Lastvagnar

Rutt & Räckvidd

För eldrivna lastbilar


Tjänsten Rutt & Räckvidd är ett kraftfullt verktyg för ruttplanering och räckviddssimulering i Volvo Connect som är särskilt utformat för eldrivna lastbilar. Tjänsten ger dig många sätt att säkerställa att dina fordon har tillräckligt med energi för att utföra transportuppdragen. I Rutt & Räckvidd kan du simulera rutten för en eldriven lastbil och definiera nyckelfaktorer som påverkar dess räckvidd, till exempel extra energiförbrukare, godsets vikt och ruttens topografi. Tjänsten ger dig sedan en förutsägelse om lastbilens räckvidd och energianvändning. Du kan till exempel lägga till waypoints, simulera laddningsstopp, skicka rutten direkt till navigationssystemet i lastbilen och följa upp i realtid för att säkerställa att rutten följs. Med Rutt & Räckvidd kan du planera transportuppdrag utan problem och veta att du kommer att kunna hålla vad du lovar – varje gång.

Fördelarna med Rutt & Räckvidd

Många faktorer påverkar räckvidden för en eldriven lastbil. De inkluderar lastbilens specifikation, nyttolasten, sträckans topografi och om lastbilen är utrustad med energikrävande påbyggnationer, till exempel en sopkomprimator eller betongroterare. Det kan vara en utmaning att förstå total inverkan av dessa faktorer på en lastbils räckvidd, men Rutt & Räckvidd gör beräkningarna åt dig automatiskt. Det gör det enklare att hantera vagnparken och hjälper dig att maximera effektiviteten hos dina eldrivna lastbilar.

  • Simulera rutten för den eldrivna lastbilen i Volvo Connect
  • Få förutsägelser om lastbilens energianvändning och räckvidd, inklusive faktorer som extra energikonsumenter, godsets vikt och ruttopografi
  • Lägg till laddningsstopp vid behov
  • Skicka rutten direkt till navigationssystemet i lastbilen
  • Följ upp i realtid för att säkerställa att föraren håller sig till planen

Skicka rutten direkt till lastbilen

Rutt & Räckvidd är integrerat i navigationssystemet i lastbilen så att du kan dela rutten direkt med föraren. Föraren får information om platsen för varje vägpunkt och när fordonet behöver laddas. Volvo Connect visar fordonets aktuella position och uppskattar ankomsttiden till nästa waypoint.

Övriga tjänster för eldrivna lastbilar

Ett perfekt paket

Din lokala Volvoåterförsäljare hjälper dig gärna att anpassa alla tjänster så att de passar din verksamhet.