Volvo Lastvagnar

Sverige

×

En Volvo FH. Men 20% mindre CO2

Gasdrivna Volvo FH

En lastbil för tunga regionaltransporter. Med samma egenskaper som vanliga Volvo FH. Men med ett mindre miljöavtryck samt potentialen att sänka bränslekostnaderna. Och inga kompromisser med körbarheten eller produktiviteten.

Euro 6 steg D  |  460hp/2300 Nm  |  I-Shift  |  Dragbil eller jämnlast  |  4x2, 6x2 eller 6x4  |  Räckvidd upp till 1000 km

De fem viktigaste skälen att välja Volvo FH LNG

Det finns ingen lastbil som liknar denna på marknaden. Kolla in vad det är som gör Volvo FH LNG unik och varför den är ett bra val både för ditt företag och för miljön.

Stick ut från dina konkurrenter

Kräver dina kunder att transporterna är hållbara? Bra. Volvo FH LNG minskar direkt koldioxidutsläppen med 20 %*. Och du behöver inte kompromissa med vare sig lastkapacitet eller produktivitet. Eller konkurrenskraft, för den delen.

Välj en solid lösning

Motorn är hjärtat i varje lastbil. Den gasdrivna motorn bygger på vår toppmoderna D13K-motor. Men vi har valt att gå ett steg längre – med innovativa lösningar för gasdrift. Resultatet? G13C-motorn är lika effektiv som en dieselmotor. Och du kan förvänta dig samma serviceintervall, tillförlitlighet och prestanda.

Minska bränslekostnaderna

Volvos gasdrivna lastbilar har lika bra bränsleeffektivitet som våra dieseldrivna modeller. Men eftersom LNG ofta är billigare finns det också goda möjligheter att minska dina bränslekostnader.

* Detta täcker in utsläppen från fordonet under användning, det vill säga ”tank till hjul”.

Hur fungerar det?

Vi valde Volvos LNG-lastbilar för att det är en beprövad teknik med en dieselmotor i botten.
Det är ju inte en kostnad att jobba med miljö, det är lönsamhet.

Vägen mot nollutsläpp

Energieffektivitet och alternativa bränslen är avgörande delar i vår strategi för att uppnå hållbara transporter. Den gasdrivna Volvo FH LNG ger en direkt minskning av koldioxidutsläppen med 20 procent*. Och möjligheten att köra på biogas innebär att utsläppsminskningen kan uppgå till hela 100 %. Den här lastbilen öppnar upp långsiktiga möjligheter att växla till förnybara bränslen och göra oss mindre beroende av fossila energikällor. 

Detta är viktiga steg på vägen mot vår vision om koldioxidfria avgaser och transporter som är hållbara både för miljön och din verksamhet. Läs mer om våra ambitioner när det gäller alternativa bränslen.

* Detta täcker in utsläppen från fordonet under användning, det vill säga ”tank till hjul”.

Läs mer om våra ambitioner när det gäller alternativa bränslen. 

Minska ditt miljöavtryck

Vår miljökalkylator visar hur mycket våra LNG-motorer kan minska din negativa påverkan på vår planet utan att ge dig sämre prestanda jämfört med våra dieselmotorer.

Vill du veta mer om våra gasdrivna lastbilar?

Minska dina bränslekostnader och miljöavtryck med Volvo FH LNG.