Lastvagnar

Volvo FE. Kompakt men mångsidig

Volvo FE kan skräddarsys till nästan vilket jobb som helst. Stadsdistribution, sophämtning och anläggningstransporter eller transporter för offentlig service och renhållning. Volvo FE erbjuder hög lastkapacitet och en möjlighet att köra på el, gas eller diesel. Lastbilen och de personligt anpassade tjänsterna är utformade för att förbättra din verksamhet och ger ökad tillgänglighet, högre effektivitet och bättre lönsamhet. Den här lastbilen är redo att arbeta.

Maximal avkastning

Få ut mesta möjliga av energin och bränslet

Rätt effekt för dina uppdrag

Allt om Volvo FE-drivlinorna

Utanför och omkring

Arbete utanför lastbilen

Snabba fakta om Volvo FE

Motoreffekter: 250–350 hk
Fyra hyttstorlekar
El, CNG, diesel
Dragbil eller jämnlastbil
Detaljerad information i specifikationerna

Skräddarsytt för dina uppdrag

Ett chassi som är gjort för arbete

Ett brett utbud av tjänster

Gör din verksamhet ännu bättre

Passar perfekt för dessa transportsegment

Hyttalternativ för Volvo FE

Volvo FE – några höjdpunkter

Olika drivlinealternativ

Välj mellan el, gas eller diesel. Du kan skräddarsy Volvo FE för dina uppdrag och kontrakt – även för de striktaste reglerna.

Olika drivlinealternativ

Hytt med lågt insteg

Det är verkligen enkelt att kliva i och ur hytten genom vikdörrarna, och sikten runtom är den bästa tänkbara.

Hytt med lågt insteg

Lastkapacitet

Volvo FE-chassiet är lätt och starkt och kan optimeras för riktigt höga nyttolaster i 6×2 tippbilskonfiguration.

Lastkapacitet

Gör den till din egen

Vanliga frågor om Volvo FE

Om du verkar i stadsmiljöer och om hög flexibilitet är viktigt för dig samtidigt som du fortfarande behöver ha hög lastkapacitet, så rekommenderar vi att du tar en titt på Volvo FE. Den är enkel att köra och klarar en imponerande nyttolast. Den är perfekt för leveranser, sophämtning och anläggningstransporter.

Det finns gott om valmöjligheter. Förutom diesel kan Volvo FE drivas med alternativa bränslen som biodiesel och HVO. Du kan även välja gasdrivna Volvo FE CNG som kan drivas med biogas och minska CO2-utsläppen. Du kan dessutom välja helelektriska Volvo FE Electric som inte ger upphov till några avgasutsläpp, är betydligt tystare och har en räckvidd upp till 300 km vid normal drift.

Det beror på hur du skräddarsyr chassiet och vilken typ av lastbärare du har. Den mest robust specificerade Volvo FE med tandemdriven boggi erbjuder en totalvikt på 32 ton. I kombination med ett lätt chassi och en lätt hytt är detta en utmärkt kombination för en kompakt lastbil med hög lastkapacitet

Inga problem. Den finns som tvåaxlad dragbil och lämpar sig för att dra släpvagnar när låg vikt prioriteras framför hög lastkapacitet, högre snitthastighet och komfort vid övernattningar.

Volvo FE-hytten med lågt insteg är ett utmärkt val när förarna måste kliva in i och ut ur hytten ofta – som vid sophämtning och distributionstransporter. Instegshöjden är så låg som 440 mm och två versioner finns tillgängliga. En med fri genomgång och upp till fyra sittplatser och en med två sittplatser och en motortunnel.

Med Volvo FE Electric är det enkelt när du har Volvo Lastvagnar som partner. Om du vill satsa på eldrivna transporter kan vi erbjuda dig ett komplett paket med alla tjänster och all support du behöver för att gå över till eldrift.

Utbudet av dieselmotorer sträcker sig upp till 350 hk och 1 400 Nm vilket är väldigt mycket. Och om du väljer eldrift blir 300 hk och maximalt vridmoment tillgängligt omedelbart.

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.