Lastvagnar

Volvo FE CNG. Gasdrift mot nollutsläpp

Kraftfull och produktiv med låga utsläpp. Volvo FE CNG med gasdriven motor är perfekt för avfallsinsamling, distributionstransport och andra uppdrag där låga ljudnivåer och reducerat miljöavtryck är konkurrenskraftiga egenskaper.

Lätthanterlig

Volvo FE CNG ser ut som en vanlig Volvo FE, men levereras med en motor som drivs uteslutande av komprimerad naturgas eller komprimerad biogas. Den använder tändstiftsteknik och ger en effekt på 320 hk och ett vridmoment på 1 356 Nm. Lastbilen är utrustad med automatväxellåda. Du kan förvänta dig samma höga produktivitet och användarvänliga köregenskaper som hos en dieseldriven Volvo FE.

Lägre utsläpp

Förbränning av naturgas eller biogas är helt luktfri. Dessutom genererar den mycket låga halter av skadliga partiklar. Vid körning på biogas reduceras koldioxidutsläppen från tank till hjul med upp till 100 procent jämfört med en diesellastbil. Avgaserna har så låga partikelnivåer att ingen annan avgasefterbehandling än en trevägskatalysator krävs.

En tillförlitlig lösning

Motorn använder tändstiftsteknik och behöver bara en trevägskatalysator för emissionskontroll. Ingen SCR, EGR eller AdBlue. Välj mellan 2×4 eller 2×3 gastankar monterade på båda sidorna av chassiet. Räckvidden är upp till 400 km för lätta distributionstransporter och upp till 250 km för sophämtning.

Många städer runtom i världen letar efter alternativ till dieseldrivna lastbilar. Framförallt inom sophantering är förnybara drivmedel ofta ett krav för att vinna en upphandling. Med Volvo FE CNG kan vi erbjuda de företag som kör i stadsmiljö en lastbil med klart lägre miljöpåverkan.

Kombinera med en hytt med lågt insteg

Kombinera lågemissionsdrivlinan med en hytt med lågt insteg. Det gör det lättare att ta sig in i och ur hytten för dina förare och förbättrar säkerheten inne i städerna.

Kolla in hytten med låg entré

Hur stor miljöpåverkan har du?

Få en helhetsbild av din lastbils miljöavtryck med hjälp av vår kalkylator.

Kraftfulla gasdrivna lastbilar

Prata med oss för att hitta en gasdriven lösning som passar dig.