Lastvagnar

Sverige

×

DHL och Volvo Lastvagnar inleder nytt samarbete kring nollutsläpp med order på upp till 44 ellastbilar

Volvo Lastvagnar och Deutsche Post DHL Group har tecknat ett samarbetsavtal för att påskynda övergången till fordon med noll avgasutsläpp. DHL avser att påskynda sin övergång till tunga ellastbilar med hjälp av 44 nya elektriska Volvolastbilar för transporter i Europa.
DHL och Volvo Lastvagnar inleder nytt samarbete kring nollutsläpp med order på upp till 44 ellastbilar.
En viktig faktor för DHL:s beslut att påskynda övergången till fordon med noll ustläpp är den positiva erfarenhet man har av att använda en elektrisk Volvolastbil i London.

Den tänkta beställningen omfattar 40 ellastbilar av modellen Volvo FE och Volvo FL, som ska användas för paketleveranser inom stadstrafik. Ellastbilar för längre sträckor är också en del av initiativet och DHL har beslutat att börja använda Volvolastbilar även för regionala transporter, inledningsvis med fyra Volvo FM Electric lastbilar i Storbritannien.

De första lastbilarna har redan beställts, sex av DHL Parcel UK och två av DHL Freight. Detta kommer att resultera i årliga besparingar på nästan 600 ton CO2 och nästan 225 000 liter dieselbränsle.

– Vi är fast beslutna att möta kundernas växande efterfrågan på gröna och hållbara transportlösningar och att uppnå vårt långsiktiga mål om nettonollutsläpp till 2050. Som en leverantör av logistiktjänster är omvandlingen av vår fordonsflotta en viktig för att hjälpa oss undvika CO2-utsläpp. Flera av våra divisioner kommer därför att dra nytta av detta avtal med Volvo Lastvagnar, förklarar Pablo Ciano, Executive Vice President för Corporate Development på Deutsche Post DHL Group.

En viktig del i DHL:s beslut att påskynda övergången till nollutsläppsfordon är den positiva erfarenhet man sedan november 2020 fått av att använda en elektrisk Volvolastbil i London, där lastbilen använts till att leverera varor till shoppingdistriktet West End. Fordonet var den allra första helt elektriska kommersiella tunga lastbilen som användes för stadsdistribution i Storbritannien.

– DHL är en viktig global logistikleverantör som har åtagit sig att minska sin påverkan på klimatet. Tillsammans kan vi göra skillnad till det bättre och jag är stolt över att vi kommer att arbeta i en anda av partnerskap, för att nå våra vetenskapligt baserade mål för minskad klimatpåverkan, säger Roger Alm, VD på Volvo Lastvagnar.

Samarbetet omfattar bland annat introduktion av nya Volvoteknologier och gemensamma utvecklingsaktiviteter inom elektrifiering. Avtalet innebär även att Volvo Lastvagnar analyserar DHL:s transportverksamhet, med målet att säkerställa en framgångsrik implementering av skräddarsydda elektriska transportlösningar.

Volvo Lastvagnar är ledande på marknaden för tunga helelektriska lastbilar i Europa, med en marknadsandel på 42 % 2021. Som ett av de allra första lastbilsmärkena i världen, startade Volvo Lastvagnar redan 2019 serietillverkning av elektriska lastbilar. Företaget har levererat ellastbilar till en lång rad kunder i Europa, Nordamerika och Australien.

 

Högupplösta bilder >

Relaterat pressmeddelande >

Pressmeddelande som pdf >

För mer information, kontakta:

Susanne Frödin

PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Sverige

Telefon: +46 31 322 08 20

E-post: susanne.frodin@volvo.com

Pressfoton och  filmer finns tillgängliga på Volvo Trucks image and film gallery:  http://images.volvotrucks.com.

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar för kunder med höga krav. Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 100 serviceställen i över 130 länder. Volvos lastbilar monteras i 14 olika länder och under 2019 levererades cirka 131 000 Volvolastbilar globalt. Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön. Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer. Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service.