Lastvagnar

Utanför hytten

Arbeta runt Volvo FE

Om en stor del av arbetsdagarna tillbringas utanför hytten vill du ha en lastbil som erbjuder en säker och effektiv arbetsmiljö runt omkring lastbilen. Ta en närmare titt på några av lösningarna som bidrar till detta.

Enkel åtkomst till hytten

Oavsett hyttversion är det verkligen enkelt att kliva in i och ut ur Volvo FE när du arbetar utanför och omkring lastbilen. Ju oftare du behöver göra detta under ett skift, desto mer kommer du att uppskatta det.

Tillgång till utrustningen

Utrusta din Volvo FE med två separata verktygslådor där du kan förvara spännband och annan utrustning som du behöver när du arbetar utanför hytten. Den mindre versionen är 55 liter i volym och den större är 125 liter.

Få kraft till din utrustning

Drivs din Volvo FE med el, gas eller diesel? Oavsett vilket, finns det flera kraftuttag att välja mellan för att överföra kraft till pumpar, tippflak, komprimator, lyft eller andra verktyg som du behöver för att utföra ditt jobb.

På din nivå

Välj luftfjädring om du behöver anpassa dig till olika höjder. Det elektroniska styrsystemet (ECS) styr luftfjädringens nivåer via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet. Lastningen går enklare och snabbare oavsett.

Skräddarsytt för särskilda användningsområden

Chassiet kan specialanpassas för särskilda användningsområden som sopbil, tankbil och kranbil. Komponenter som bränsletankar och AdBlue-tankar kan flyttas för att optimera chassiet.

Drivlinealternativ

Luftkvaliteten och ljudnivån utanför hytten bidrar enormt mycket till arbetsmiljön runt hytten. Volvo FE levereras med drivlinor som går på antingen ljudlös elektricitet med noll avgasutsläpp, gas med låga utsläppsnivåer eller Euro 6-certifierad dieselkraft.

Volvo FE-drivlinan

Passar perfekt för dessa transportsegment

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.