativa komponenter för att kunna erbjuda dig en effektiv och hållbar lastbil som är optimerad för din användning. Utsidan av Volvo FMX-hytten tål dessutom tuffa förhållanden utan att skadas. Den robusta fronten med den branta frigångsvinkeln fram, hasplåten och stötfångaren i stål som skyddar strålkastarna och andra komponenter är bara ett par exempel. Det höga markfrigången och de robusta axelinstallationerna är ytterligare exempel. Kombinationen av dessa faktorer är svårslagen.

Självklart! Du kan få den med en, två eller tre drivaxlar. Det innebär att du kan få den som en 4×4- eller 6×6-konfiguration. Du kan även beställa den som en 8×6-kombination om du behöver transportera tunga laster i tuffa förhållanden. Om du behöver ännu mer lastkapacitet kan du välja en 10×4- eller 10×6-kombination.

Det beror förstås på vilken hyttversion du väljer. I allmänhet är de nya Volvo FMX-hytterna rymligare än de tidigare modellerna. Daghytten är avsedd att ge dig det utrymme du behöver för att kunna köra och hantera dina uppdrag samtidigt som den optimerar lastbärarens längd. Sovhytten och Globetrotter-hytten har gott om utrymme och hög komfort för övernattningar.

Inga problem! Alla våra D11- och D13-motorer kan drivas med HVO. Några av dem kan även drivas med biodiesel.

Lär känna Volvo FMX hos din återförsäljare

Undrar du över något? Vill du diskutera din nästa lastbil med någon? Du kanske redan känner att du är redo att byta upp dig till nya Volvo FMX?