Lastvagnar

×

gasdrivna Volvo FH LNG

En lastbil för tunga regionaltransporter och fjärrtransporter. Med samma egenskaper som vanliga Volvo FH. Men med ett mindre miljöavtryck samt potentialen att sänka bränslekostnaderna. Och inga kompromisser med körbarheten eller produktiviteten.

Euro 6 steg D  |  460hp/2300 Nm  |  I-Shift  |  Dragbil eller jämnlast  |  4x2, 6x2 eller 6x4  |  Räckvidd upp till 1000 km

Prestanda som passar dina behov

Den gasdrivna drivlinan är baserad på den välkända motorteknik som används i Volvo FH. Den har dessutom samma prestanda – men upp till 20 procent lägre CO2-utsläpp*. Den finns tillgänglig med 420 eller 460 hk så du behöver inte kompromissa med effekten.

Minska bränslekostnaderna

Volvo FH LNG har samma bränsleeffektivitet som den dieseldrivna Volvo FH. Men, eftersom LNG ofta är billigare får du dessutom goda möjligheter att sänka dina bränslekostnader.

Ett idealiskt tillskott till din vagnpark

Räckvidden är ofta en kritisk faktor för gasdrivna tunga fordon. Våra motorer är effektiva och ger vid LNG-drift en räckvidd som är perfekt regional- och fjärrtransporter. Välj mellan tre olika tankstorlekar för att optimera lastbilen för en räckvidd på upp till 1 000 km.

Välbeprövad teknik

G13C-motorerna i Volvo FH LNG är baserade på våra toppmoderna D13K-motorer. Dessa motorer är lika effektiva som dieselmotorer. Och du kan förvänta dig samma serviceintervall, tillförlitlighet och prestanda. 

* Detta täcker in utsläppen från fordonet under användning, det vill säga ”tank till hjul”.

Vi valde Volvos LNG-lastbilar för att det är en beprövad teknik med en dieselmotor i botten.
Det är ju inte en kostnad att jobba med miljö, det är lönsamhet.

Vill du veta mer om våra gasdrivna lastbilar?

Minska dina bränslekostnader och miljöavtryck med Volvo FH LNG.