Lastvagnar

Välj mellan el och diesel

Volvo FL-drivlinan

Med Volvo FL har du alltid tillgång till rätt kraft för jobbet. Vill du minska ditt koldioxidavtryck? Kör elektriskt och utan avgasutsläpp samt med lätt och tyst drivning. Och om du vill förlita dig på toppmodern dieselprestanda finns det en serie som täcker dina behov.

Eldrift   |    Dieseldrift

Eldrift

Volvo FL Electric erbjuder drift med noll avgasutsläpp. Perfekt för användning i innerstaden, där det är viktigt att uppfylla de strängaste miljökraven. Med en elmotor på 175 hk kontinuerlig effekt och omedelbart fullt vridmoment är den väldigt lättkörd. Den 2-stegade växellådan gör det hela smidigt och effektivt.

Låga utsläppsnivåer och låg ljudnivå

Den elektriska drivlinan erbjuder en utmärkt arbetsmiljö för föraren. Tyst drift inne i hytten och vid arbete runt lastbilen. Inga avgasutsläpp innebär en förbättring av luftkvaliteten när man arbetar runt omkring lastbilen med exempelvis avfallsinsamling.

Räckvidd och laddning

Vi skräddarsyr Volvo FL Electric efter dina rutter och uppdrag. Med fulladdade batterier har Volvo FL Electric en räckvidd på upp till 300 km*, men vi kan bygga din lastbil så att räckvidden blir ännu längre om det behövs. 


*Beroende på förhållanden som väder, luftmotstånd, lastbilens totalvikt och förarens prestationer.

Dieseldrift

Två 5-litersmotorer och två 8-liters dieselmotorer finns tillgängliga. Alla erbjuder snabb respons och högt vridmoment vid låga varvtal. De finns i effektnivåer från 210 till 280 hk och upp till 1 050 Nm vridmoment. Motorerna är energieffektiva och kan drivas med förnybara bränslen. De är godkända för syntetisk diesel (HVO) och biodiesel (RME).

Efterbehandling av avgaser

Dieselmotorerna använder SCR-teknik (Selective Catalyst Reduction) för att uppfylla Euro 6-kraven. Vi har lagt till ett vattenkylt EGR-system (Exhaust Gas Recirculation, avgasåterledning) i motorn, tillsammans med ett dieselpartikelfilter (DPF) som regenereras automatiskt.

Automatisk eller manuell

För dieseldrivna Volvo FL kan du välja mellan den smidiga och effektiva 8-stegade automatlådan, den 6-stegade automatväxellådan som erbjuder växling utan avbrott i strömförsörjningen och den manuella växellådan med 6 eller 9 växlar. Du kan verkligen skräddarsy drivlinan efter dina behov.

8 stegad växellåda ger alltid rätt växel

Med en automatisk 8-stegad växellåda som är designad för Volvo FL kan du vara säker på att alltid köra på rätt växel. Den erbjuder mjuka växlingar och mycket hög bränsleeffektivitet. Växellådan finns med tre körlägen och är tillgänglig i kombination med både 4×2- och 4×4-drivning.

Kraftuttag för din utrustning

Vårt kraftuttag gör det möjligt att driva lasthanteringsutrustning, specifika redskap eller påbyggnader. Det finns en rad olika kraftuttag för de dieseldrivna och elektriska versionerna av Volvo FL.

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.