Lastvagnar

Energi & Miljö

Öka produktiviteten och energieffektiviteten hos dina eldrivna lastbilar. Energi & Miljö är en tjänst i Volvo Connect som ger dig en tydlig överblick över hur dina elfordon används, inklusive energiförbrukning, körsträcka med mera. Anpassade rapporter låter dig övervaka vagnparkens prestanda och förarnas effektivitet, samt snabbt identifiera förbättringsområden. Förarcoaching ger förare feedback i realtid och hjälper dem att förbättra och underhålla körtekniken och öka lastbilarnas räckvidd.

Fördelar

Få koll på energiförbrukningen och maximera räckvidden.

Spara energi och minska kostnaderna.

Få skräddarsydda rapporter via e-post.

Följ upp vagnparkens effektivitet.

Förare får feedback i realtid.

Dela rapporter direkt från Volvo Connect.

Skräddarsydda rapporter för enkel uppföljning

Energi & Miljö hjälper vagnparksansvariga att vara steget före med anpassade rapporter som är skräddarsydda för eldrivna lastbilar, inklusive energiförbrukning, bromsanvändning, stillastående och ruttens topografi. Registrera dig för e-postrapporter som underlättar regelbundna uppföljningar.

Förarcoachning förbättrar körtekniken

Förarcoachning hjälper förare att utveckla sin körteknik genom information om energieffektivitetspoäng som uppdateras i realtid under körning. Tips och förslag på skärmen hjälper föraren att identifiera förbättringsområden.

Hur fungerar energieffektivitetspoängen?

Förarens prestationer bedöms på en skala från 0 till 100 inom fyra nyckelområden:

• Framförhållning och inbromsning

• Utnyttjande av motor och växlar

• Hastighetsanpassning

• Stillastående


Energieffektivitetspoäng gör det också möjligt att jämföra fordon inom olika segment, till exempel anläggning och distribution.

Energieffektivitetsrapporten och Volvo Connect-appen

Energieffektivitetsrapporten är ett interaktivt verktyg för analys och effektivitet för vagnparken som helhet, enskilda fordon eller individuella förare. Rapportöversikten ger omedelbar återkoppling på områden som kan förbättras. Fordon och förare rangordnas baserat på deras poäng. Trendrapporten kombinerar energieffektivitetspoängen och energiförbrukningen för att följa resultaten över tid. I Volvo Connect-appen finns en förenklad vy av tjänsten Energi & Miljö tillgänglig.

Övriga tjänster för eldrivna lastbilar

Let's connect!

Är du redo att börja med Volvo Connect? Eller har du en fråga om en tjänst? Din lokala återförsäljare kan hjälpa dig.