Lastvagnar

Skräddarsytt för dina behov

Volvo FE – chassi

Volvo FE erbjuder ett påbyggarvänligt chassi som kan anpassas efter många olika uppdrag. Resultatet är ett lätt men starkt chassi som är tufft nog även för de tyngsta uppdragen. Det är oerhört hållbart. Vilket område du än jobbar med, finns det en Volvo FE som passar dina behov.

Kraftfull men flexibel

Chassiet till Volvo FE kan konfigureras för nästan alla typer av påbyggnader. Det robusta, styva chassiets fyrkantiga och plana form gör påbyggnadsarbetet enklare och gör att det lämpar sig även för de mest krävande uppdragen – oavsett om du väljer el-, gas- eller dieseldrift.

Skräddarsytt, förberett eller standard

Volvo FE-chassiet kan beställas i standardutförande. Men om du verkligen vill underlätta för påbyggaren kan du beställa det med förberedelsesatsen eller till och med helt anpassat till dina specifika behov.

Kortare tid hos påbyggaren

När du har beställt en Volvo FE kan påbyggaren logga in på Volvos påbyggaranvisningar (VBI). Där finns exakta specifikationer och 3D-ritningar, vilket gör att arbetet kan påbörjas redan innan lastbilen har lämnat fabriken. Det gör leveransen både snabbare och mer kostnadseffektiv.

Volvos påbyggaranvisningar (VBI)

För speciella användningsområden

Chassiet kan specialanpassas för särskilda användningsområden som sopbil, tankbil och kranbil. Komponenter som bränsletankar och AdBlue-tankar kan flyttas för att optimera chassiet.

Bakaxlar

Det finns fyra bakaxelalternativ tillgängliga i olika kombinationer. Lastkapaciteten sträcker sig från 13 ton till 23 ton.

Ramhöjd

Beroende på modell finns det två rambalkshöjder på 266 mm och 300 mm med en ramtjocklek på 7 mm eller 8 mm.

Verktygslådor

Utrusta din Volvo FE med två separata verktygslådor för att förvara spännband och annan utrustning. Storlekarna är 55 liter respektive 125 liter.

Löpaxlar

Välj mellan två typer av löpaxlar – en fast löpaxel med enkel- eller tvillingmontage och en hydraulstyrd löphjulsaxel med enkelmontage. Båda utförandena har lyftfunktion som tillval när lastbilen körs utan last.

Kraftfull men flexibel

Chassit till Volvo FE kan konfigureras för nästan alla typer av påbyggnader. Det robusta, styva chassits fyrkantiga och plana form gör påbyggnadsarbetet enklare och gör att det lämpar sig även för de mest krävande uppdragen. Den förbättrade chassipackningen för Euro 6 innebär dessutom att Volvo FE inte påverkas av de striktare utsläppsreglerna.

Framaxlar

Det finns underhållsfria framaxlar med en maximal lastkapacitet på 7,1, 7,5, 8,0 eller 9,0 ton.

Tillräckligt med energi

El, gas eller diesel? Oavsett vilket, så har du flera alternativ för energilagring. Eldrivna lastbilar med 3 eller 4 batteripaket möjliggör 200–265 kWh, medan 6 eller 8 bensintankar rymmer mellan 160 och 630 liter diesel.

Modern upphängning

Körningen är garanterat bekväm. Välj mellan mekanisk hyttupphängning med spiralfjädrar och stötdämpare fram och bak, eller fulluftfjädrad upphängning med luftbälgar fram och bak.

Börja bygga

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare så hjälper de dig att specificera en Volvo FE som passar dina behov.