Volvo Lastvagnar

Sverige

×
Får jobbet gjort – oavsett väg- och körförhållanden

Får jobbet gjort, oavsett väg- och körförhållanden

Volvo FL 4x4

Volvo FL med fyrhjulsdrivning är precis lika smidig och lättkörd som 4x2-versionen, men har bättre dragförmåga och större markfrigång. Du kan köra den på alla vägar och i alla förhållanden. Den är därför idealisk för många olika användningsområden.

Volvo FL 4x4 sideview cab

Bättre dragförmåga

Gropiga grusvägar? Snötäckta vägar? Inga vägar alls? Volvo FL 4x4 ger dig all dragförmåga du behöver. Både den drivande framaxeln och bakaxeln har navreduktion. Välj enkeldäcksinstallationen och stålstötfångare för att klara riktigt krävande terräng och lutningar på upp till 60 procent. Även vid riktigt tuffa förhållanden behöver du bara trycka på en knapp, så aktiveras lågväxeln på fördelningsväxellådan.

Volvo FL 4x4 lower sideview

Större markfrigång

Med sitt XX-High-chassi ger Volvo FL 4x4 dig överlägsen markfrigång. Det gör det mindre troligt att du fastnar eller skadar lastbilen när du kör i tuff terräng.  Du får cirka 330 mm markfrigång i fronten, och 320 mm baktill. Det är en ökning på 60 mm respektive 100 mm jämfört med standardversionen av Volvo FL. Den höga markfrigången ger också en frigångsvinkel fram på 25 grader, vilket är till verkligt stor hjälp när du ska uppför branta backar eller ta dig förbi hinder. Den kraftiga fronten klarar av att ta stötar om det så skulle behövas.

Anpassad för dina behov

Alla hyttstorlekar är tillgängliga för Volvo FL 4x4, till och med manskapshytten. Du kan även välja helautomatisk växellåda med terrängkörningsläge. Eller enkelmonterade terränghjul. Det finns mängder av alternativ för att Volvo FL 4x4 ska bli ditt perfekta arbetsredskap.

Viktiga specifikationer

  14 ton 16 ton 12 ton
Chassihöjd XX-hög XX-hög XX-hög
Axeltryck fram 5,6 ton 5,6 ton 5,6 ton
Axeltryck bak  7,4 ton 9,2 ton 10,9 ton
Motor D8K250 eller D8K280 (Euro 6)
Växellåda ZTO1006*
Bakaxel RSH1140C
Däck 275-70R22,5", 10R22,5" eller 11R22,5"
Hytt Daghytt, komforthytt eller manskapshytt

 

*AL306 (automatisk) finns som tillval

Är du redo att köra överallt?

Besök din lokala Volvoåterförsäljare och upplev den fulla potentialen hos Volvo FL 4x4.

Volvo FL – funktioner och egenskaper

Volvo FL – funktioner och egenskaper