Lastvagnar

Sverige

×

Det är ramen som gör det

Volvo FE – chassi

Våra ingenjörer hade en vision om ett flexibelt chassi som kunde anpassas till nästan vilket uppdrag som helst. Resultatet är ett lätt men starkt chassi som är tufft nog även för de tyngsta uppdragen. Och flexibelt är bara förnamnet. Vilket område du än jobbar med finns det en Volvo FE som passar dina behov.

Kraftfull men flexibel

Chassit till Volvo FE kan konfigureras för nästan alla typer av påbyggnader. Det robusta, styva chassits fyrkantiga och plana form gör påbyggnadsarbetet enklare och gör att det lämpar sig även för de mest krävande uppdragen. Den förbättrade chassipackningen för Euro 6 innebär dessutom att Volvo FE inte påverkas av de striktare utsläppsreglerna.

Kortare tid hos påbyggaren

När du har beställt en Volvo FE kan påbyggaren logga in på Volvos påbyggaranvisningar. Där finns exakta specifikationer och 3D-ritningar, vilket gör att arbetet kan påbörjas redan innan lastbilen har lämnat fabriken. Det gör leveransen både snabbare och mer kostnadseffektiv.

Volvos påbyggaranvisningar

Enkel och snabb lastning

Det elektroniska styrsystemet (ECS) kan användas för att styra luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet. Att lasta går därför snabbt och effektivt vid alla lasthöjder.

Modern upphängning

Körningen är garanterat bekväm. Välj mellan mekanisk hyttupphängning med spiralfjädrar och stötdämpare fram och bak, eller fulluftfjädrad upphängning med luftbälgar fram och bak.

Elektroniskt bromssystem (EBS)

Volvo FE har tryckluftsbromsar med ventilerade skivor både fram och bak. Det elektroniskt styrda bromssystemet (EBS) ger både snabbare och säkrare bromsrespons och bidrar till att minska bromsslitaget. I systemet ingår ABS och ett bromsutjämningssystem som kombinerar fordonets bromsar för att uppnå jämnare bromsning och minska slitaget på bromsar och däck. I det utökade EBS-paketet ingår även start-i-backe-hjälp.

Det påbyggarvänliga chassiet

Skräddarsytt, förberett eller standard
Volvo FE-chassiet kan beställas i standardutförande. Men om du verkligen vill underlätta för påbyggaren kan du beställa det med förberedelsesatsen eller till och med helt anpassat till dina specifika behov.

För speciella användningsområden
Chassiet kan specialanpassas för särskilda användningsområden som sopbil, tankbil och kranbil. Komponenter som bränsletankar och AdBlue-tankar kan flyttas för att optimera chassiet.

Bakaxlar
Det finns fyra bakaxelalternativ tillgängliga i olika kombinationer. Lastkapaciteten sträcker sig från 13 ton till 23 ton.

Löpaxlar
Välj mellan två typer av löpaxlar – en fast löpaxel med enkel- eller tvillingmontage och en hydraulstyrd löphjulsaxel med enkelmontage. Båda utförandena har lyftfunktion som tillval när lastbilen körs utan last.

Ramhöjd
Beroende på modell finns det två rambalkshöjder på 266 mm och 300 mm med en ramtjocklek på 7 mm eller 8 mm.

Raminnerskärm
På treaxlade fordon finns en innerskärm som förstärker området runt bakaxelinstallationen.

Bränsletankar
Beroende på din lastbilsspecifikation och dina specifika krav kan du välja bränsletankar av stål eller aluminium med en kapacitet på mellan 160 och 630 liter.

Verktygslådor
Utrusta din Volvo FE med två separata verktygslådor för att förvara spännband och annan utrustning. Storlekarna är 55 liter respektive 125 liter.

Sidounderkörningsskydd
Det förstärkta, fällbara sidounderkörningsskyddet levereras som ett fabriksmonterat tillval. Detta är Volvodesign som kombinerar säkert skydd och enklare service.

Framaxlar
Det finns underhållsfria framaxlar med en maximal lastkapacitet på 7,1, 7,5, 8,0 eller 9,0 ton.

Börja bygga

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare så hjälper de dig att specificera en Volvo FE som passar dina behov.