Lastvagnar

Volvo FH16 – en oemotståndlig kombination av kraft och komfort

När du inte nöjer dig med annat än det bästa för livet på vägen. Volvo FH16 ger dig tillgång till den kraft du behöver för att arbeta effektivt och en komfort som gör det mindre påfrestande. Den är en branschikon och ett pålitligt verktyg och är nu bättre än någonsin. Den hanterar dessutom tågvikter upp till 325 ton vid behov.

Kompromisslös komfort

När bara det bästa är gott nog

Rätt effekt för ditt uppdrag

Drivlinor med upp till 750 hk till ditt förfogande

Evolutionens kraft

En ny definition av kraft och pålitlighet

Fakta: Volvo FH16

Motoreffekter: 550–750 hk
Fem hyttstorlekar
Diesel och HVO
Dragbil eller jämnlastbil
Detaljerad information i specifikationerna

Anpassat för din produktivitet

Ett chassi anpassat för ditt arbete

Ett brett utbud av tjänster

Optimera din verksamhet ytterligare

Volvo FH16 – hyttalternativ

Volvo FH16 – några höjdpunkter

Volvo FH16 Iron Edition

Volvo FH16 Iron Edition är för dig som vill uppleva kraften och komforten i en unik lastbil. En riktig prestigelastbil helt enkelt. Med Iron Edition har vi lyft upp Volvos historia och alla styrkor som finns inbyggt i vårt varumärke. Detta är en hyllning till vårt arv och lastbilen som vi är så stolta över.

Läs mer om Volvo FH16 Iron Edition

Vad tycker andra om Volvo FH16?

Vårt nästan 50 år långa samarbete med Volvo har hjälpt oss att komma dit vi är i dag. Jag har en nästintill perfekt timmerlastbil. Om Gud hade byggt en bättre skulle han behållit den för sig själv.

Tjänster som stöder din verksamhet

TILLBEHÖR TILL DIN LASTBIL

Känn dig som hemma. Här är detaljerna som gör
en vanlig Volvo FH16 till ditt unika hem på vägen.

Frågor och svar om Volvo FH16

Kraften och kapaciteten att dra riktigt tunga laster har gjort Volvo FH16 populär för timmertransporter, tunga transporter och gruvtransporter. Den har även många andra användningsområden, till exempel som en snabb och bekväm fjärrtransportbil.

Vi rekommenderar att du väljer Volvo FMX för de riktigt tuffa förhållanden där allhjulsdrivning behövs. Du kan dock få din Volvo FH16 med en robust tandemdriven boggi som erbjuder en utmärkt kombination av lastkapacitet, dragförmåga och bränsleeffektivitet.

Det beror på hur lång du är. Vår Globetrotter-hytt har en maximal ståhöjd på 205 cm, men om utrymmet är extra viktigt för dig kan du välja vår Globetrotter XL- eller Globetrotter XXL-hytt. De har båda en ståhöjd på 220 cm. Globetrotter XXL har även en bredare säng och är vår allra rymligaste hytt.

Den är en av marknadens bekvämaste lastbilar. Du har gott om plats, en skön säng och ett behagligt klimat oberoende av utetemperaturen. Även om du använder massor av strömförbrukande utrustning behöver du inte oroa dig för batteristatusen nästa morgon. Du kan få din Volvo FH16 med dubbla batterikällor och separata batterikretsar för startmotorn och övrig strömförbrukning.

Inga problem! Alla våra D16-motorer kan drivas med HVO. Några av dem kan även drivas med biodiesel. Du kan minska ditt miljöavtryck avsevärt, beroende på vilket val du gör.

LÄR KÄNNA VOLVO FH16 HOS DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

Undrar du över något? Vill du diskutera din nästa lastbil med någon? Du kanske redan känner att du är redo att byta upp dig till nya Volvo FH16?