Lastvagnar

Bränsle & Miljö

Bränsle- och miljötjänsten i Volvo Connect gör det enkelt att hålla koll på dina lastbilars förbrukning och dina förares bränsleeffektivitet. Du kan skapa rapporter utifrån ett stort antal parametrar på några sekunder – och upptäcka varför vissa fordon förbrukar mer bränsle än andra. Tjänsten är snabb och exakt och hjälper dig att se vilka besparingar du kan göra för att förbättra ditt resultat och minska din miljöpåverkan.

Fördelar

Håll koll på förbrukning, körd sträcka och utsläppsnivåer.

Analysera körbeteenden.

Spara bränsle över tid. 

Få varningar om eventuell bränslestöld.

Håll koll på ditt miljöavtryck. 

Förbättra bränsleeffektiviteten.

Vem är din bästa förare?

Bränslepoängen visar hur bra förarna och fordonen är på att köra bränsleeffektivt. De bedöms på en skala från 0 till 100, som visar förarens prestation inom fyra områden: hastighetsanpassning, utnyttjande av motor och växlar, framförhållning och bromsning samt stillastående. Bränsleeffektivitetspoängen kan användas för att jämföra förarnas prestation på detaljnivå. I kombination med coachning och förarutbildning kan tjänsten användas för att påverka bränsleförbrukningen på sikt.

Bränsle & Miljö ger förare kraften att ta kontroll och modifiera sina körtekniker. Tjänsten kan hjälpa dem att sänka bränsleförbrukningen med upp till fem procent.

Skapa tillväxt i verksamheten

Den ökade bränsleeffektiviteten minskar samtidigt verksamhetens miljöpåverkan. Noggrant dokumenterade utsläpp kan även hjälpa dig att skaffa och behålla miljömedvetna kunder. Utsläppsrapporterna är enkla att generera och kan skickas ut automatiskt till kunderna vid behov. Bränsle- och miljörapporter finns tillgängliga för både diesel- och gasdrivna lastbilar.

Förarcoachning

Ge förarna råd om hur de kan förbättra sin körteknik. Även medan de är ute och kör. Funktionen Förarcoachning analyserar förarens körteknik under körningen. Det är en ovärderlig funktion. Den ger snabb respons och ökar din lönsamhet.

Let's connect!

Är du redo att börja med Volvo Connect? Eller har du en fråga om en tjänst? Din lokala återförsäljare kan hjälpa dig.