Lastvagnar

×

VOLVO FM – HYTTSPECIFIKATIONER

Hyttmått

 

Daghytt

Daghytt (FM-DAY) med bekväm och ergonomisk förarplats. Invändig höjd: 164 cm, 120 cm över motortunneln.

Låg daghytt

Låg daghytt (FM-LDAY) behövs för användningsområden som gruvdrift och kyltransporter eller till påbyggnationer som pumpar och kranar. Invändig höjd: 148 cm, 104 cm över motortunneln.

 

Sovhytt

Sovhytt (FM-SLP) med bekväma övernattningsmöjligheter för en person. Invändig höjd: 164 cm, 120 cm över motortunneln.

Låg sovhytt

Låg sovhytt (FM-LSLP) med sänkt tak ger plats för extra lastutrymme ovanför hytten. Invändig höjd: 148 cm, 104 cm över motortunneln.

Globetrotter-hytt

Globetrotter-hytt (FM-HSLP) med bekväma övernattningsmöjligheter för upp till två personer. Hytten har extra förvaringsutrymmen placerade högre upp. Invändig höjd: 201 cm, 157 cm över motortunneln.

Hyttfunktioner

 

Fyrpunktshyttupphängning
Välj mellan spiralfjädring med stötdämpare, spiralfjädring fram och luftfjädring bak eller luftfjädring runtom.

Luftintag
Luftintaget är placerat på vänster sida och finns i högt eller lågt utförande.

Hyttfärger
Välj mellan omkring 650 varianter.

Förarstol 
Välj mellan tre olika komfortnivåer: Progressive (plysch eller skinn), Dynamic (textil) och Robust (vinyl). Stolens totala justeringsområde är 200 mm i längdled och 100 mm i höjdled. Förarstolarna är standardutrustade med nackstöd, fällbart och justerbart ryggstöd, höjd- och längdjustering, justerbart svankstöd samt justerbar stolslutning.  

Passagerarstol
Välj mellan tre olika komfortnivåer: Progressive (plysch eller skinn), Dynamic (textil) och Robust (vinyl). Utrustad med nackskydd som standard. 

Sängar
Nedre bädden är 70 × 200 cm.
16 cm tjock madrass med pocketfjädrar och hög komfort. Det finns tre varianter att välja mellan: Mjuk, halvmjuk och fast.
Det finns två bäddmadrasser att välja mellan som ökar sovkomforten och gör det enklare att bädda sängen. 
Mått för övre bädden i komfortutförande: 70 × 190 cm eller 60 × 190 cm

Invändig förvaring 
I utrymmet ovanför vindrutan finns två stuvfack med jalusidörrar och fyra ISO-fack, varav ett är reserverat för färdskrivaren (två ISO-fack i de låga hytterna). Under bädden i sovhytten och Globetrotter-hytten finns två stora stuvfack som nås från utsidan och ett stort fack (som rymmer 44 liter) som du kommer åt genom att lyfta madrassen och locket. I sovutrymmet finns också två förvaringsutrymmen för tidningar och småsaker. I instrumentbrädan finns fyra öppna förvaringsfack, en mindre förvaringslåda, ett DIN-fack, ett öppet förvaringsutrymme (”fågelbad”) och en flaskhållare. Daghytten kan utrustas med ett 60 liters förvaringsutrymme med jalusidörrar för hjälmar, matlåda med mera.

Utvändig förvaring
Förvaringsutrymmen som kan nås från utsidan finns bakom passagerarstolen och förarstolen.

Taklucka
Hytten kan utrustas med en taklucka som kan öppnas 50 mm. På insidan sitter ett perforerat solskydd som även fungerar som insektsnät när takluckan är öppen. Takluckan kan öppnas och stängas manuellt eller elektriskt (tillval). Det finns också en taklucka av stål lämplig för anläggningstransport och tuffa miljöer.

Ratt 
Finns i två olika storlekar – 450 mm eller 500 mm i diameter beroende på lastbilens specifikation. Rattens höjd kan justeras med upp till 90 mm och lutningen kan justeras med 28 grader. Med tiltfunktionen (tillval) kan ratten justeras i höjdled mellan –5° och +15° för att öka komforten för föraren. Ratten finns både med och utan airbag. De integrerade knapparna i ratten gör det säkert och bekvämt att använda konstantfarthållare, signalhorn, telefon och funktioner i menyerna på instrumentdisplayen och sidodisplayen.

Klimatsystem
Två alternativa klimatsystem som täcker alla behov:

  • Luftkonditionering med manuell reglering (MCC).
  • Luftkonditionering med automatisk temperaturreglering (ECC/ECC2). 

Klimatsystemet kan dessutom kompletteras med hytt- och motorparkeringsvärmare.

Stolsklädsel

Robust Vinyl
Dynamic Textil
Progressive Plysch eller skinn

Samtliga stolar i komfortutförande finns även med ventilation.

Väggklädsel

Dynamic Textil
Progressive Plysch eller skinn

KÄNN DIG SOM HEMMA

Provsitt stolen, testa sängen, kolla i alla skåp … Du anar inte hur mycket plats det finns.