Lastvagnar

Gasdrivna Volvo FH. Fjärrtransporter på väg mot nollutsläpp

Gasdrivna Volvo FH är rätt val om du söker en helt klimatneutral lösning för fjärrtransporter. Den här lastbilen erbjuder den välkända kombinationen av effekt och körbarhet hos Volvo FH, men gör det möjligt att minska CO2-utsläppen med upp till 100 procent vid användning av biogas.

Upp till 60 ton

Upp till 500 hk

Upp till 1 000 km räckvidd

Hög prestanda som passar dina behov

Den gasdrivna drivlinan har samma prestanda och vridmoment som våra dieselmotorer, men har lägre utsläppsnivåer. Välj mellan effekterna 420, 460 eller 500 hk och upp till 2 500 Nm vridmoment. Den gasdrivna Volvo FH är det perfekta valet för fjärrtransporter med tågvikter upp till 60 ton.

*Omfattar utsläppen från ett fordon under fjärrtransporter, enligt den så kallade tank-till-hjul-modellen, jämfört med en lastbil som drivs med europeisk standarddiesel.

Perfekt räckvidd för din verksamhet

Välj mellan tre olika tankstorlekar för att optimera din gasdrivna Volvo FH för verksamhetens behov. Du får en räckvidd upp till 1 000 km, vilket är perfekt för fjärrtransporter i ett växande nätverk av LBG- och LNG-tankstationer.

Energieffektiv teknik

De gasdrivna Volvo FH-motorerna baseras på dieselmotorteknik – något som är unikt bland tunga lastbilar. Dieselmotortekniken erbjuder en betydligt högre verkningsgrad än andra gasmotoralternativ. Det innebär högre effekt, högre vridmoment och lägre bränsleförbrukning. Du får helt enkelt ut mer av ditt bränsle.

Full gas mot nya uppdrag och en hållbar framtid.
Vi valde Volvos LNG-lastbilar för att det är en beprövad teknik med en dieselmotor i botten.

Lästips

Håll dig uppdaterad om gasdrivna Volvo FH

Din Volvoåterförsäljare håller dig uppdaterad om den senaste utvecklingen när det gäller gasdrivna lastbilar i ditt land.