Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Nytt ekipage med vallatrailer till svenska skidskyttelandslaget

Volvo Lastvagnar kommer tillsammans med en grupp av samarbetspartners att stötta Svenska Skidskytteförbundet med en helt ny, större och mer funktionell vallatrailer. Den kommer att byggas till nästa säsong och är ett viktigt steg på satsningen mot fortsatta framgångar i skidspåren.

 

2010 började Volvo Lastvagnar och Svenska Skidskytteförbundet att samarbeta när en Volvo FH och en vallatrailer togs i bruk. Då var svenska landslaget först ut i skidskyttevärlden med en sådan lösning vilket betydde att vallateamet fick helt unika förutsättningar att fokusera på sitt arbete och ha allt lättillgängligt för att kunna välja optimala skidor, analysera vilka produkter som behövdes för att valla på allra bästa sätt och göra ett gediget jobb.

I slutet av 2020 levererade Volvo Lastvagnar en helt ny Volvo FH 4x2 dragbil till Svenska Skidskytteförbundet. Den drar under säsongen 2020/2021 den nuvarande vallatrailern för att säkra turnén i världscupen och VM. Motorn är på 500 hk med I-Save, vilket gör det möjligt att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid, där resultatet blir en mjukare och tystare körning. Nya Volvo FH är utvecklad med ett starkt fokus på att förbättra förarmiljö, ergonomi, säkerhet och produktivitet. Med den nya generationen Volvo FH med I-Save har Volvo Lastvagnars produktutvecklare förbättrat bränsleekonomin ytterligare då I-Save minskar utsläppen och minskar bränsleförbrukningen med upp till tio procent.

Kent Norell, som inte bara är chef för skidskyttelandslagets vallateam, utan även förare av ekipaget, sammanfattar sina intryck:

– Jag är otroligt nöjd med nya lastbilen, jag upplever en stor förbättring. Den nya lastbilen ger dig en fantastisk körkänsla och ger riktigt bra stöd när man till exempel möter tuff terräng i bergstrakter. Dessutom har vi utomordentlig support från Volvo, vi kan ringa och de hjälper oss om det skulle vara något, så en stor tumme upp för vårt samarbete.

Utökat sponsringsengagemang ger världens bästa vallateam förutsättningar att utvecklas vidare

Nu står det klart att samarbetet kommer att utökas ytterligare. Volvo Lastvagnar Sverige kommer tillsammans med en grupp av samarbetspartners att stötta Svenska Skidskytteförbundet med en helt ny, större och mer funktionell vallatrailer. I samarbete med SpecialKarosser AB (SKAB), Volvofinans Bank, Volvia och Wist Last & Buss ska en ny vallatrailer byggas upp som ska vara klar till säsongen 2021/2022.

– Precis som för Volvo Lastvagnar är hållbarhet mycket viktigt för oss. Nu får vi möjligheten att satsa på en framtidssäkrad och hållbar lösning med en lastbil och vallatrailer i världsklass. Nu kan vi bygga upp en helt ny arbetsplats för vårt vallateam där vi lägger mycket stort fokus på en hållbar arbetsmiljö, med lägre buller och riktigt bra ventilation och inomhusklimat, berättar Håkan Blidberg, marknadschef för svenska skidskytteförbundet.

Vallatrailern kommer att byggas av Specialkarosser AB (SKAB).

– Vi ser med stor glädje fram emot att skapa nästa generations vallatrailer tillsammans. Projektet kommer färdigställas under året, med stort fokus på att skapa en unik och hållbar arbetsmiljö för detta framgångsrika landslag. Vi på SKAB är stolta över att kunna erbjuda en skräddarsydd lösning som tas fram via ett nära samarbete med skidskytteförbundets vallateam. Ytterligare ett bevis på att ett gott samarbete ger extra goda möjligheter, säger Andreas Claesson, försäljningschef SKAB.

Sveriges skidskyttelandslag har varit mycket framgångsrika så här långt den här säsongen. Under VM lyckades laget tillsammans ta sex medaljer, varav ett guld.

– Vi är glada att vårt skidskyttelandslag är så framgångsrika och så fina ambassadörer för sporten och Sverige. Den nya toppmoderna vallatrailern ska givetvis dras av en Volvolastbil samtidigt som det skapar förutsättningar för världens bästa vallateam att utvecklas vidare. Samarbetet med skidskytteförbundet är mycket givande och vi får möjlighet att exponera oss tillsammans med ett av de mest framgångsrika landslagen i landet. Vi ser fram emot många gemensamma framgångar, säger Johan Selvén, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige.

Svenska Skidskytteförbundet kan snart summera en lyckosam säsong och börjar redan blicka framåt.

–  Att ha de bästa idrottarna och de bästa skidorna är ju helt avgörande. Vi säger att vi har världens bästa vallateam i vår sport. Du får bara topplaceringar om du ligger på topp med dina skidor, och då måste du ha toppförutsättningar. Här är våra partners mycket viktiga, vi är oerhört tacksamma för det goda samarbetet som är helt avgörande för vår fortsatta satsning framåt mot OS och nya framgångar, avrundar Håkan Blidberg.

Fakta om skidskyttelandslagets Volvo FH:

  • FH 4x2 dragbil
  • Motor 500 hk med I-Save
  • Integrerad hörnkamera för sikt i döda-vinkeln
  • LED-strålkastare med Adaptivt hel- och halvljus
  • Aktivt Säkerhetspaket
  • Siktpaket 

Högupplösta bilder

Pressmeddelande som pdf

Relaterat pressmeddelande:
2020-08-27: Volvo FH med I-Save blir ännu effektivare med bränslebesparingar på upp till tio procent

För mer information, kontakta:

Susanne Frödin
PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Marknad Sverige
Telefon: +46 31 322 08 20
E-post: susanne.frodin@volvo.com

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar för kunder med höga krav. Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 300 serviceställen i över 130 länder. Volvos lastbilar monteras i 13 olika länder och under 2020 levererades cirka 94 000 Volvolastbilar globalt. Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön. Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer. Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service.