Volvo Lastvagnar

Sverige

×
The electric trucks from Volvo Trucks can make cities quieter and cleaner.

Titta närmare på våra eldrivna lastbilar

Vi vet att många åkerier och transportföretag arbetar hårt för att minska sin miljöpåverkan, förbättra förarnas arbetsmiljö och bidra till att göra städerna tystare och renare. Våra elektriska lastbilar och lösningar för helelektrisk drift gör det enklare att nå dessa mål.

Rätt redan från början

Helelektrisk drift är en investering i framtiden. Om du är intresserad av eldrivna fordon börjar vi alltid med att göra en grundlig analys av dina behov för att kunna skräddarsy en komplett transportlösning som passar din verksamhet perfekt.

Fördelarna 

Avgasfria lastbilar med lägre bullernivåer gör det möjligt att hämta och leverera varor på platser där vanliga lastbilar inte får köra. De lägre bullernivåerna kan dessutom göra det möjligt att utföra ett stort antal transportuppdrag under tider med mindre trafik. Det ger ett bättre utnyttjande av fordonet under dygnets timmar i trånga städer.

I det dagliga arbetet

Våra eldrivna lastbilar är väldigt tysta jämfört med traditionella lastbilar – både under körning och vid stillastående. Ljud- och vibrationsnivåerna är mycket lägre – både i hytten och vid arbete runt lastbilen. Elmotorn har dessutom en mycket mjuk och smidig effektkurva. Det är perfekt vid körningar med många stopp och starter, vilket är vanligt vid transporter i stadsmiljöer.

Våra helelektriska lastbilsmodeller

Komplett program med eldrivna lastbilar 2021 

Nästa år kommer du att kunna beställa eldrivna versioner av våra lastbilar. Från minstingen Volvo FL till tunga Volvo FH. Vår massiva satsning på elektrifiering innebär ett avgörande steg på vägen mot fossilfria transporter.

Läs mer om resan mot hållbara transporter

Lästips - elektromobilitet

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.