Lastvagnar

hyttspecifikationer för volvo fe

Hyttmått

Daghytt

Daghytt med bekväm och ergonomisk förarplats. Invändig höjd 1 605 mm, längd 1 600 mm, bredd 2 300 mm.

Kort sovhytt

Kort sovhytt med extra utrymme som kan utrustas med en säng för en person eller användas som kontorsplats med extra förvaringsfack. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 000 mm, bredd 2 300 mm.

Sovhytt

Sovhytt med bädd för en person. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 200 mm, bredd 2 300 mm.

Hytt med lågt insteg

Hytt med lågt insteg och plats för en eller upp till tre passagerarstolar med säkerhetsbälte. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 200 mm, bredd 2 300 mm. Erbjuds med vikbar passagerardörr.

Hyttfunktioner

Hyttupphängning
Mekanisk upphängning både fram och bak: spiralfjäder och stötdämpare. Pneumatisk upphängning både fram och bak: luftbälgar.

Förarstol
Tre olika komfortnivåer: Komfort, Standard och Ekonomi. Alla tre har justeringsmöjligheter för ryggstöd, längd, höjd och lutning framåt samt integrerade nackstöd.

Passagerarstol
Finns med tre olika komfortnivåer: Standard, Ekonomi och Bas.

Hyttfärger
Finns i cirka 300 fasta varianter. Därutöver kan ytterligare färger specialbeställas.

Ratt
Ratten har en diameter på 460 eller 500 mm beroende på lastbilskonfiguration och kan justeras pneumatiskt till önskad ställning.


Klimatsystem
Hyttvärmesystemet finns i två varianter: en manuellt styrd variant med bara värmare och en manuellt styrd värmare med luftkonditionering. Det är dessutom möjligt att specificera en parkeringsvärmare på 2 kW som tillval.


Taklucka
Hytten kan utrustas med en taklucka som kan öppnas 50 mm. Den finns i antingen glas eller metall. Luckan kan regleras manuellt eller elektriskt.


Sätesklädsel
Komforttextil.


Väggklädsel
Komforttextil.

Hyttvärmesystem
Hyttvärmesystemet finns i två varianter: en manuellt styrd variant med bara värmare och en manuellt styrd värmare med luftkonditionering. Det är dessutom möjligt att specificera en parkeringsvärmare på 2 kW som tillval.

Invändig förvaring
I hytten finns flera praktiska och lättåtkomliga utrymmen och fack för förvaring av dokument och personliga tillhörigheter. Ovanför vindrutan finns två förvaringsutrymmen och fyra DIN-fack. Det finns dessutom möjlighet att specificera olika förvaringsmöjligheter och lådor på motortunneln samt skrivbräde och klädhängare som tillval.

Horn
Det finns två typer av extrahorn, eldrivna eller tryckluftsdrivna – antingen två takmonterade tryckluftshorn eller ett elektriskt horn under frontluckan.

Säng
Sängen finns i en eller två delar och är antingen 580 mm eller 780 mm bred. Sänghäst finns som tillval.

Hytt med lågt insteg
FE-hytten med lågt insteg är lätt att kliva in i tack vare en öppningsvinkel på hela 90 grader. Den finns i två versioner, antingen med genomgående plant golv eller med motortunnel. Föraren har utmärkt sikt och säkerheten är självklart av högsta klass – det är ju en Volvo.

Känn dig som hemma

Känn dig som hemma. Provsitt stolen, testa sängen, kolla i alla skåp … Du anar inte hur mycket plats det finns.