Lastvagnar

×

Volvo Lastvagnar arrangerar digitalt evenemang för att påskynda övergången till eldrivna lastbilar

För att uppmärksamma behovet av att snabba på övergången till elektrifierade transporter bjuder Volvo Lastvagnar in till ett globalt digitalt evenemang. Målsättningen är att visa hur man gör för att börja sin elektrifieringsresa och inspirera åkerier och transportföretag att ta språnget.
volvo-trucks-hosts-on-line-event-to-speed-up-the-transition-to-electric-trucks
Att kunna erbjuda fossilfria transporter kommer att vara en nyckelfråga för att kunna förbli konkurrenskraftig.

Det globala on-line-evenemanget kommer inte bara att besvara vanligt förekommande frågor om elektromobilitet, utan även understryka de viktiga affärsaspekterna.

– Med detta initiativ vill vi uppmuntra transportköpare och åkerier att ta de första viktiga stegen mot elektrifiering. Att erbjuda fossilfria transporter kommer att vara avgörande för att förbli konkurrenskraftig, säger Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar.

Volvo Lastvagnar startade produktionen av ellastbilar redan 2019. Sedan dess har vikten av att bekämpa klimatförändringarna ökat ännu mer.

– Vi är föregångare inom elektrifierade transporter och arbetar hårt för att öka takten i detta mycket viktiga teknologiskifte. Nu har många pusselbitar fallit på plats, vilket gör det möjligt för fler åkerier att dramatiskt sänka sina koldioxidutsläpp. Det här evenemanget kommer att förklara hur det kan ske, konstaterar Roger Alm.

Utöver Volvo Lastvagnars experter och vd Roger Alm medverkar även representanter från stora transportköpare, till exempel Amazon och IKEA, samt företagsledare från transportföretagen DFDS i Europa och Manhattan Beer Distributors i USA.

Politiska initiativ kan ha stor påverkan på hur snabbt elektrifieringen förverkligas. Därför kommer evenemanget även att belysa det massiva statliga incitament-programmet som har lanserats i Tyskland för att få fart på elektrifieringen.

Det digitala evenemanget sker den 12 oktober kl 15:00.

Klicka här för att anmäla dig till evenemanget >

Länk till högupplösta bilder >

Mer information om elektromobilitet >

För mer information, kontakta:

Susanne Frödin

PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Sverige

Telefon: +46 31 322 08 20

E-post: susanne.frodin@volvo.com

Pressfoton och  filmer finns tillgängliga på Volvo Trucks image and film gallery:  http://images.volvotrucks.com.

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar för kunder med höga krav. Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 100 serviceställen i över 130 länder. Volvos lastbilar monteras i 14 olika länder och under 2019 levererades cirka 131 000 Volvolastbilar globalt. Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön. Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer. Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service.