Lastvagnar

ALLA LASTBILAR. HELT ELEKTRISKA

Elektriska lastbilar för alla transporter. För minskade utsläpp.

Vi gör elektrifiering enkelt

Det kan kännas som ett stort steg att byta till en eldriven lastbil. Vi är här för att göra allt så smidigt som möjligt för dig – från att hitta den perfekta lastbilen till att tillgodose dina behov vad gäller laddning, räckvidd och säkra leveranser. Oavsett om du levererar i eller mellan städer kan vi erbjuda en eldriven transportlösning med noll avgasutsläpp. Vi blir din viktigaste kontaktpunkt. En pålitlig partner som gör allt för att övergången ska bli en succé – och den nödvändiga minskningen av koldioxidutsläpp blir verklighet. 

  • Många års praktisk erfarenhet av eldrivna lastbilar.
  • En enda kontaktpunkt för alla dina behov inom elektromobilitet.
  • Flexibla och driftsäkra lastbilar med Volvos service- och finansieringslösningar. 
  • Hjälp med att hitta den bästa laddningslösningen för dina förhållanden.
  • Ruttplanering och maximal tillgänglighet.
  • Digitalt vagnparkssystem och miljörapporter.

Hela utbudet. Redo för dig. Eldrivet.

Vi har kommit igång med eldrift

 

De erfarenheter vi har fått med Volvo blir värdefulla när vi expanderar.

Gå över till eldrift med hjälp av fyra steg

Övergången till elektromobilitet kan vara en enkel match – i alla fall om du gör den tillsammans med oss. Under de senaste åren har vi hjälpt ett stort antal företag med deras transportlösningar.

1. Börja med att besvara frågan: Varför?

Det har aldrig funnits en bättre tid att gå över till eldrift. Kanske vill du få ett försprång gentemot konkurrenterna och möta krav på hållbarhet? Eller är det helt enkelt så att du tror att det enda rätta att göra är att minska koldioxidutsläppen? Vi hjälper dig att definiera ert business case utifrån er verksamhet, era mål och era ambitioner.

2. Sammanställ era behov

Gör en lista över era transportmål – vart ni behöver åka, hur långt det är och hur mycket ni behöver transportera. Vi hjälper er att utforma verksamhetskraven och utveckla variabler som energiförbrukning, lastkapacitet, drifttimmar och möjliga laddningstillfällen. Sedan hjälper vi er att göra om detta till transportlösningar.

3. Vi föreslår en lösning

Baserat på hur ni bedriver er verksamhet presenterar vi en lämplig lösning som passar er – med allt från fordon, laddningsstruktur och utrustning till tjänster som kommer att maximera räckvidd och säkra era leveranser. Vi ser till att allt fungerar enligt ert business case och era behov.

4. Klart att rulla iväg

Vi specificerar, bygger och levererar era lastbilar och håller hela tiden kontakten kring viktiga frågor. Vi hjälper dig också med laddningsplaner och utrustning. Tillsammans skapar vi ett ramverk för er support – och sedan är det dags att ge sig ut på vägarna. Du kan känna dig säker på att vi finns där när du behöver oss längs vägen.

Kontakta din Volvoåterförsäljare

Frågor och svar om elektromobilitet

Våra supporttjänster för eldrivna fordon

Nordisk Återvinning kör fossilfritt

”Oj, har ni eldrivna sopbilar! Hur funkar det egentligen?” Nordisk Återvinning satsar framåt med fem nya eldrivna lastbilar. Lyssna på deras ambitiösa miljömål och erfarenheterna av att köra fossilfritt.

Lästips - elektromobilitet

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release

Hur stort är ditt miljöavtryck?

Använd miljökalkylatorn för att fastställa avtrycket för din lastbil. Ta reda hur stor påverkan din lastbil gör under hela livslängden.

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.