Lastvagnar

Volvo får ny order på 100 elektriska lastbilar från DFDS

Volvo Lastvagnar har fått en order på 100 eldrivna lastbilar från logistikföretaget DFDS. Med den senaste ordern har DFDS nästan fördubblat antalet ellastbilar från Volvo till totalt 225 – den största flottan av tunga ellastbilar i Europa.
Volvo får ny order på 100 elektriska lastbilar från DFDS
DFDS har lagt order på totalt 225 eldrivna lastbilar från Volvo. T v Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar, t h Niklas Anderson, Executive Vice President, Logistic Division på DFDS.

DFDS, ett av de största rederi- och logistikföretagen i norra Europa, ser en växande efterfrågan på transportlösningar med lägre miljöpåverkan. För att möta efterfrågan har företaget lagt ytterligare en order på 100 batterielektriska lastbilar från Volvo. Tidigare har DFDS köpt totalt 125 tunga ellastbilar från Volvo. 95 av dessa går i trafik i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien och Nederländerna, de återstående 30 lastbilarna ska levereras under 2024. Genom sina ellastbilar har DFDS minskat utsläppen av växthusgaser med 1 516 ton i slutet av 2023.*

– Jag är väldigt stolt över att fortsätta vårt nära samarbete med DFDS. Beställningen på ytterligare 100 ellastbilar är ett bevis på DFDS förtroende för Volvo. Deras stora flotta av ellastbilar visar att utsläppsfria transporter är en konkurrenskraftig lösning här och nu, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

De nya ellastbilarna kommer att placeras i Sverige och ytterligare åtta marknader i Europa, bland annat Storbritannien, Irland, Nederländerna, och Belgien.  Lastbilarna kommer att vara de nyligen lanserade och mer energieffektiva modellerna av Volvo FH Electric och FM Electric.

DFDS har för närvarande den största flottan av tunga elektriska lastbilar i Europa och är på god väg att nå sitt mål att ha minst 25 procent av lastbilsflottan elektrifierad till 2030.

– Vi vill driva den gröna omställningen inom vägtransporter. Vår utökade flotta av elektriska lastbilar kommer inte bara bidra till att minska klimatpåverkan från vår verksamhet. Det kommer också att göra det möjligt för DFDS att stötta fler företag som vill minska koldioxidutsläppen i sina leveranskedjor. De 100 nya eldrivna lastbilarna understryker vårt engagemang för att driva utvecklingen framåt, säger Niklas Anderson, Executive Vice President och chef för logistikavdelningen på DFDS.

Några av de nya ellastbilarna kommer att användas för att transportera gods till och från Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve utanför Göteborg.

Sedan 2019 har Volvo Lastvagnar sålt elektriska lastbilar till kunder i 45 länder på sex kontinenter. Volvo erbjuder branschens bredaste produktutbud med åtta elektriska modeller, som tillgodoser en mängd olika transportbehov i och mellan städer.

* Från källa till hjul (Well-to-wheel).  Källa: DFDS, dfds.com

Högupplösta bilder

För mer information, kontakta:

Susanne Frödin
PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Sverige
Telefon: +46 739 02 08 20
E-post: susanne.frodin@volvo.com

Pressfoton och  filmer finns tillgängliga på Volvo Lastvagnars Media Hub

 

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett fullständigt utbud av medeltunga och tunga lastbilar för kunder med höga krav. Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 200 serviceställen i över 130 länder. Volvos lastbilar monteras i 12 olika länder och under 2023 levererades cirka 145 000 Volvolastbilar globalt. Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer. Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service. Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.