Lastvagnar

Volvo FL. Din budbil

Volvo FL är vår mest kompakta och smidiga lastbil. Den kan skräddarsys för en rad olika användningsområden – från stadsleveranser till lätta anläggningstransporter eller avfallsinsamling i städer. Du kan välja mellan att köra helt elektriskt eller förlita dig på dieselteknik. Volvo FL och tjänsterna som kompletterar erbjudandet är utformade för att förbättra din verksamhet. Tillgängligheten, effektiviteten och lönsamheten ökar. Låt oss sätta igång.

Maximal avkastning

Få ut mesta möjliga av energin och bränslet

Rätt effekt för dina uppdrag

Allt om Volvo FL-drivlinorna

Utanför och omkring

Arbete utanför lastbilen

Snabba fakta om Volvo FL

Motoreffekter: 175–280 hk
Fyra hyttstorlekar
El, diesel
Jämnlastbil
Detaljerad information i specifikationerna

Skräddarsytt för dina uppdrag

Ett chassi som är gjort för arbete

Ett brett utbud av tjänster

Gör din verksamhet ännu bättre

Passar perfekt för dessa transportsegment

Volvo FL – hyttalternativ

Volvo FL – några höjdpunkter

Olika drivlinealternativ

Välj mellan el- eller dieseldrivlina. Du kan skräddarsy Volvo FL för dina uppdrag och kontrakt – även för de striktaste reglerna.

Olika drivlinealternativ

Smidigheten

Det här är en lastbil som är enkel och snabb att manövrera i livlig stadstrafik. Det är det kompakta formatet, de generösa fönsterytorna och den enastående sikten som gör detta.

Interiören

Enkel åtkomst till hytten

Det är verkligen enkelt att komma in i och ut ur Volvo FL-hytten. Detta gör en enorm skillnad om du kör stadsleveranser eller samlar in avfall.

Exteriören

Tjänster som stöder din verksamhet

Gör den till din egen

Vanliga frågor om Volvo FL

Om du arbetar i stadsmiljöer och städer och du prioriterar smidighet och god manövrerbarhet i livlig trafik och trånga passager, kan det vara en bra idé att titta närmare på Volvo FL. Den är enkel att köra, genererar låga buller- och utsläppsnivåer och är perfekt vid transportuppdrag och körning i städer.

Den dieseldrivna Volvo FL kan inte bara köras på vanlig diesel, utan även på alternativa bränslen som biodiesel och HVO. Du kan även välja helelektriska Volvo FL Electric som inte ger upphov till några avgasutsläpp, är betydligt tystare och har en räckvidd upp till 420 km vid normal drift.

Det beror på hur du skräddarsyr din lastbil – inklusive chassi och drivlina. Den lättaste Volvo FL-lastbilen har en totalvikt på 10 ton, vilket gör den idealisk för stadsleveranser med hög kapacitet. Om du behöver mer än så finns det Volvo FL-versioner som klarar upp till 18 ton. Om inte heller detta är tillräckligt kan det vara en bra idé att titta närmare på Volvo FE i stället.

Nej, Volvo FL är optimerad för att vara en medeltung lastbil för stadskörning och hålla sin egen lastbärare. Därför är den endast tillgänglig som jämnlastbil med två axlar och en totalvikt på upp till 18 ton. Om du behöver dra släp eller transportera tyngre last rekommenderar vi att du tittar närmare på Volvo FE eller Volvo FM.

Du kan beställa din Volvo FL med manskapshytt direkt från vår fabrik. Denna hytt kan ta upp till sex passagerare, och en påbyggare kan bygga en brandbil på chassiet. Om du behöver kunna köra i tuffare terräng finns det en 4×4-version av Volvo FL. Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta en påbyggare som kan tillgodose dina behov.

Med Volvo Lastvagnar som partner är det faktiskt enkelt. Om du vill satsa på eldrivna transporter kan vi erbjuda dig ett komplett paket med alla tjänster och all support du behöver för att kunna gå över till eldrift.

För dessa lastbilar är ett antal olika dieselmotorer tillgängliga från 210 hk till 280 hk, och detta är tillräckligt för att täcka allt från lätta distributionstransporter till avfallsinsamling och lätta anläggningsuppdrag. Volvo FL Electric erbjuder 175 hk kontinuerlig effekt, vilket lämpar sig ypperligt för avfallsinsamling och distributionstransporter i städerna.

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.